почуквания в купето

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

Колеги,
дарба или проклятие е не знам, но чувам доста детайли (не само за колите).

Преди няколко хил. км се появи някакво почукване в купето, когато се минава през кратки неравности. Звучи някъде отдясно, според мен от Б колоната (вкл) назад.

Опитах да го проследя, но без успех :

- дръжки горни (издават подобен звук, ако ги бутате нагоре/надолу)
- джабка
- лостче на седалка за повдигане
- пластмасовите ограничители на коланите (все още ги подозирам макар да ги тествах всичките колани щракнати)
- кора багажник
- забравени от детето неща
- махане детска седалка
- не е от зимата, появи се малко по-рано
- подглавници - нагоре надолу
- проверка дали облегалките са щракнати добре назад
- самите механизми за прибиране на коланите

засега ми се струват най-възможни нещата около коланите да не съм го хванал, както и механизъма за захващане на облегалките.

Някой има ли подобни оплаквания да даде някоя насока какво мога да проверя. Четох за кабелни снопове, че често почукват във вратите, но това не мога да го хвана, а и да карам някой да отваря нещо, за което не съм сигурен - ще стане автогол ще се появи ново :)

п.п. ако някой е решил, че се 'вталявам или разболявам' няма нужда да го казва, просто слухът ми е такъв....
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

почуквания в купето

Мнение от odo »

Може да е врата, на мен на Фабията сега ми похлопва, а преди и на Супърба. Проблема се реши с регулиране в ЕТ, Фабията я чака същото като отиде за масло.
Sec8200

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

odo написа:Може да е врата, на мен на Фабията сега ми похлопва, а преди и на Супърба. Проблема се реши с регулиране в ЕТ, Фабията я чака същото като отиде за масло.
не бях се сетил, ще хвана да я тествам ... благодаря
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

почуквания в купето

Мнение от bondo »

На моята чувам звук от дясната колона на вратата ..
Отделно понякога се чува един съскащ звук от конзолата т.е. пластмасата за която е захванат скоростния лост ръчната и подлакътника, като натисна пластмасите там където стоят поставките за чаши звука спира.. Най-интересното е,че се чува само на моменти.
Според мен това което чуваш е въпросния звук от колоната между задната и предната врата.. до колкото разбрах са им слабо място..
Не знам дали гаранцията покрива такива потропвания и въобще дали ще ни вземат на сериозно..
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

почуквания в купето

Мнение от Sawyer »

При мен при по-бавно минаване по неравности понякога похлопва откъм Б колоната отляво - убеден съм, че е някоя палава пласмаса по/около механизма на колана. Отделно още от вземането от Еуратек имаше едно леко поскръцване някъде от кората на предна дясна врата. Позасили се.

По принцип, откачам от паразитни шумове в купето, но... карам и гледам да не се вслушвам много. Усилвам музиката и решавам "драмата". В крайна сметка, Шкода е, не Бентли, така че е нормално да има такива неща. [smilie=pardon.gif] И предната ми RS-ка, и О2-ката преди нея имаха същия "проблем". Какво да се прави, бюджетна работа.
Последно промяна от Sawyer на 12.02.2017, 00:14:09, променено общо 1 път.
Sec8200

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

@bondo, в Briskoda B колоната е най-често споменавана, но аз не разбрах дали нещо в нея чука (сноп или друго) - при теб как го усещаш?

@ Ванка - така е не е Бентли, аз затова подпитвам, ако е ясен дерт нещо да може да се направи, ако ще се учат на колата да я чупят няма да я оставям :) Ще приложа Дзен, ако другото е под въпрос :)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

почуквания в купето

Мнение от The Hooligan »

Аз на Фикуса нямам подобни проблеми, пък не е Бентли ;)

Сега се сещам, като бяхме в Италия с Ники Ковърдейл, се возихме един ден с Октавията му и се чуваше някакво скърцане в таблото! Убихме я от блъскане по таблото и нищо [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sawyer »

Не бих си оставил колата в Еуратек заради "щурчета" в купето. Направих го за по-предната ми О2-ка - имаше поскръцвания от корите на задните врати. Не само не го оправиха, ами и въпросните кори се разскърцаха повече, и други шумове се появиха. Свиркай си :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

@masterOne - скърцането отдясно на таблото се появи и при мен, но нарочно не питах, появи се зимата, ще изчакам. А И ЩОМ ФОРДА И ТОЙ СВЕТИНЯТА ИМА СКЪРЦАНИЯ, къде съм тръгнал аз, чак ме хвана срам ... :)

@ Ванката - съгласен, в крайна сметка както писах - ако е нещо, ясен бъг и може да се оправи ок, ама да я оставя да разглобяват да търсят Михаля няма да стане - ще се влоши...
Последно промяна от Sec8200 на 11.02.2017, 23:41:23, променено общо 3 пъти.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от odo »

Sawyer написа:При мен при по-бавно минаване по неравности понякога похлопва откъм Б колоната отляво - убеден съм, че е някоя палава пласмаса по/около механизма на колана. Отделно още от вземането от Еуратек имаше едно леко поскръцване някъде от кората на предна дясна врата. Позасили се.

По принцип, откачам от паразитни шумове в купето, но... карам и гледам да не се вслушвам много. Усилвам музиката и решавам "драмата". В крайна сметка, Шкода е, не Бентли, така че е нормално да има такива неща. [smilie=pardon.gif] И О2-ката ми имаше същия "проблем". Какво да се прави, бюджетна работа.
На мен ми скърцаше жабката, отдясната страна има около 1 см луфт, след като го уплътних с корк, всичко утихна.
И мен такива паразитни шумове ме побъркват.
Sec8200

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

@ odo - това от таблото идва точно от джабката, но нейде зад или отстрани нея. Къде го забоде тоя корк?
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от odo »

Утре ако не забравя ще ти го снимам.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

почуквания в купето

Мнение от The Hooligan »

ТТодоров написа: А И ЩОМ ФОРДА И ТОЙ СВЕТИНЯТА ИМА СКЪРЦАНИЯ, къде съм тръгнал аз, чак ме хвана срам ... :)
Не съм казал, че скърца бре, обратното! [smilie=punish.gif] Са остава да прихване от вашите скърцалки [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Sec8200

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sec8200 »

хаха ок ок :)

ама да знаеш, ако не си му намерил бъгове ми го дай за ден и връщам със статут 'разжалван'
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

почуквания в купето

Мнение от Sawyer »

Фордът скърца само със зъби... преди да откине поредната заблудена Шкода, която му се е изпречила [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”