Taratajki написа: 15.03.2025, 21:52:10
Аз коментирах некомпетентните ти обвинения към сервиза, че са ти ресетнали редуктора.
Да се върнем на ТЕМАТА-за ПРОБЛЕМА(Другото можем да го пропуснем).
ОПИСВАМ ПОСЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ ПО ПРОБЛЕМА(за тези които се бъзикат как един път върви и един път не върви-честно казано и аз се чудя
![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
).
След като писах, че колата дойде на себе си от 2-3 дена и не ми е правила проблем -отидох и измерих конете и нютоните на ДИНО.Там нещата също се потвърдиха че е ОК.
До тук радост и щастие.
Вчера имах планирано пътуване до СОФИЯ.
Вечерта преди да тръгна колата си направи РЕГЕНЕРАЦИЯ(1000 оборота на място/шум от перката отпред/силен мирис на сажди ).Тоест на сутринта автомобила тръгва след РЕГЕНЕРАЦИЯ.
Бяхме 3-ма пасажери.На отиване колата си вървеше нормално.Преди София имам и 80км магистрала където мога да си карам до 160.За по голяма скорост не става пътя.
Пристигам в София и оставям колата на място докато си върша работата за през деня от 10ч-17ч.
Излизам от София да се прибирам на обратно(без задръстване и светофарите ги хванах на зелена вълна).
Качвам се на магистралата пак.
И тук колата без никакви симптоми пак се скапа.
1.Първо което ми направи впечатление беше звука от мотора при настъпване(изпреварване)-чуваше се глухо ,а не жужи при вдигане на обороти.
При настъпване(магистралата е на надолнище),колата не изпреварва динамично,и не се случва нищо.
2.При повторно натискане на педала ,колата стигна някак си 150 пак на баир надолу и там умря скоростомера-натискам педала до дъно и не се случва нищо,вдигна 5 км допълнително за 10 сек.(за цялата дискусия по ТЕМАТА тази АНОМАЛИЯ ми я прави няколко пъти вече).
Решавам да отнема газта (викам си да не е нещо от педала-нали са електронни) и пак настъпвам на баир надолу.Тук ПРОБЛЕМА който наблюдавам и твърдя че съществува от самото начало на ТЕМАТА осезаемо си ПРОЛИЧА.
Колата след отнемате на газта падна до 120 и при повторно настъпване нищо не се случва.ЗВУКА се чуваше глухо и колата не даде нито 1 километър ускорение все едно превъртя съединителя при по старите коли с разликата ,че не вдигна ускорение на километраж , а се чуваше форсиране на оборотите.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ми светнаха 2 чека-прикачам снимка (LINE ASSIST не работи и ми изключи старт/стоп системата).
Викам на жена ми, че май ще аварираме и се отбих в аварийната лента.Спрях колата на място-оборотите си бяха нормални 800 но се чуваше все едно е спряла(обикновено се чува на място да потраква тихо-все пак е Дизел).
Изключих колата и я запалих наново.Чека изчезна.
Повторно се включих в движението по магистралата.При изпреварване се движеше но мудно и все така се чуваше глухо мотора.На права отсечка много бавно закова 202км на километраж и това беше максимума с натиснат педал до долу.
Така следва и ХЕПИ ЕНД(това е за всички скептици).
Както внезапво се скапа,така и внезапно след 50км каране колата се ОТПУШИ на ГРЪМ.
Звука се оправи и почна да жужи при настъпване.Колата ОЛЕКНА и стана ОТНОВО ДИНАМИЧНА-изпреварваше 100-180 без никакви затруднения на баир на горе с 3-ма пасажери.
ВСЕ ЕДНО Е ДРУГ АВТОМОБИЛ.
Така докато се прибера още 250км колата си вървеше на ГРЪМ.
За мен е НАПЪЛНО НЕПОНЯТЕН ПРОБРЕМА.
Това се случва от както съм я взел от ЕТ (установих още първите 10км по магистралата наобратно)след ТО.Вече 6000км пробег каране на моменти се скапва/на моменти се оправя без никаква логика.
Най вероятно е нещо по софта/или ограничава колата при РЕГЕНЕРАЦИЯ в движение(350км ИЗВЪНГРАДСКО каране сле последната РЕГЕНЕРАЦИЯ-което ме съмнява-колата като се отбих аварийно си работеше на място на 800 оборота).
Просто сега почна да дава по осезаеми ИНДИКАЦИИ.
ПО КОЛАТА НЕ СВЕТЯТ НИКАКВИ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ЧЕКОВЕ,А НЕ УСКОРЯВА.
ЗА ВСИЧКИ НЕ ВЯРВАЩИ-НЕ СИ ВНУШАВАМ-имаше хора с мен
Най вероятно колата ще я връщам в ЕТ да си я ОПРАВЯТ.