Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Спад на мощността и висок разход на гориво след смяна на масла и филтри на Kodiaq Sportline 2.0 TDI 200hp.

Мнение от The Hooligan »

martinp написа: 15.03.2025, 15:59:03 Сега като загуби мощност пак, ще отиде и ще сравни резултатите.
Всеки ден да ходи все различни, ще бъдат! Освен мапера да му настройва така коефициентите, че да изкарва еднакво [smilie=sarcastic.gif]

Както вече казаха много хора - трябва да замерва времена! Времето не лъже! Няма оптимистично и песимистично време!
А вместо това ни се разказва, че има мотор от Ауди и мапера бил впечатлен как вървят 200 дизелови коня в Зил
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

The Hooligan написа: 15.03.2025, 18:10:54 А вместо това ни се разказва, че има мотор от Ауди и мапера бил впечатлен как вървят 200 дизелови коня в Зил
РАЗБИРАМ ,че тук има много ,,КАПАЦИТЕТИ" в бегачко-строенето за което ги поздравявам за труда и упорството.
Но темата ми ясно и четливо е написана(ПРОБЛЕМ) ,че се отнася за автомобил SUV с 200hp.ЗАВОДСКИ.
Безсмислени подмятанки и бъзици са напълно ИЗЛИШНИ.
Мерете си кончетата на ,,БЕГАЧКИТЕ" 400+hp в други теми.
Виждам хора без нито един СМИСЛЕН коментар по темата(най вероятно не са КОМПЕТЕНТНИ с новото поколение Дизели) ,но са убедени колко много не си ПОЗНАВАМ автомобила и си измислям несъществуващ проблем(отделям време и плащам за ДИНО ей така щото нямам какво да правя сигурно) .Същите нито са го виждали,нито са го карали(само колегата @Simichoil и колегата от Диното са тествали колата-съответно са си изказали личното впечатление).
ЧЕРПЯТ данни от някаква ИЗВЪНЗЕМНА ТЕХНОЛОГИЯ явно. [smilie=sarcastic.gif]
УБЕЖДАВАТ ме и ми се смеят колко си внушавам.
Едно разбрах с тази тема.
Има хора които нищо не разбират от по новите модели на Шкода,но претендират, че са наясно по всички теми,има и хора който разбират,но не претендират.(ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ и не ангажирам никого с него).
Ако някой се разпознае в описаното,спокойно може да не ми чете,,БИСЕРИТЕ"защото не желая да чета неговите.

ПП.Първо не е ЗИЛ ,а SUV.(темата не е за БЕГАЧКИ)
Второ-Мапера изрази впечатление относно динамиката/техническото състояние на КОНКРЕТНО ТОЗИ заводски SUV 200hp спрямо неговите характеристики(аеродинамика,килограми).
МАПЕРА е виждал много кончета под капаците,далеч повече от 400+ hp. [smilie=sarcastic.gif]
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

ТЕМАТА Е ЗА КЛЮЧ.
Обсъждането на проблеми по ГАРАНЦИОННИ АВТОМОБИЛИ явно не е мястото тук,а в ЕТ (ЗАБЛУДИХ СЕ).
Няма много КОМПЕТЕНТНИ,само ХЕЙТ.
Поздрави
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Еее моля ви се, това ми е любимата тема, какъв ключ..
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Бро, всички видяха, че има проблем. С'а, къде е....като си знаеш, само ти си знаеш [smilie=sarcastic.gif]
Дино, мино, мапери.....времето е константна физична величина и не подлежи на манипулации ;)
Заставаш, и както се казва в едно ТВ шоу "противника е времето" [smilie=sarcastic.gif]
Аз коментирах некомпетентните ти обвинения към сервиза, че са ти ресетнали редуктора. Съвременните дизели.....ми от 2018 вече два съм сменил. Ми не вървят [smilie=sarcastic.gif] Икономични са, ма толкова.
Сваляш си Torque, без донгъл се стартира и има меню с едни квадратчета. Там има 0-100 км/ч ,400 м. дистанция, и пробваш.
Стана тука за подбив , всички се ебават с гъзометъра ти за вървеж. А ти не спираш да се залагаш за още шутове. Да не си решил да разработваш нов маркетингов подход "Ела ме ритни." ?
Показваш часовника и всичко приключва с тоя прикрит "Урус", с двигател на Ауди ,олекотен от Space X.
И ако се върнеш назад "във времето" и си прочетеш писанията, ще видиш кой е баш некомпетентния.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Въйй! Чак сега ли се засегна? [smilie=sarcastic.gif]

Първо - тази тема стана безсмислена още от самото начало, защото ти самият започна да фантазираш на глас.

Второ - в тази тема няма нищо смислено и полезно за никой! Ама никой!

Трето - смислените коментари приключиха, когато ти се каза да излезнеш и да мериш време. Колеги предложиха да ти пратят измервателна техника, но ти се направи, че не ги виждаш и вместо това качваш клипове на километража [smilie=sarcastic.gif]

Заключение - темата е това благодарение на теб. Във форума никой не може да ти помогне на база твоите усещания. Важното е, че научихме, че караш революционна дизелова технология сложена на много леко купе с по-спортни настройки!
А времена така и не видяхме 🤷‍♂️

П.п
Както и разпечатка от кантар, колко е "лека"
Последно промяна от The Hooligan на 15.03.2025, 22:20:26, променено общо 2 пъти.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Няма ключ, темата е дискусионна, не е собственост на започналият. Щом не се нарушават правилата - темата си е отворена за писане.
Бееееее.....
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Аз само минавам замалко [smilie=sarcastic.gif]
Искам с графиката на "точното" дино и двигателят ,като на Ауди да отидеш да предявиш претенции в Еуратек. Даже за по - сигурно в Чехия да ги пратиш по мейла
Живея за отговора на чехите и Еуратек [smilie=music.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Taratajki написа: 15.03.2025, 21:52:10 Аз коментирах некомпетентните ти обвинения към сервиза, че са ти ресетнали редуктора.
Да се върнем на ТЕМАТА-за ПРОБЛЕМА(Другото можем да го пропуснем).
ОПИСВАМ ПОСЛЕДНИТЕ СИМПТОМИ ПО ПРОБЛЕМА(за тези които се бъзикат как един път върви и един път не върви-честно казано и аз се чудя [smilie=pardon.gif] ).
След като писах, че колата дойде на себе си от 2-3 дена и не ми е правила проблем -отидох и измерих конете и нютоните на ДИНО.Там нещата също се потвърдиха че е ОК.
До тук радост и щастие.
Вчера имах планирано пътуване до СОФИЯ.
Вечерта преди да тръгна колата си направи РЕГЕНЕРАЦИЯ(1000 оборота на място/шум от перката отпред/силен мирис на сажди ).Тоест на сутринта автомобила тръгва след РЕГЕНЕРАЦИЯ.
Бяхме 3-ма пасажери.На отиване колата си вървеше нормално.Преди София имам и 80км магистрала където мога да си карам до 160.За по голяма скорост не става пътя.
Пристигам в София и оставям колата на място докато си върша работата за през деня от 10ч-17ч.
Излизам от София да се прибирам на обратно(без задръстване и светофарите ги хванах на зелена вълна).
Качвам се на магистралата пак.
И тук колата без никакви симптоми пак се скапа.

1.Първо което ми направи впечатление беше звука от мотора при настъпване(изпреварване)-чуваше се глухо ,а не жужи при вдигане на обороти.
При настъпване(магистралата е на надолнище),колата не изпреварва динамично,и не се случва нищо.
2.При повторно натискане на педала ,колата стигна някак си 150 пак на баир надолу и там умря скоростомера-натискам педала до дъно и не се случва нищо,вдигна 5 км допълнително за 10 сек.(за цялата дискусия по ТЕМАТА тази АНОМАЛИЯ ми я прави няколко пъти вече).
Решавам да отнема газта (викам си да не е нещо от педала-нали са електронни) и пак настъпвам на баир надолу.Тук ПРОБЛЕМА който наблюдавам и твърдя че съществува от самото начало на ТЕМАТА осезаемо си ПРОЛИЧА.
Колата след отнемате на газта падна до 120 и при повторно настъпване нищо не се случва.ЗВУКА се чуваше глухо и колата не даде нито 1 километър ускорение все едно превъртя съединителя при по старите коли с разликата ,че не вдигна ускорение на километраж , а се чуваше форсиране на оборотите.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ми светнаха 2 чека-прикачам снимка (LINE ASSIST не работи и ми изключи старт/стоп системата).
Викам на жена ми, че май ще аварираме и се отбих в аварийната лента.Спрях колата на място-оборотите си бяха нормални 800 но се чуваше все едно е спряла(обикновено се чува на място да потраква тихо-все пак е Дизел).
Изключих колата и я запалих наново.Чека изчезна.
Повторно се включих в движението по магистралата.При изпреварване се движеше но мудно и все така се чуваше глухо мотора.На права отсечка много бавно закова 202км на километраж и това беше максимума с натиснат педал до долу.

Така следва и ХЕПИ ЕНД(това е за всички скептици).
Както внезапво се скапа,така и внезапно след 50км каране колата се ОТПУШИ на ГРЪМ.
Звука се оправи и почна да жужи при настъпване.Колата ОЛЕКНА и стана ОТНОВО ДИНАМИЧНА-изпреварваше 100-180 без никакви затруднения на баир на горе с 3-ма пасажери.
ВСЕ ЕДНО Е ДРУГ АВТОМОБИЛ.
Така докато се прибера още 250км колата си вървеше на ГРЪМ.
За мен е НАПЪЛНО НЕПОНЯТЕН ПРОБРЕМА.
Това се случва от както съм я взел от ЕТ (установих още първите 10км по магистралата наобратно)след ТО.Вече 6000км пробег каране на моменти се скапва/на моменти се оправя без никаква логика.
Най вероятно е нещо по софта/или ограничава колата при РЕГЕНЕРАЦИЯ в движение(350км ИЗВЪНГРАДСКО каране сле последната РЕГЕНЕРАЦИЯ-което ме съмнява-колата като се отбих аварийно си работеше на място на 800 оборота).
Просто сега почна да дава по осезаеми ИНДИКАЦИИ.

ПО КОЛАТА НЕ СВЕТЯТ НИКАКВИ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ЧЕКОВЕ,А НЕ УСКОРЯВА.

ЗА ВСИЧКИ НЕ ВЯРВАЩИ-НЕ СИ ВНУШАВАМ-имаше хора с мен [smilie=sarcastic.gif]

Най вероятно колата ще я връщам в ЕТ да си я ОПРАВЯТ. [smilie=ireful1.gif]
Изображение
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Цецо75 написа: 15.03.2025, 22:09:13 Щом не се нарушават правилата - темата си е отворена за писане.
Нямам нищо напротив.
ПИШЕТЕ смислени постове,не се ПОДИГРАВАЙТЕ [smilie=kiss3.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

RAPTOR_84 написа: 16.03.2025, 09:12:39 Най вероятно колата ще я връщам в ЕТ да си я ОПРАВЯТ
И най после написа нещо смислено в темата [smilie=pardon.gif]
С това обяснение, което си написал отиваш в Еуратек и го правиш пред тях.
Изобщо не изглежда като ресет на dsg, не мислиш ли?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

RAPTOR_84,
На мен ми се е случвал подобен проблем на Форд Фокус. В рамките на година ми се случи 3 пъти при нормално движение да заглъхва, но ми светваше и чека.
Колата влизаше в авариен режим и отрязваше мощността. След спиране и рестартиране проблема изчезваше. Странното беше, че и трите пъти не записваше никаква грешка. На третия от сервиза казаха, че ще сменят турбото по гаранция. Не защото самото то има проблем, а вероятно някой сензор в определени режими не подава коректни стойности и я вкарва в авариен. И така, след смяната всичко се оправи.

П.П.
Това беше най-смисленото, което можах да напиша по темата, продължавам с бъзици само, ако подаваш матрял за това ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ако имаш наоколо познат с OBD изчетете грешките преди да иде в ЕТ! Трябва да е записала нещо, щом е светнал чека.

По този начин описано вече, колата си има проблем.

Не съм опитвал да я насилвам по магистрала докато прави регенерация в интерес на истината. И нямам идея, до колко спъва мотора. Може и да има нещо общо, ама никой досега не се е оплакал да е усетил нещо осезаемо.
Бееееее.....
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Това не е чек на мотора а грешки на спомагателните системи които често се случват. В ЕТ ще я тестват и ще му кажат че нищо и няма. След като автора има чувствителен задник и лабилна нервана система трябва кардинално да реши проблема за да си върне качеството на живот-дрга кола и по-добре друга марка за повече пари.
RAPTOR_84

Škoda Фен

Мнение от RAPTOR_84 »

Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 По този начин описано вече, колата си има проблем.
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 Не съм опитвал да я насилвам по магистрала докато прави регенерация
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34
Цецо75 написа: 16.03.2025, 09:44:34 Може и да има нещо общо, ама никой досега не се е оплакал да е усетил нещо осезаемо.
Вчера колата за първи път отказа да ускорява в дадена ситуация-буквално нито 1км не сложи от горе(преди се случваше от време на време и се изразяваше в доста слабо ускорение).ПРОБЛЕМА стана много видим.
И внезапно се оправи от самосебе си. ГРЕШКИ НЯМА .
Заключено

Обратно към “Kodiaq Mk1”