Казвам се Петър. От доста време все се каня да се представя, но все не стигам. Фотограф съм по професия, по душа пътешественик.
Аз съм новият собственик на Superb-a на Ники (@coverdale)
Октомври или Ноември 24г. направихме сделката. Преди това карах отново Superb 3, но дизел 4х4 190 коня. Продадох го защото го скъсах от каране и вече беше станал на 270к км. За справка за последните 2г му направих 70к км.
С жена ми сме пътешественици и километрите лесно се въртяха. От тази година едното ми дете е първолаче и вече е по-кротко с тези луди километри.
Този път реших да е бензин, защото регенерациите много ме дразнеха. Та се спрях на 2 бензинови 280кс, между които се чудех. Една в Германия и тази на Coverdale.
Немската излизаше малко по-скъпо, но пък имаше теглич (който ужасно ми липсва от предишната) и двоен под на багажника като разлики и беше с 30к км по-малко,но пък около 1000евро отгоре и като се сложи докарване регистрации, стават още толкова. Липсата на стъклен таван, е по-скоро плюс за мен. Обикновено си вкарвам колите сам от Германия. Сега за първи път взех кола от БГ и грам не съжалявам. Мога само да поздравя предишния собственик за поддръжката, колата е чудесна.
Направих няколко лесни модификации още с взимането, като полиране на фарове и поставяне на защитно фолио и смяна на педалите със сребристи (така си бях свикнал). Смених също и задните духалки, че бяха счупени (на предишния му Superb също ги сменях, че децата ми пък ги изкъртиха).
Колата продължавам да си я карам с V Power racing.
Носи ми голямо удоволствие по магистралата да и се наслаждавам.
Направо не знам с какво ще я сменя, но може да я карам, докато Ники не реши да продава Bmw-то
И така пускам тази тема, да се представя и да продължа историята на колата хронологично да се записва.
Навъртях вече едни 7000 км и вече наближавам 10к и е време да обслужвам скоро. Принципно карам 70% извънградско и 30% градско, но сменям масло винаги на 10к км.
Сложих й едни 18" черни джанти, на които има зимни гуми. Нищо, че са по-широки от летните (245/40/18). Останаха ми от предишния, дори ги бях пуснал за продажба, но реших да ги оставя и да видя на бял цвят, как ще стоят. По натам ще пусна и снимка, как стояха на предишния.
Чакам тези дни да мине последния сняг другата седмица и да сложа 19-ските Trinity.
Вие на какво мнение сте за джантите?