Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Играх го по-миналата седмица . Направи чудеса човека , нищо почти не личи при мен но беше централно и по малко. Но първо застраховател да си заведете щетата .
И след това нека го види специалист и да си каже,не всичко е възможно а и на тегаво место и голямо ми се вижд аот снимката .
Съвет : Колкото по-бързо се погледне и оправи ако може, толкова по-добре . А ако го оправят ,ще си имате заведена щета и ще можете да го смените до 3 г.
Последно промяна от storm1st на 07.03.2025, 18:02:24, променено общо 3 пъти.
Стъклото ти ще бъде поръчано, както е по вин на колата.
Ако говориш за София, ЕТ си имат човек за смяна на стъкла. До колкото знам не е постоянно при тях.
@Tedo, колегата @storm1st ти е казал каква е последователността и къде могат да ти запълнят дефекта. При всяко положение загубеното време с лепене ще ти е по-малко.
1. Завеждаш щета
2. Лепиш прозрачно тиксо върху люспата, за да запазиш мястото максимално чисто
3. Запазваш си час за оглед в "Спукано стъкло" - човека ти казва става или не става. Ако става: около 50 лв е пълненето и около 30 мин време.
4. Имаш възлагателно писмо и в следвашите години, ако ти се появи друга пукнатина - директно отиваш в ЕТ за да ти запишат час за смяна на стъкло.
В темата, която ти е посочил @storm1st го има и моето стъкло с подобен проблем (долната част на стъклото) и има снимки преди и след ремонта. Люспата беше около 2 см в диаметър, стъклото ми е също с подгрев и си работи без проблем. Смяна на стъкло ти е ололо 2 дена чакане. В първия ден вкарваш колата за смяна и на следващия ден я взимаш.
Към момента няма разрастване на пукнатината и ще го сменям след 2 години или по-рано, ако се появи нова пукнатина.
Ако си по каско завеждаш веднаага, като почнат жегите от нагряване и изстиване се цепи. И днес е шупла, утре е цепка, а ако те спре полиция може да те спре от движение.
Ще използвам темата да попитам за препоръки за сервиз за смяна на предното стъкло.
Застраховката е в ДЗИ - доверен сервиз с Оригинални части. Изпратиха ми списък със сервизите, като избора е между: Сим Пет Сим, Фикса, България автостъкла и Аутомаджик.
Дайте мнение кое да избера:)
Tedo написа: 07.03.2025, 17:48:39
Да, колата има каско. Единствено ме притеснява при смяната дали ще го монтират както трябва.
Има ли някой специализиран сервиз за стъкла или да се доверя на Еуратек предвид че стъклото е с подгрев?
Такова е и моето мислене при подобна ситуация. Даже и аз имам съвсем леко камъче в центъра на стъклото, но за сега не го пипам (имам каско) точно, защото знам колко клиенти ми са се оплаквали от работата на сервизи, свързани със смяна на стъкла. В твоя случай обаче, определено бих го сменил, тъй като изглежда по-сериозно. Това е моят съвет.
intense написа: 15.04.2025, 10:55:37
Ще използвам темата да попитам за препоръки за сервиз за смяна на предното стъкло.
Застраховката е в ДЗИ - доверен сервиз с Оригинални части. Изпратиха ми списък със сервизите, като избора е между: Сим Пет Сим, Фикса, България автостъкла и Аутомаджик.
Дайте мнение кое да избера:)
Дидо, чух добри отзиви за Сим Пет Сим, но не мога да кажа лично мнение.