Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Христо Вутов
Колеги, къде зареждате качествено Ad Blue?
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Аз лично поръчвам оригинално от Елиткар. Никога не съм слагал от бензиностанции.
-
DonSkoda
Дори да е от бензиностанция на колонка, гледай резервоара да не е на открито Ако е там, аз не бих сипвал.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
От Еуратек или Фолксваген.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Сипвам от колонки на Лукойл. До сега - проблем няма...за около 4 години
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Въпрос, някой да знае бензиностанция в Пловдив или Асеновград където да се продава бензин E5 т.е. с 5 процента биоетанол ( доколкото аз разбирам ). Днеска обиколихме няколко и без успех.
Оказа се,че мотора на баща ми не харесва E10 бензин и още за първите си 800км счупи бутало и се твърди,че е от бензина, нищо че е сипвал само 100 октана, който също е E10. Дори си има стикер до капачката на резервоара,на който пише че ако сипва E10 може да повреди двигателя. Та сега търсим бензин с 5 процента биоетанол.
Оказа се,че мотора на баща ми не харесва E10 бензин и още за първите си 800км счупи бутало и се твърди,че е от бензина, нищо че е сипвал само 100 октана, който също е E10. Дори си има стикер до капачката на резервоара,на който пише че ако сипва E10 може да повреди двигателя. Та сега търсим бензин с 5 процента биоетанол.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
NaviAD
Да допълня коментара на колегата. Зареждах само V-power diesel и бях доволен. Реших да премина към обикновена нафта, плюс добавка бардал. Главно от Шел и ОМВ зареждах, един красив ден ми се случи същото обикновена нафта на Шел, почна да ми губи мощност на магистралата и също при рестарт се оправяше. Като прочетох този коментар ме удари дежа вю… Минах на Лукойл обикновена нафта с добавка и разхода падна и колата върви по-добре както и шума на двигателя се намали. Проблемната нафта, която заредих бе от Шел на Ломско шосе, а сега зареждам на Лука, на Константин Величков. Подкрепям и коментара на колегите, да се зарежда на високо оборотни обекти и да се гледа да не са франчайз.n_ivanov написа: 06.02.2024, 12:51:54 Да добавя и аз опит и мнение относно горивата.
На Мерцедеса в началото го зареждах на Шел с обикновен дизел, веднъж ми направи проблем на магистралата (загуби мищност и над 2к оборота и 120 км/ч не искаше), след рестарт на колата проблема се оправяше. От тогава минах на V-power дизел за около 1 година, когато ми направи пак същият проблем. Пробвал съм ОМВ Max-motion, Еко Double Filtered и Ромпетрол, като най-доволен откъм разход, поведение на колата и шум от двигателя останах след Еко и последните 2 години само там я зареждах и никога повече не ми е правила споменатият проблем. Да вметна, че за 5 години нито веднъж не съм я хващал да прави регенерация и да се е налагало да я чакам.
Сега на Шкодичката сипвам само на Еко 95 бензин и съм много доволен от разхода и поведението на колата, като възнамерявам и за напред да си я зареждам там. Веднъж сипах 100 октана, пак на Еко, но разлика освен ценово не видях.
Страхотен форум, благодаря на всички за ценните съвети!
-
Sec8200
- Гараж: под наем
как да ги познаем?
Примерно този на Цариградско, Младост и Дианабад знаете ли какви са?
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Често зареждам на Shell Ломско шосе, София. Зареждам както V-Power Diesel, така и V-Power Racing 100.
Никога не съм имал проблеми там и съм доволен от бензиностанцията.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
ABBC3_OFFTOPIC
Имай предвид, че Shell на Цариградско (преди захода за Младост) шосе се води, че е на главна пътна артерия, и затова цените там са по-високи с около 10 ст/литър от другите Shell-ове, които не са на главна пътна артерия.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Аз откакто си купих колата, зареждам само v-power 95, обикновено от Shell Бели брези. Не си спомням да съм имал ядове. Единственият проблем е, че тази бензиностанция е на основен булевард и горивото е с десетина стотинки отгоре за литър.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
-
NaviAD
Потвърждавам за V-Power. Близо година зареждаш V-power точно там без никакви проблеми. Коментара ми беше за fuel save diesela. Иначе и автомивката им е на ниво препоръчвам, но имайте едно на ум за обикновената нафта, все пак споделяме опит какво защо и как.
- 111E8
- Гараж: Superb 2021 2.0 TDI 110 kW
От както имам печката, я зареждам само на Омв Ботевградско шосе с MaxMotion, сещам се само за две други пълнения - на Шел някъде около Банско и един път нейде из Хърватия. Да чукам на дърво, досега не съм имал никакви ядове.
Адблу само от ЕТ.
Адблу само от ЕТ.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Всичката нафта идва от лукойл. Изключение може би прави ром петро и то вероятно не на всички обекти, както и някакви малки шано дето не ги знаеш какво корабно гориво са вкарали като марешки.NaviAD написа: 26.02.2025, 22:17:57 но имайте едно на ум за обикновената нафта, все пак споделяме опит какво защо и как.
Шурея работеше в икономическа към митниците преди години и разправя как добавката на ОМВ била замръзнала в цистерната. Нали то добавката не и е това проблема, тя се свързва с парафините в дизела за да не се втвърдяват). Но идеята ми е всичко идва от едно място. Скъпа евтина нафта, разликата е в добавките които бутат в нея.
Колкото и пъти да съм ходил до Австрия на ски, не съм намирал НИКАКВА разлика в горивото дизел/бензин, никъде. Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия. Няма НИКАКВА разлика.
За адблуто четох че какво ли не му влияе. Жега, пек и тн... И понеже по бензиностанциите го държат на палета, гледам винаги да сипвам от колонка
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
За Адблуто си взех това.
https://www.avtodiagnostika.bg/dobavka- ... 3158-250ml
https://www.avtodiagnostika.bg/dobavka- ... 3158-250ml
GUNTER SERVICE