С какво масло е в момента? 0w20, но коя марка?
Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mimomimov
- Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT
Въпроси за Карок
-
maiden
Въпроси за Карок
По принцип високото ниво на масло не е добре, защото маслото започва да се пени. При това зверски. Съответно спира да маже.
Но 300 гр. не са такъв проблем.
Пример от миналата година : взимаме рент-а-кар от летище Франкфурт - Опел Грандланд X с двигател на Пежо. Лампата свети за липса на масло, викам момчето от поддръжката, той нещо измрънка (арабин), взе една туба 4 литра и я наля цялата...
Естествено лампата изгасна (тук е моментът да спомена колко безумно е направен HMI-a, защото Warning-ът за масло скрива абсолютно всичко друго на двата екрана). Колата оцеля 1 седмица, но явно не ѝ е било за първи път и нещата с времето са прогресирали дотам. Беше на 4000 км
п.с. При първото вдигане на 200 от колегата започна да вие заден лагер на главина.
Страшни боклуци са PSA.
Но 300 гр. не са такъв проблем.
Пример от миналата година : взимаме рент-а-кар от летище Франкфурт - Опел Грандланд X с двигател на Пежо. Лампата свети за липса на масло, викам момчето от поддръжката, той нещо измрънка (арабин), взе една туба 4 литра и я наля цялата...
Естествено лампата изгасна (тук е моментът да спомена колко безумно е направен HMI-a, защото Warning-ът за масло скрива абсолютно всичко друго на двата екрана). Колата оцеля 1 седмица, но явно не ѝ е било за първи път и нещата с времето са прогресирали дотам. Беше на 4000 км
п.с. При първото вдигане на 200 от колегата започна да вие заден лагер на главина.
Страшни боклуци са PSA.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Въпроси за Карок
до половин литър повече,не е никакъв проблем
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Като се прибера вкъщи ще видя фактурата от ЕТ.
За сега не се е повторило съобщението. От ЕТ ми казаха да не съм се притеснявал, ако пак се появи, да се обадя. По щеката, съм в нормалната зона горна граница.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- Цецо Тодоров
- Гараж: Skoda Karoq MY25 1.5TSI 150hp 7DSG
Въпроси за Карок
Аз съм пробвал само с Гугъл Мапс к Уейз.И при двете при показания на скоростомера от 100км/ч на двете приложения показва 93/94км.Относно таблата за скорост там е още по абсурдно.С каквато и скорост да мина таблата показват със 7км/ч по малко от колатаVesCo написа: 19.02.2025, 23:00:14 Пробвах 2 различни програми на телефона за показване на скоростта
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Въпроси за Карок
Някои от таблата в София наистина са тотално рандом генерирани. Но няколко съм засякъл, че показват колкото и ГПС.
То и двете ползват хардуера на телефона, та няма да има разлика.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Кастрол са ми сложили. EPLL4-208, 0W20, 4.3 литра.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
mimomimov
- Гараж: Skoda Scala 2024, 1.5 tsi ACT
Въпроси за Карок
Значи слагат Кастрол от варел, а дали е читав, божа работа!
- VesCo
- Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus
Въпроси за Карок
То хардуера е ок. Може да лови сателитите и на 3, и на 4 GPS системи, но вероятно е от значение съответният софтуер с коя GPS система работи 'с приоритет'.
Така си обяснявам разликата.
-
blgmspt
Въпроси за Карок
Здравейте,Tpet написа: 16.02.2025, 09:42:43 Вчера ходих до Еуратек да поръчам калобрани. В каталога с аксесоари, за предните калобрани има 2 номера - за коли с пластмасова арка на калниците и за такива без, за задните калобрани е само един. Моята кола е без пластмасови арки и се бях засилил да поръчам съответните, но при проверка се оказа, че калобраните за коли с пластмасови арки са И за Sportline, което не е отбелязано в каталога. За задните казаха, че не са съвместими с преди facelift, за предните не попитах. Трябва да пристигнат до 5 работни дни, ще пиша.
Дали има за поръчка, като допълнителен аксесесоар пълен комплект на пластмасовите арки на калниците за Karoq facelift sportline?
Предлагали ли се за prefacelift в UK например.

- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Въпроси за Карок
Колега blgmspt, в България, в системата на Еуратек, това са резервни части, не аксесоари.
От няколко елемента се състоят, с отделни партидни номера са, всеки елемент се поръчва отделно, не са обединени в комплект, на английски са Wheel Arch Trim.

Ето ги:
https://www.skoda-parts.com/spare-parts ... 0trim.html
От няколко елемента се състоят, с отделни партидни номера са, всеки елемент се поръчва отделно, не са обединени в комплект, на английски са Wheel Arch Trim.

Ето ги:
https://www.skoda-parts.com/spare-parts ... 0trim.html
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Въпроси за Карок
Малее, тази дама знае повече от мъжете, тотален респект @R Dynamic LR5 
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
blgmspt
Въпроси за Карок
Благодаря за отговора R Dynamic LR5
Ще се комуникира с ЕТ
Ще се комуникира с ЕТ
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Въпроси за Карок
Не се притеснявай толкова и карай.
Много датчици и технологии станаха, които са много капризни и чувствителни.
1.5 мотора събира 4.8л от завода.
После 4.3 и съм решил да го сменя следващият път с вакуум да видя колко ще източа.
При мен като стана на 20 000км тестовото 0/20 масло и започна всеки ден да пищи за проверка на маслото , а си беше ОК.
Вдигам капака
Затварям го и до другата сутрин
Capacity 4,8 liter (Dry fill)
Capacity 4,3 liter (Service fill)
Другият вариант е да не са изчакали хубаво да се изцеди маслото и така.
Затова си нося масло в 5л туба и после гледам колко ми връщат.
Относно Кастрола от Варел - не искам да коментирам.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
Читав е колкото този в тубата. Не знам кво е това масово схващане, че щом е от варел не става.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!