Преди по-малко от година си купих един от последните Superb Scout 280 4х4. Не е поръчвана, беше произведена и просто изчаках да пристигне в България. Винаги проучвам доколкото ми е възможно в детайли когато правя подобни покупки и в случая знаех за мудното поведение на DSG, както и за съвсем малката разлика в просвета спрямо стандартния модел и също за така наречените “задължителни” екстри като DCC, което нямам. Така или иначе бях убеден, че искам да взема точно тази версия и се примирих с това, че не мога да добавя екстри към вече произведен автомобил и че ще направя не малко модификации докато я притежавам. Вече е на 20хил. км, някак си ми се искаше да почакам малко за да усетя колата и към момента единствено съм сменил гумите с 19 245/40 Michelin CC2. Имам няколко въпроса, за които бих се радвал да споделите мнение и опит. Първото е окачването, сигурен бях още преди да я взема, че искам да сложа Bilstein monotube (B6). На сайта си Bilstein са посочили, че нямат съвместим вариант за Scout, но съм сигурен, че тези за Passat Alltrack, Formentor и други MQB модели биха били окей. Някой правил ли е подобен ъпгрейд и можете ли да ме насочите как да поръчам правилните и да ме насочите към подходящ сервиз за това (от Варна съм, но нямам проблем да отскоча и до София или друг град). Отделно предполагам, че не е лоша идея да сменя и пружините за оптимален ефект. Ако някой има и опит с lift kit-ове ще е върха. До момента знам само за тези на b2bfab. На по-късен етап обмислям и ремап на ECU/TCU, имате ли опит с APR? Прикачвам и снимка да се посмеем (не се вижда добре но е на корем, тъй като има сериозна денивелация в комбинация с доста мек пясък и за да съм сигурен че няма да я драсна в храстите спрях и логично не можа да отлепи повече
Поздрави,
Венци