Интересна тема. Като цяло съм абсолютен противник на каквото и да е вмешателство във фабричното оборудване и настройки.Един от най-щастливите ми дни беше 2009, когато разкарах газовата уредба, то не бяха компютри да лъжат, не бяха изпарители, вътрешен охладителен кръг. Гмеч. Втория такъв ден беше, като шунтирах обемния датчик на алармата. Всичко над 10 mA консумация силно ме тревожи. Сега с тези нови акумулатори дето в ръководството пише смяна само в сервиз.Тази зима има 3 случая, за които знам падналия акумулатор да води до репатриране до фирмения сервиз. За мен репатрирането на автомобил трябва да е събитие с честота веднъж на 20 години. Сега ако имаш гараж, където да закачиш колата всяка седмица на зарядно е друго. Аз имам изключително убийствен за акумулатора режим на каране 9км в час средна скорост съчетано с къси дистанции и нямам гараж.
Та не ви ли притеснява тази постоянна консумация. В друга тема споменават, че запалката дърпа постоянно ток т.е. ако включиш регистратора там ще работи и при изключено запалване или бъркам?
В този ред на мисли, ако ще се опъват жици, не може ли да се монтира допълнителна батерия (по-малка), сега тя дали ще се зарежда от ел. системата на автомобила или със зарядно, но все ми се струва, че цялата тази 24 часова консумация трябва да е с отделно захранване.
И последния въпрос garmin tandem ще дърпа ли ток, ако е постоянно свързан към единия usb порт на предния панел, шкода камик е возилото. Търся решение за не много сръчен потребител