Избор видеорегистратор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Избор видеорегистратор

Мнение от VesCo »

rts написа: 25.01.2025, 17:29:42 Видеорегистратор 70mai 810 4к ... преоставя данни за скоростта, чрез вграден GPS и ги вгражда във видеото. Да ама не - ... заради предното отопляемо стъкло. ... този тип стъкла имат специални места за такива устройства ... от двете страни [на огледалото] - с големината на дебитна карта ...
Много полезна информация. Благодаря, ще ми е от полза. Възнамерявам да монтирам същия - с 2-те камери.
Има ли друга специфика при монтажа, например на 4G модула или захранването?
Това USB не се ли изключва при заключване на автомобила?
Тази 'мрежичка' до огледалото не пречи ли на камерата?
b5202s

Шкода Новак

Избор видеорегистратор

Мнение от b5202s »

Интересна тема. Като цяло съм абсолютен противник на каквото и да е вмешателство във фабричното оборудване и настройки.Един от най-щастливите ми дни беше 2009, когато разкарах газовата уредба, то не бяха компютри да лъжат, не бяха изпарители, вътрешен охладителен кръг. Гмеч. Втория такъв ден беше, като шунтирах обемния датчик на алармата. Всичко над 10 mA консумация силно ме тревожи. Сега с тези нови акумулатори дето в ръководството пише смяна само в сервиз.Тази зима има 3 случая, за които знам падналия акумулатор да води до репатриране до фирмения сервиз. За мен репатрирането на автомобил трябва да е събитие с честота веднъж на 20 години. Сега ако имаш гараж, където да закачиш колата всяка седмица на зарядно е друго. Аз имам изключително убийствен за акумулатора режим на каране 9км в час средна скорост съчетано с къси дистанции и нямам гараж.

Та не ви ли притеснява тази постоянна консумация. В друга тема споменават, че запалката дърпа постоянно ток т.е. ако включиш регистратора там ще работи и при изключено запалване или бъркам?

В този ред на мисли, ако ще се опъват жици, не може ли да се монтира допълнителна батерия (по-малка), сега тя дали ще се зарежда от ел. системата на автомобила или със зарядно, но все ми се струва, че цялата тази 24 часова консумация трябва да е с отделно захранване.

И последния въпрос garmin tandem ще дърпа ли ток, ако е постоянно свързан към единия usb порт на предния панел, шкода камик е возилото. Търся решение за не много сръчен потребител ;)
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Избор видеорегистратор

Мнение от rts »

VesCo написа: 25.01.2025, 23:06:12
rts написа: 25.01.2025, 17:29:42 Видеорегистратор 70mai 810 4к ... преоставя данни за скоростта, чрез вграден GPS и ги вгражда във видеото. Да ама не - ... заради предното отопляемо стъкло. ... този тип стъкла имат специални места за такива устройства ... от двете страни [на огледалото] - с големината на дебитна карта ...
Много полезна информация. Благодаря, ще ми е от полза. Възнамерявам да монтирам същия - с 2-те камери.
Има ли друга специфика при монтажа, например на 4G модула или захранването?
Това USB не се ли изключва при заключване на автомобила?
Тази 'мрежичка' до огледалото не пречи ли на камерата?
Нямам 4G модул. Монтажът, когато се включва към USB порта е усложнен дотолкова, доколкото да сложиш кабела в него.
Да - USB то се изключва в момента в който изключиш от контакт - а и аз искам така да ми работи камерата за да няма излишна консумация. Ако искаш пълната функционалност на камерата за паркинг охраната (на мен по-скоро не ми е необходима), трябва да си купиш хардуерния кит.
За мрежичката - да, пречи. Няма как да гледа през нея - именно затова я преместих от лявата страна, така обективът и който е в ляво на камерата снима през чисто стъкло, а по-голямата част от камерата е в този отвор, в който няма защита.
Изображение
Последно промяна от rts на 26.01.2025, 08:54:36, променено общо 1 път.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Избор видеорегистратор

Мнение от nmnikolov »

KNedyalkov написа: 17.01.2025, 15:10:49 Тази на Шаоми ми хареса много, но малко с това прекарване на кабели не съм сигурен, че ми се занимава.
Както и други те посъветваха @JORDITO е човека за тези неща. Аз на твое място щях да се вдигна специално за това от Стара Загора до София. А ако нямаш камера отзад над номера може да го съчетаеш 2 в 1. Аз съм с 70mai 810 4к и съм доста доволен. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си купиш техния кабел за свързване към бушоните, защото така ще ти работи и parking mode-а.

https://www.ozone.bg/product/70mai-mont ... rive-up03/
Изображение
Аватар
VesCo

Škoda Фен

Гараж: Skoda KAROQ, 2.0 TSI, DSG, 4x4, Sport Line Plus

Избор видеорегистратор

Мнение от VesCo »

rts написа: 26.01.2025, 08:52:38 ... За мрежичката - да, пречи ... затова я преместих от лявата страна ...
А ако се постави по-надолу (вместо по-вляво), да гледа под мрежата дали ще хваща GPS-a ?
Аватар
d1mitrov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI, DSG-7, MY25

Избор видеорегистратор

Мнение от d1mitrov »

И аз искам да си монтирам 70mai камерата с хардуерен кит, но ме притеснява, че колата е в гаранция. Не видях да е обсъждано. Дали биха ми направили проблем?
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Избор видеорегистратор

Мнение от SimichOil »

d1mitrov написа: 03.02.2025, 14:12:42 И аз искам да си монтирам 70mai камерата с хардуерен кит, но ме притеснява, че колата е в гаранция. Не видях да е обсъждано. Дали биха ми направили проблем?
Аз като взех колата отидох в оторизирания сервиз (гаранционна), дадох им регистратора и те си го монтираха. Издадоха ми и ф-ра на която си е описана рамата, рег.номер и вида регистратор. Ако стане нещо - те да си носят отговорност.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Избор видеорегистратор

Мнение от nmnikolov »

d1mitrov написа: 03.02.2025, 14:12:42 И аз искам да си монтирам 70mai камерата с хардуерен кит, но ме притеснява, че колата е в гаранция. Не видях да е обсъждано. Дали биха ми направили проблем?
6 месеца след като купих колата Жорката ми сложи задна камера и ми прекара кабел за видеорегистратор. Няколко месеца преди да изтече гаранцията ми сложи и залъгалка за start-stop. Преди да изтече гаранцията ми смениха гаранционно скоростна кутия, мехатроник и съединители (оказаха се в крайна сметка здрави). Казаха ми "по колата е пипано, слагал си камера и устройство за старт стоп-а", кимнах с глава и потвърдих. Не се заядоха и все пак ми смениха гаранционно нещата.

Важното е да не се заяждаш с тях, за да не ги ядосаш и да не пишат на чехите какви си ги вършил по колата [smilie=sarcastic.gif] На тях не им пука, че си пипал, те чехите си им плащат добре за гаранционни ремонти.
Изображение
mazut

Škoda Фен

Избор видеорегистратор

Мнение от mazut »

За да ти откажат гаранция на повреда трябва да докажат че твоята камера е причинила повредата. Не мисля, че при що годе приличен монтаж камерата ти може да повреди каквото и да е. Ако не си сменяш маслото на двигателя при тях може да ти откажат гаранцията на двигателят, но не могат да ти откажат гаранция на фара например или ДСГ то.
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014

Избор видеорегистратор

Мнение от slavikatsarov »

Ще купувам 70Mai 810 ,но искам да е с пълна функционалност, ще я поръчам с hardwire kit 4g ,необходимо ли е да поръчвам и другия hardwire kit ?
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Избор видеорегистратор

Мнение от krachunov »

И аз съм с 70mai и модула за GPS. Тъпото е че да изкарам данните от файла, трябваше с някакво софтуерче писано от community-то да екстрактне, след което да го вкарваш в клипа. https://github.com/dexterxx-pl/70mai-gps-extractor
Не знам дали китайците са си оправили собствената програмка.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Избор видеорегистратор

Мнение от rts »

При 70mai 810 4k скоростта и координатите са вградени в клипа и се чете с какъвто и да е плеър - поне при мен е така.
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Избор видеорегистратор

Мнение от ways »

Да споделя и аз впечатления от 70mai 810 4k на една седмица:
  • Монтажът беше адски лесен, очаквах да е по-сложно, но с пластмасовото лостче, с което идва камерата, много лесно се повдигнаха корите и уплътненията за да мине кабела. Странното беше, че имаше подложка, която да се сложи на стъклото и върху нея камерата, но самата подложка не можа да се залепи на стъклото и затова я сложих директно, ще видим като реша да я махам какво ще се случи.
  • Пуснах я към запалката, в която има ток постоянно, но за щастие в самите настройки на камерата има опция точно ако е пусната в запалката да се самоизключва след определено време когато колата спре да се движи, но пускането тогава става с нейния бутон on/off. Ако се вади и слага кабела се пуска автоматично.
  • Също така, взех CPL филтъра за махане на отблясъците и наистина има разлика с и без него. Препоръчвам.
  • Мислих си, че няма да има голяма разлика от резолюцията 1080p и 4k, но на 4k се виждат много повече детайли точно около номерата на колите около мен и в далечината.
  • Нямам 4G модулът и клиповете се свалят директно от видео регистратора през неговата wifi мрежа като при мен 1 минута 4k е около 265мб и се сваля една идея по-бавно от очакваното.
  • Камерата автоматично записва "инциденти видеа" когато усети някаква вибрация, на фабричните настройки хваща и на по-големи дупки, но може да се променя чувствителността.
  • Там където я сложих (на снимката се вижда) няма никакъв проблем с GPS-a координатите и всичко е зелено. С преден подгрев с мрежа в стъклото съм.
  • Нещо също важно - не се вижда от шофьорското място, изцяло зад огледалото за задно виждане е.
Поръчах коледния пакет и дойде със задна камера също, която към момента не знам дали ще слагам, може би като ми остане време, защото там кабела трябва да пропътува повече до задното стъкло.

Изображение
Аватар
SeVo

Škoda Фен²

Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce

Избор видеорегистратор

Мнение от SeVo »

ways написа: 11.02.2025, 11:13:16 Също така, взех CPL филтъра за махане на отблясъците и наистина има разлика с и без него. Препоръчвам.
И аз имам на едната кола 70mai.
Оригинален ли е филтърът и от къде е купен?
Ползвал съм CPL филтри при едно от хобитата ми - фотография и знам, че затъмняват малко. Как се отразява на записите вечер и на смрачаване?
Аватар
ways

Škoda Фен

Гараж: Kamiq Vision 1.5 TSI 2023

Избор видеорегистратор

Мнение от ways »

SeVo написа: 20.02.2025, 09:40:24 Оригинален ли е филтърът и от къде е купен?
Ползвал съм CPL филтри при едно от хобитата ми - фотография и знам, че затъмняват малко. Как се отразява на записите вечер и на смрачаване?
Взех оригиналния от техния сайт, дойде за по-малко от седмица.
CPL главно маха отблясъците от предното стъкло и то осезаемо, но също така отблясъци от всякакви рефлектиращи покрития на колите в кадър и пътя.
Не е ND филтър и няма затъмняване, вечерно време не се усеща.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”