Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Да не би да е изгубила "паметта" за AutoHold и при спряла кола, кутията да "пълзи". Пробвай когато си спрял да натиснеш по-силно спирачката или да преместиш лоста в позиция Р, след което виж дали пак тресе.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
-
glorious
Интересно, на колко км е колата? Първа смяна на маслото ли е това?
Бтв скоро ще направя една година, къде е темата за тези онлайн услуги, за които ми бяха безплатни за първата година, а сега ще трябва да плащам, заслужават ли си?
Бтв скоро ще направя една година, къде е темата за тези онлайн услуги, за които ми бяха безплатни за първата година, а сега ще трябва да плащам, заслужават ли си?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Мойта също претриса леко при загрял мотор на място, когато е на D.
Като, че ли на N и P го няма или не съм го забелязал. Може и да не е била загряла тогава, знам ли.
Така си е от нова.
Апропо, предполагам, че тая кола не е мислена в контекста да работи на място, autostop-a я гаси.
Като, че ли на N и P го няма или не съм го забелязал. Може и да не е била загряла тогава, знам ли.
Така си е от нова.
Апропо, предполагам, че тая кола не е мислена в контекста да работи на място, autostop-a я гаси.
Бееееее.....
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
И аз конкретно не намирам но едно търсене по "care connect" , ''infotainment online'' ще помогне . Има писано . Това са двете основни платени услуги . От приложенито на телефона пише коя какво съдържа . Излизат някакви промоции отвреме на време . Покрай черния петък имаше 20- 25 % или нещо подобно.glorious написа: 20.01.2025, 10:02:54 Бтв скоро ще направя една година, къде е темата за тези онлайн услуги, за които ми бяха безплатни за първата година, а сега ще трябва да плащам, заслужават ли си?
Дали си заслужава е за всеки индивидуално . Да не говорим ,че нещо почти 2 месеца няма нова версия на картите / на няколко Кодияк а приятели проверяваме / а излизаха досега всеки месец редовно .
Има една друга услуга Traffication ,която беше някакви пари по спомен под 10 лв/година и преди Нова Година опредлено се справяше по добре от Waze . Waze а няколко пъти ме наби в безумни трафици в София а това си ревеше за задръстванията отпред .
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Проверено ли е след смяната нивото на маслото по щеката докъде е?martinp написа: 19.01.2025, 08:51:11 От известно време усещам, че вибрациите на двигателя при работа на място станаха доооста по отчетливи. Някой има ли идея на какво се дължи? Това след има няма 2-3 хил. км след смяна на маслото.
Вчера например спирам на светофар и всичко си е нормално, двигателя едвам се усеща. Спирам на следващия - тресе като ЗИЛ.
Имам предвид да не е над максимума
I ask you to judge me by the enemies I have made
-
glorious
Последно външна навигация - google maps или Waze, не може да се изобрази на монитора при километражите?!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- martinp
Появи се следния проблем - като натисна спирачката и вече скоростта е съвсем ниска се чува едно чукане. Не мога да преценя дали се и усеща като го чувам само на затворени прозорци, ако отворя шума отвън скрива чукането.
- martinp
След смяната на масло на 30 хил. км в ЕТ, бях решил да карам умерено/спокойно, без да напъвам двигателя, за да видя доколко разхода на масло се влияе от това. Резултата е, че на 38 000 км долях 1 литър, за да се вдигне нивото до малко под максимума на щеката.
Относно тресенето при работа на място, след 2-3 резервоара с дизел на ОМВ нещата се успокоиха, и вече няма такива вибрации. Може би наистина е било кофти гориво.
А шума при спиране като че ли все още го има, но по-трудно доловимо. Но аз така или иначе натискам 5 пъти спирачката за 1000 км. Нищо че според ЕТ било нормално накладките да заминат за 30 хил. км![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Относно тресенето при работа на място, след 2-3 резервоара с дизел на ОМВ нещата се успокоиха, и вече няма такива вибрации. Може би наистина е било кофти гориво.
А шума при спиране като че ли все още го има, но по-трудно доловимо. Но аз така или иначе натискам 5 пъти спирачката за 1000 км. Нищо че според ЕТ било нормално накладките да заминат за 30 хил. км
- цецо69
- Гараж: Тролей 2022
След година-две тампоните омекват и вече няма как да обират напълно вибрациите, все пак е дизел.Цецо75 написа: 20.01.2025, 10:08:30 Мойта също претриса леко при загрял мотор на място, когато е на D.
Така си е от нова.
Предполагам се свиква.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
стига уе,не думай
Последно промяна от bega4kata на 30.01.2025, 21:19:05, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
martinp написа: 30.01.2025, 17:52:26 Относно тресенето при работа на място, след 2-3 резервоара с дизел на ОМВ нещата се успокоиха, и вече няма такива вибрации. Може би наистина е било кофти гориво.

Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
glorious
Моята умна Шкода, след като многократно е пищяла за препятствия без да има причина/особено на ляв завой/, взе че ме спаси от потенциално ПТП.
Карам си аз зад някаква кола по натоварен междуселски път с голям трафик...и некакво дядо камикадзе със "спортна" кола рено туинго решава,че ще изпреварва 2-3 коли наведнъж, като той ми е насрещен. Естествено още на втората кола не му достигат има няма 50-100 коня и ще засече челно колата пред мен. Добре че тя намали, та ония криво, ляво успя да се прибере...и докато го следя аз този малоумец, изведнъж изкочи на дисплея червена кола с едни скоби от всички страни + звук на умряло, та веднага скочих на спирачката и гледам колата пред мен,дето беше намалила да мине Туингото, не й издържали нервите и решила да спре нацяло, да си отдъхне от стреса....та бая щях да я подбера...но Шкодито предупреди и реагирах 1-2секунди по-рано...
Та какво е засякла Шкодилака, колата отпред, Туингото покрай мен. Не си беше натиснаша спирачката ...май.... но евала помогна да видя колата,която не очаквах ,че ще бие спирачки направо на пътя....
Карам си аз зад някаква кола по натоварен междуселски път с голям трафик...и некакво дядо камикадзе със "спортна" кола рено туинго решава,че ще изпреварва 2-3 коли наведнъж, като той ми е насрещен. Естествено още на втората кола не му достигат има няма 50-100 коня и ще засече челно колата пред мен. Добре че тя намали, та ония криво, ляво успя да се прибере...и докато го следя аз този малоумец, изведнъж изкочи на дисплея червена кола с едни скоби от всички страни + звук на умряло, та веднага скочих на спирачката и гледам колата пред мен,дето беше намалила да мине Туингото, не й издържали нервите и решила да спре нацяло, да си отдъхне от стреса....та бая щях да я подбера...но Шкодито предупреди и реагирах 1-2секунди по-рано...
Та какво е засякла Шкодилака, колата отпред, Туингото покрай мен. Не си беше натиснаша спирачката ...май.... но евала помогна да видя колата,която не очаквах ,че ще бие спирачки направо на пътя....
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
glorious,
Скоростта е била повече от 30 км/ч . Там само предупреждава . Кодияка е "видял" ,че предната кола спира ,не би могло нашите коли "да видят и разпознаят добре дядото с реното" . Мк2 може и да може ...
Ако е под 30 км/час предупеждава и едновременно "удря" на макс спирачка - със силен шум хлътва педала . Лошото е ако има някоя блейка зад теб . Шкодата при тази скорост и ако е сухо буквално се заковава на пътя и ти "идва на гости задната кола"
.

Най-хубавото е ,че със или без асистенти е избегнато ПТП в ситуацията с "дядото със спортното туинго
" ...
Скоростта е била повече от 30 км/ч . Там само предупреждава . Кодияка е "видял" ,че предната кола спира ,не би могло нашите коли "да видят и разпознаят добре дядото с реното" . Мк2 може и да може ...
Ако е под 30 км/час предупеждава и едновременно "удря" на макс спирачка - със силен шум хлътва педала . Лошото е ако има някоя блейка зад теб . Шкодата при тази скорост и ако е сухо буквално се заковава на пътя и ти "идва на гости задната кола"

Най-хубавото е ,че със или без асистенти е избегнато ПТП в ситуацията с "дядото със спортното туинго