a3c1m написа: 15.01.2025, 09:31:37
Благодаря, като цяло и аз се замислих дали си струва при цена над 40к и над 100к км закопуването на 2ра ръка такава кола в сравнение с нова
Колега, помисли добре, дали ти трябва 4х4. Ако не си активен скиор и нямаш често каране по лед/сняг, с едни добри зимни гуми и с оглед на всички системи, с които е наблъскана колата, няма да имаш сериозни затруднения зимата. Аз съм с 1,5 ТСИ, само на предно, не съм имал никакви проблеми. 45К за първо поколение Карок, след гаранция на 110 К километри, за мен са много пари. В мобилето видях 2 обяви на фейслифта, пакет Вижън (с който съм и аз и е топ), на по 53 хил. лв., на малко километри 2022 г., което е доста добра цена. В Еуротек има на 59 хил. лв. чисто нови Selection (базовия пакет за БГ) и на 66 Edition, така че си зависи от бюджета ти и колко си склонен да дадеш, но за мен има по-добри обяви от тази, която си харесал, стига да не търсиш отчаяно 4х4.
1,5 двигател за купето си е ок, да над 130-140 става мудна, но все пак трябва да караме според закона. Маневреността на колата е топ, кара се супер леко. За ДСГ'то проблема не са толкова километрите, а часовете градско, защото там са честите промени на скорости. Основните проблеми, които можеш да очакваш по колата са по-скоро в посока електроника, защото двигателите генерират по-висока температура и респектвино по-бързо скапват електроника и уплатнения, но това е проблем при всички нови ДВГ коли.