Също, бих добавил и навременна и правилна подръжка.lybrator написа: 19.12.2024, 12:41:10 Има значение къде карате повече - в града или извън него, колко километра правите и дали имате чести студени стартове.
Кой двигател да избера
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Кой двигател да избера
- GeorgiDimov
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 190 DSG
ex. Skoda Octavia III 1.5TSI DSG
Кой двигател да избера
Няма какво да те притеснява, по нищо няма да разбираш кога ги изключва, освен по индикацията на таблото. Имах октавия 3 със същия двигател (само че не беше хибрид) и за 65000км по никакъв начин не ме е притеснявала работата на 2 цилиндъра. Колкото до ГПФ филтъра - никога не ми е светвала лампа и не съм усещал да влиза в регенерация, а съм имал последователно над 1000км градско на на къси разстояния. Сега съм със супърб 2.0 TSI - също не съм усещал да регенерира, вече е на 16000км. Може би наистина бензина не регенерира толкова често активно.Христо Вутов написа: 19.12.2024, 11:15:59 Притеснява ме това с изключването на цилиндрите при бензина
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Кой двигател да избера
Интересно ми е как регенерира бензина. Аз за близо година и над 20хил.км нито веднъж не съм забелязал някаква различна работа на мотора.GeorgiDimov написа: 19.12.2024, 13:04:54 Сега съм със супърб 2.0 TSI - също не съм усещал да регенерира, вече е на 16000км. Може би наистина бензина не регенерира толкова често активно.
Колата 90% е карана с 95 на Круиз. Веднъж сложих 100 октана за да видя каква е разликата. Освен разлика в цената друга разлика във поведението и разхода на колата не усетих. И винаги ми е било чудно колегите тука дето пишат, че карат само със 100 октана защо го правят.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Кой двигател да избера
Регенерира докато караш и вдигне температура в гпф-а.
Това че ти не си забелязал,не означава че не го прави.
Това че ти не си забелязал,не означава че не го прави.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ