Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Тате
@BlackPearl,
Защо не показваш крайният резултат 🙄🙄🙄

[smilie=sarcastic.gif]

Аз също се радвам , че се видяхме и обикаля с мен по работа, че мина и времето.
Вече имаме Перла с улук [smilie=sarcastic.gif]
Стъпка #1

Изображение

И резултата
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

[smilie=sarcastic.gif]
Ей, няма да обърнат внимание на двигателя и ще си помислят, че е моята кола. [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Тя не се вижда като цяло. Над нея има кора. Вижда се само където са бомбетата на амортисьорите.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Равносметката след пистата:
2 гуми за боклука- днес ги хвърлих (така или иначе имах 2 нови), ще трябват обаче още 2.
Едната предна джанта и трябваше изправяне, съвсем леко е била крива. Не знам от къде, не съм усещал нищо. На връщане от пистата на магистралата при х60, х80 някак си ми беше леко странно, сякаш си внушавам , не беше баш СПИ ГРАДА. Е го де е!
Иправиха я за нула време без никакви поражения и без нагряване, че Венци се беше притеснил, да не би да я нагрее и да си промени цвета мястото заради керамичното покритие.
Късмет е, че нея предна хванах, защото гумата имаше фитил/после лепенка от Събор 2022, а не другата джанта.
Пак си сложих 6ци, така или иначе си бях купил 6, за 5те джанти.
Накладките са на 70+ % може би. Доволно! На пролет ще сменя и задните, че те поне имат още 50% живец!
[smilie=music.gif]
Абе с други думи, на мен една писта ми излиза 1к+, както и да го погледна. Път/евентуално хотел/гориво/каране, амортизация.
От друга страна,да гледам @vankissa на пистата и как се "борим" с него, емоцията, това ЦЕНА НЯМАААА!!!
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Видях, че много отдавна, не съм си ъпвал темата: Не че има какво да се ъпва, но да дам малко ъпдейт.

Като ходих на състезание с колелото в Истрия (Хърватска) се случи инцидент. Аз като изляза извън БГ и все нещо става- добавям го в тефтера.
На Триест- ходихме на разходка, да покажа и на детето Италия и тн., един пакистанец с ел. байк се заби в бронята, направи салто и падна на капака. Огъна капака и от едното колелце на дерайльора- скъса фолиото и надра боята.
Бял кахър. Гледах бронята- нищо и нямаше на пръв поглед, на едното ъгълче на фолиото беше леко подпършено.
Казах си- добър момент да го сменя: ЗАСТРАХОВАНО Е И ТО. Защо кешам все пак.

И тук се почнаха моите мъки:
Завеждам щета, вземам писмо и отивам при един от Добрич (все още се намират добри бояджии):
-ААааа, имам много работа, нямам време да го изправям. Иди си плати на ПДР и ела пак, само да го боядисаме.
Пояснявам: Аз си махам капак и броня и ги нося: Той си пише- Демонтаж, Монтаж и тн.
Както и да е: Замълчах си- казах добре. В офиса си махнах фолиото- то беше на +5години, мн трудно се маха, остава лепило. Като го дърпах- той капакът взе че се изправи на 90%.
Пак отивам:
- Абе, айде, от нас да мине. Остави го, остави и писмото, аз ЩЕ СИ ГО СЛОЖА ДО КОМПА, от време на време като гледам, ДА СЕ СЕТЯ ЗА ТЕБ. Тук до 3-4 седмици, МОЖЕ И ДА ГИ БОЯДИСАМЕ!

Викам- Моля, абе я си........ Я викам в устната кухина. Айде, чао.
Отидох до ДЗИ- промених си възлагателното и ги закарах директно в Шкода- Добрич.
За 1 седмица всичко беше готово. Въпреки, че хората ме знаят и имаха голям страх от капака (че е голяма площ, да не го оакат).
Е, с капакът се справиха на 90-95%, ама леко поосраха бронята [smilie=sarcastic.gif] .
Викам, нищо- давай я така, 1-2 места леко портокал, ще я полирам.

Това беше 1ва част с "топ некадърници или по-скоро наядени майстори".
2ра част: Отивам при Астра Фолио- Ванката.
Да кажа, че аз като си направих първоначално колата с X-PELL капак и предна броня и тн- за 1600лв..., Ванката беше в старото хале и главно правеше затъмняване на стъкла. Ама, нещата се менят и таргет групите..... След като ми я направи- 2 пъти ми писа и 1 път звъня:
-Всичко точно ли е, ако имаш и най-малка забележка, идвам до Добрич да я оправим!

Като ходихме на ТУР във Франция на Кол Де Мон Ценис, панда един камък и ми удари лип и броня.
Тогава (фолиото на бронята беше на части) и махнах само долната част под решетката и боядисах само долната част (не исках да ми пипат цялата броня) + лип. Ходих..... 3 пъти до Варна, 5 пъти звънях, докато най-накрая не успяхме някакси да се разберем да сложим едно скапано фолио за 200лв този път на лип и долна част на броня.
Този път викам - да няма такива драми: ПАК ОТИВАМ ДИРЕКТНО ДО ВАРНА. Ванката там: Говорим, вика- няма ядове: Правим го, пиши ми във Вайбър (написах му- ПРЕД НЕГО и му викам- ПИСАХ!)и ще ти върна ден и час....... МОже би, след около 2 дни- ще станат ТОЧНО 5 МЕСЕЦА!
Викам си- Айде, наяде се , вече таргет групата е друга, беги у лево.
Отидох в Добрич в Детайлинг Студио- Рефлект, познат ми е момчето. Обясних му и тн, отидох с буса (Бронята вътре и капак), показах му забележките (някоя точка, песъчинка). Човекът каза: Ще ги оправим, полираме, после изчакаме и слагаме фолиото: Записа ми час. В уговорения ден- отидох, оставих колата, в уговорения ден да си я взема- отидох и я взех. Фактура, гаранция и тн., всичко топ.
Сложих фолио ЛУМАР с 10години гаранция. Предната броня е от 2 части- лява и дясна (на Х-Пел беше 3 части). Дадох фактурата на застрахователите, те си кешаха(90% покриха някъде) и айде. Излезе ми и доста по Евтино от Астра-Фолио. Но най-вече ми ги нямаха нервите и главоболията, да се разкарвам и да се занимавам да упорствам- ДА СИ ЗАПАЗЯ ЧАС (няма значение, дали след месец или 2). Айде няма нужда- У ЛЕВО!
П.С: (редакция): Изпуснах също една "интересна" подробност. До Астра Фолио, има детайлинг студио. Като ходих с Шкодата да сменям фолио на лип и долна част на броня- човекът явно нямаше много работа. Видя колата, излезе, дойде:
-ААА, евала човек. Спирачките, стикерите, там ли си ходил. Колата как лъщи. Къде си я правил, кой ти я поддържа. Евала, супер кола. Ей такива коли ако идват всеки ден и се правят всеки ден, супер. Те повечето лъскарки са в лошо състояние на боята.
Абе, приказва 10минути и ме разпитва, гледа и се кефи на колата.
Като отидох (сега) да искам час за преден капак и броня, ходих с Берлингото. И спирам (ПОДЧЕРТАВАМ) на място на което не преча на никого, до автомивката. Студиото имаше вече 2-3 коли (явно има работа). Излиза този същия (нормално е да не ме помни, то са минали 3 години, а и аз не съм с Шкодата) и ми се развика: Тука не можеш да спираш?
Аз гледам- не съм на негова територия, на никого не преча и му казвам: Колата работи, на аварийки е, на никого не преча, 1 минута имам само разговор с Иван и я махам:
- Не, имам клиент, дето ще излиза точно след 1 минута? Явно с извънгабаритен камион трябва да е, за да му преча.
Викам си, добре- ще я преместя! Мръднах я пред бензиностанцията, говорих с Иван (писах му на вайбър както казах), изчаках още нарочно 2-3 минути и си тръгнах!
Явно- като съм с "лъскава" Шкода съм пич, като съм с Берлинго съм клошар вече за тези момчета! ЕВАЛА , БАТЕ! Топ бИзнек!
И така си дойдох на Събора!

След това, при едното миене на колата, под определен ъгъл- видях, че преден ляв калник има леко натиснато. Явно, онзи хохомок като се е ударил го е и натиснал леко.
Вчера- минах си през ЕУРАТЕК БУРГАС (перфектна работа отново на @petel, - смених консумативи, спирачна течност,свещи (благодаря на @ЦецоNOL за компанията и частите- свещи и спирачна) и на връщане се обадих на еднин човек за ПДР (той се намира до Добрич). Каза си- щом е леко и има лесен достъп- заповядай когато искаш! Отидох, за 30-40мин свърши работата, доста се стара. На заден капак , до емблемата имах една почти незабележима вдлъбнатост (явно някой път и някой - като е затварял заден капак, понеже аз си пипам само на определни места- врати , капак и тн. и там не пипам), направи я и нея и пей сърце.

Остана ми само: да си сменя болтовете на джантите и да си сложа на Racingline, че отлежават вече 2ра година, не съм се наканил.
Колата си е в топ форма- на 96 000км., голям кеф и удоволствие да си я бримча!

Напоследък, по принцип се усещам, че съм станал доста раздразнителен на тема майстори и тн. Много се наядоха, станаха много нагли и арогантни, предвид това, че автопаркът в БГ са дрънгел нагоре, има голямо търсене, всеки има много клиентела с коруби, боца един труд, който е определен от пазарното търсене (за мен е доста надценен, но това е мое мнение), а като цяло услугите и изпълнението им е на СРЕДНО ниво.
В БГ в днешно време- всеки си знае правата, никой НЕ СИ ЗНАЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!
П.С: Ей ги, като онези търгаши от ТОП ГАРАЖ - Лондон. Правили А7ца 12месеца...., оня ги съди и тез вече клипове във Фейса. Ама стоят едно арогантно, говорят едно така с назидателен тон. А те- ХАЛ-ХАБЕРИ относно този казус. До който все пак, аз като по-голям лаик се допитах и до човек, който ги е правил тези неща - Бай Тодор, който сподели мнението ми!
Изображение
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

BlackPearl написа: 12.10.2024, 11:50:14 вече клипове във Фейса
Няма вече клипове във фейса…
Няма и топ гараджЕ [smilie=sarcastic.gif]
Всичко изтриха мишките…. А така ми се гледаше сеир [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Аз най-обичам като ми съблекат кожата някъде и после рано или късно като допрат до мен (защото аз съм на принципа ако някой ми е клиент то тогава и аз съм му клиент) и уравнявам сметките бързо. Уникално е да им гледаш физиономиите
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Аз съм човек, който много рядко (да не кажа никога) се пазари. Знам, че всеки си цени труда , а той се определя от търсенето на съответната услуга на пазара, съответно и качественото и изпълнение. Винаги съм си "подавал".

Вчера отивам, човекът ми казва- детайлът ще струва толкова, после му показах и отзад, оправи и него, а на него калник като пусна лампата, се видя и още едно място. Както и да е, оправи всичко, каза колко струва- колкото ми беше оферирал преди това за детайл, аз му дадох това + 20% отгоре - живи и здрави и това е.
Останах доволен, подадох си и се надявам за тази кола да не се срещаме за ремонт отново- казано в най-добрия смисъл на думата! [smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

BlackPearl написа: 12.10.2024, 11:50:14 Явно- като съм с "лъскава" Шкода съм пич, като съм с Берлинго съм клошар вече за тези момчета! ЕВАЛА , БАТЕ! Топ бИзнек!
Само да кажа, че аз като возя майка ми (стар Сеат Ибиза) или приятелката (стара Опел Корса) и двете винаги се шегуват как мен с Шкодата не ме засичат. Моята е черна с хромирани елементи и бие на малко на полицейска или тези дето ги карат по министерствата.

Един път карах на жената колата и направо искаха да ме отместят от пътя. Къси-дълги по пътищата, седене на осовата линия на калника, един даже щеше да си счупи колата да ме задмине на един легнал полицай, в насрещното мина даже и после караше по-бавно от мен. [smilie=sarcastic.gif]

Та тук е така - затова масово всеки купува лъскава кола или джип.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

BlackPearl написа: 12.10.2024, 11:50:14 благодаря на @ЦецоNOL за компанията и частите- свещи и спирачна
И аз ти благодаря за доверието и , че се видяхме макар и за малко повече от час.
Но нищо - Мариците идват [smilie=music.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Малко ъпдейт:
Колата скоро ще стане на 100к.
След като си оправих предния калник на ПДР, останаха точки от ударник или писец там (не знам как се казва). Полирах си го, но понеже имам ротационна машина, на определен ъгъл и под определена светлина остана една холограмка.
Беше ред така или иначе за годишна поддръжка на керамиката.
Миналата година я правих пак по това време някъде.
Процедурата я правих при Лаков Детайлинг в Русе, но ми е много неудобно, защото трябва да ангажирам човек , да ме върне, закара и тн.
Реших да се обадя на @skodko, знам че ще се постарае, педант е и е "наше" момче от форума.
@petel ми даде кола под наем да се прибера- Фабия 4, въздухарка с 80 коня. [smilie=beach.gif]
Оставих колата в Петък и си я взех в Понеделник- всичко ток и жица.
А, да не забравя- докато ходихме да оставяме колата към гаража на Тошко, в час пик в Петък на кръговото (там на ОМВто за магистралата), една патка с един Туран ме изхака.
Аз съм 2ра кола- тази влиза в кръговото и спира, при което колите които влизат и въртят вече от другите страни почват да и свирят. Тази патка, вместо да продължи напред, реши да даде НАЗАД. Дава си, аз не съм мърдал- има си 1 кола и повече да се върне на мястото си. Тази се връща и продължава да дава назад. Аз давам леко назад, при което вечер доближавам задния автомобил. Свиря- светя, тази ме избоца! Добре, че поне беше с ниска скорост и ми е праснала номера. Друго няма! Ама на- късмет! [smilie=hunter.gif]
Благодаря на Цеко, че ме разкарва в Понеделник из бургаския трафик.
@ЦецоNOL
Нямам други снимки:
Изображение

Прибрах си я в гаража. Следващият път ще и сложа шпилките на рейсинглайн, че от кога им се каня.
При хубаво време, следва уикенд каране!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

BlackPearl написа: 27.11.2024, 09:10:05 Нямам други снимки:
аз имам :)
ИзображениеИзображениеИзображение
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Анаааа [smilie=sarcastic.gif] !
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Пожелавам ти още 3 по толкова безаварийни.
П.п. Ама мойта е на повече [smilie=beee.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”