Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от xektop »

На телевизора - ужас!
Изящна мацка с колан, който спешно е преквалифициран в пола, разхожда дълги крака на токчета пред виртуална карта на България и сочи нещо там по нея. Усмихва се лъстиво, но голите бедра и думите ѝ вместо да сгорещяват кръвта, навяват мисли за нова ледена епоха.
С перфектната си дикция мацката натъртва на "поледица", "снегонавяване" и "преспи". Проходите на България са блокирани, ама те и лятото са затворени. Но пък столицата е недостъпна за автомобили, различни от АТВ, и пътищата са непроходими. :)
Ясно, краят е близо... Макар че в действителност снегът ще се стопи до пет дена. Важното е да има съспенс.
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

София вече го няма този сняг [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

DasSkoda написа: 12.11.2024, 12:52:27Проблеми 0.
То с малко акъл проблем надали ще има. тея неща се виждат ако рЕзко се наложи да спреш. Дали е метър или 4 метра, понякога е си оказва значение. Та за туй. Сега тая седмица като мине първия апокалипсис от 1.5см сняг за 46 минути най вероятно ще отплесне сухо време до февруари. И да, ако имаш малко по - нормално IQ и може да караш (всеки си мисли че може, за това включих IQ), няма да имаш ядове. То и колан не слагаш защото излизаш да се блъскаш.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

xektop написа: 12.11.2024, 13:53:36 Макар че в действителност снегът ще се стопи до пет дена.
Ко? До 5 часа бих казал. Освен в Самоков, ако въобще е валяло там де.
Бееееее.....
DasSkoda

Škoda Фен²

Мнение от DasSkoda »

@krachunov, разлика в поведението с това дали караш в дъжд няма. Зимата гума, евентуално би те спасила на лед да спреш и да тръгнеш.
Ще си сложа зимните гуми.

п.с на 90% съм сигурен, че моите летни гуми са в топ кондиция в сравнение с зимните гуми на трафика около мен.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

почвате да пишете глупости.
Бееееее.....
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

DasSkoda написа: 12.11.2024, 14:49:27 @krachunov, разлика в поведението с това дали караш в дъжд няма. Зимата гума, евентуално би те спасила на лед да спреш и да тръгнеш.

п.с на 90% съм сигурен, че моите летни гуми са в топ кондиция в сравнение с зимните гуми на трафика около мен.
В някаква кардинална грешка си. Днес излязох с колата на жена ми с летни гуми, на няма и 2 години са. При леко спускане в киша, колата се пързаляше.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

DasSkoda написа: 12.11.2024, 14:49:27 , разлика в поведението с това дали караш в дъжд няма. Зимата гума, евентуално би те спасила на лед да спреш и да тръгнеш.

Е такава глупост не бях чувал. Незнам колко километри имаш зад гърба, ама да твърдиш, че лятна гума държи на сняг, било то и един см. е пълна глупост. То е все едно да караш сликове по време на дъжд.
mikitomk

Шкода Новак

Мнение от mikitomk »

DasSkoda написа: 12.11.2024, 12:52:27 И аз днес покарах с летните гуми. Хем че станах в 6:20 сутринта и се прибрах в 10:40. Обикалях из София по ангажименти.
Проблеми 0. Спира, тръгва все едно че карам в мокро време. Не виждам разлика с летен дъжд в момента.
Ще ги сменя следобяд, на джанти са ми зимните. Един час работа с все мързелуването.
И аз станах в 6:30 и излезнах по задачки, понеже живея в Бояна на ул.Кумата вече имаше катастрофа причинена от "летния" дъждец и летните гуми, човека не можял да спре и се забил в предната кола, по околовърстното имаше две, от Шел-а на бояна до ринг мола. На връщане от ринг-а след един час имаше още една на околовърстното и бонус още една по ул.Кумата като на последната слезнах да помогна да се избута колата и човека се вайкаше че още бил с летни и не преценил завоя (същия завой от сутринта само че в другата посока). Не знам кой е виновен IQ-to на хората или гумите ама е пълен погром.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

6_without_10 написа: 12.11.2024, 12:47:02 къде ще ги слагам, не се знае още.
Потърси в нета "мобилен сервиз за гуми" - може и да има свободни. Може да се разберете за ден и час (евентуално, ако не са много натоварени).
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

DasSkoda написа: 12.11.2024, 14:49:27 п.с на 90% съм сигурен, че моите летни гуми са в топ кондиция в сравнение с зимните гуми на трафика около мен.
В това съм убеден. И не става дума за състоянието им, ами за физичните им свойства. С чисто нови летни гуми преди доста години, на витоша пролетно се качвам и парче сняг, 10тина метра. Трябваше да се засиля защото сцеплението беше 0. Така че състоянието на гумата е хубаво, но физиката си е физика. И не я интересува личните вярвания на никой.
mikitomk написа: 12.11.2024, 16:04:38 Не знам кой е виновен IQ-to на хората
Точната дума е липсата. Не случайно приказката е: Когато си се родил полу идиот, единствената перспектива в живота е да станеш кръгъл. Но импотентното ни законодателство това успя да сътвори. Зимни гуми или такива с 4 мм грайфер. Пълна глупост. Зимни на 7 сезона одърви ли се изпечени Х лета. Или летни па било те и с грайфер... който няма нищо общо ни за сняг ни за темперетури.
mikitomk написа: 12.11.2024, 16:04:38 и човека се вайкаше че още бил с летни
Така един палячо, миналата година не можеше да излезе където беше паркирал в клата. Пили пили, отивам да го бутам гледам летни. Казах му чао оправяй се. Но да ако пречи нямаш избор :(
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Да припомня,че няма закон да се кара със зимни гуми. Може и с летни,стига да не са галоши.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

В България законите важат само за бедните, но за щастие сме на планетата Земя и там физичните закони важат за всички.

Химичният състав на летният каучук е от основно твърди елементи, поради една основна причина: при висока температура твърдите елементи омекват и правят сцепление с топлият асфалт. При под 4 градуса твърдият каучук в летните гуми буквално става на пластмаса и сте горе долу със сцеплението и спирането на шейната на детето ви. Реално на пътя при сняг ви спира само теглото на колата при минусови температури и летни гуми.

Шарката на протектора на летните гуми е инженерно изработена да отвежда вода от аквапланинг и за сцеплени с асфалт, а не със сняг и лед. Летните гуми нямат нужните "ламели" ( малките нарези в протектора ), които осигуряват така нареченето "захапване" в сняг и киша и при спиране.

Иначе всеки е свободен да си кара с каквито гуми си иска стига да не отрепе някой пешеходец или нещо друго на пътя.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа: 12.11.2024, 19:32:07 Да припомня,че няма закон да се кара със зимни гуми. Може и с летни,стига да не са галоши.
А застрахователите, какво мислят по въпроса? Би му майката на закона.. [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не ги знам какво мислят. Да описват в договора подробно и изрично. Иначе да го духат.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”