Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от marcas »

The Hooligan написа: 10.11.2024, 20:00:49 А какво значение има къде е произведена една гума?
Всъщност може и да има. Неколкократно съм го писал в този форум.

Преди години работех в Германия и бяхме в индустрията (смола за запояване, платки за сървъри, индустриални лепила, инструменти за медицината и прочее) като често ходехме на визити до фабрики в Унгария. Там бяха и много други фабрики в селото на други огромни фирми в тези сектори.
Всяко нещо, което излизаше от фабриките с дестинация Източна Европа беше със занижено отношение на материалите. Без изключение.

И това не е защото ни мразят или друга тъпотия, както много хора тук си мислят, а просто реалността е, че тук не сме платежоспособни. И затова и аспирина ни е с друго качество, и храната, и каквото се сетиш.

Често стоките made in Germany са произведени за техния си пазар и качеството е по-добро.

Не казвам, че тук е такъв случая, но имат значение тези неща.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

marcas написа: 10.11.2024, 21:32:16 а просто реалността е, че тук не сме платежоспособни
Глупости [smilie=sarcastic.gif]
Ти видя ли,в кой форум пишеш тея работи [smilie=sarcastic.gif]
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Те и Шкодите са по-евтини в БГ. Октавията в Германия започва от 29 980 евро - гола като пушка амбишън/селекшън. Тук за 66 000лв взимаш РС (след отстъпките - редовна цена 77К).
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

maiden, Викаш 30 е равно на 60 ;)
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Като сменяте ремъци, тампони по окачване, маркучи по охладителна система, чистачки и т.н., гледате ли къде са произведени и какъв ДОТ са?
За един приятел питам [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @The Hooligan - Не но би било добре да започнем да го правим. Не от желание да си усложняваме Живота а заради спадането (ако не го виждаш, просто не си прави труда да ми отговаряш) на качеството на изделията..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

The Hooligan написа: 11.11.2024, 08:55:58 За един приятел питам
Не гледам, защото ще почна да си късам косите [smilie=sarcastic.gif]

Просто казвам, че тези работи имат значение и че в дългосрочен план сме винаги губещи.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Може и да сте прави въпреки, че малко звучи, като конспиративна теория. Преди 15тина години, когато работех за Пфайзер ни бяха взели служебни коли Тойота Корола Версо за представителите някакво средно ниво турски VIN за мениджърите японски по-високо ниво и по-мощни двигатели. Разликата в сглобката и материалите беше очевадна, съвсем не беше в някакви дребни детайли тук таме а във всичко, боя ,тапицерия, сглобки и не беше просто заради различните нива на оборудване ами турските направо си изглеждаха целите, като ментета на японските.
6_without_10

Шкода Новак

Мнение от 6_without_10 »

Колеги, обадиха ми се с блага вест, че утре ще взимам колата. Обаче сега остава един въпрос за гумите, ще си взема май едни клеберки от Диана и ще ми ги сменят там. Няма да взимам джанти на тоя етап. Ще трябва ли да правят настройки на датчици и тн.?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

ЕТ не са ли в промо в момента. Имаше добри цени на гумите.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Мнение от R Dynamic LR5 »

Rangel написа: 11.11.2024, 19:09:35 ЕТ не са ли в промо в момента. Имаше добри цени на гумите.
До 30.11.2024г. е промоционалната им кампания за зимни гуми.
Ето и цените им:

https://service.skoda-auto.bg/js/backen ... _Promo.pdf

@6_without_10, един съвет, на база личен опит, вече Вие си преценете и вземете решение - ако си вземете зимните гуми от Еуратек, не ги монтирайте на колата при тях, дори те признават, че хората им не са добри в гумаджийството, за сервиза в град София, кв. Надежда, ул.Хан Кубрат 27 става дума.
6_without_10

Шкода Новак

Мнение от 6_without_10 »

Утре ще ги питам за едни континентал, обаче ако трябва още да ми стои там колата...предпочитам да си я взема. Днес изобщо не се сетих като ми звъннаха.

Еми...при това положение ще ида в Диана. Едва ли ще ходя кой знае къде зимата, а миналата година 5 годишни Клебер в големия сняг на Паничище се представиха отлично. Цената за една е 100 лв по-малко, а и имам някаква отстъпка с Кауфланд карта.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Вадиш кола от магазина и отиваш в супера щото имаш карта [smilie=search.gif]
6_without_10

Шкода Новак

Мнение от 6_without_10 »

Нали това казаха колегите отгоре? Ако ще сменям гумите на друго място какво значние има откъде купувам самата гума? Иначе и аз съм ок да ми я дадат директно от Шкода обута и да не се занимавам, не ми е приятно да седя в гумаджийница на опашка, а утре вероятно ще има такава.
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

6_without_10 написа: 11.11.2024, 19:49:42 какво значние има откъде купувам самата гума?
Аз съм скептичен да се взимат от подобни места гуми. Да, сто процента е по - добре отколкото с дърти, но все пак. Освен това ако е 100 лева под всички останали диани/маргели и тн.... вероятно има причина.

Иначе за висенето, ако успееш да си запишеш час от взимането директно.

Преди години представителството на тойота също имаше подобни акции за гуми но дилъра от който бях взел тогавашната, каза не ги гледай - със стар дот са и за това са на прИмоция. Не знам дали и тука биха правили подобни схеми. Също така каза ПО - добре си ги монтирай някъде другаде, не при нас. Това за тойота де.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”