Проблем е, доколкото трябва да смениш мотора за да се оправи.GOMOR написа: 28.10.2024, 16:16:36 Една питанка - няколко пъти ми се случва като се опитам да затворя прозореца на водача от пуснат до средата прозорец, да тръгва надолу, вместо нагоре. Проблем ли има или се е ошашкал нещо и докато не се развали да не го мисля.
Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
И на мен това с прозореца ми се е случвало няколко пъти с Октавията 3 FL. За всичките години така и не го категоризирах като проблем. Все още си работят механизмите на прозорците.
Помня че някой се беше оплакал, че Кодиака му скърца като се качва/слиза. Направи ми впечатление, че и при мен това го има. Скърцането идва от задните гуми, зад шофьора. Много тъпо, все едно е някоя лада.
Също така съм забелязал, че при определена скорост и посока на вятъра, като се движа с отворен прозорец и се чува едно свирене от въздуха. Не знам как са я мислили аеродинамиката, но не са я измислили.
И последно, онзи ден на връщане от Варна си бях отворил покрива само вертикално. И се чуваше един звук като лашкане на вода в полупразно легнало шише. Не знам дали не влезе вода някъде, понеже по тавана от конденза имаше доста. Някъде към Севлиево изчезна шума.
Помня че някой се беше оплакал, че Кодиака му скърца като се качва/слиза. Направи ми впечатление, че и при мен това го има. Скърцането идва от задните гуми, зад шофьора. Много тъпо, все едно е някоя лада.
Също така съм забелязал, че при определена скорост и посока на вятъра, като се движа с отворен прозорец и се чува едно свирене от въздуха. Не знам как са я мислили аеродинамиката, но не са я измислили.
И последно, онзи ден на връщане от Варна си бях отворил покрива само вертикално. И се чуваше един звук като лашкане на вода в полупразно легнало шише. Не знам дали не влезе вода някъде, понеже по тавана от конденза имаше доста. Някъде към Севлиево изчезна шума.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Мислили са да не я караш с отворени прозорци.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не я мий с безконтактно.
Продухвай редовно дренажите на панорамния покрив с въздух под налягане.
GUNTER SERVICE

- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
От известно време се каня да питам - как му хвана цаката, така че да ти харесва и да го ползваш? Какви са триковете?rts написа: 02.08.2024, 08:15:54 Точно така. Аз съм на твоето мнение, за мен ТА е топ, ползвам си го активно включително и в града, включително и с предикативния асс, който намаля според знаците и който според много хора е неизползваем, но за мен му хванах цаката и си го харесвам - въпрос на светоусещане е или както ти се изрази - субективно е и различно за всеки.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
glorious
Ей, заспа тази тема, всички минаха на новия Кодияк
Аз да питам. Сега като започнем да караме по заледените проходи- режим сняг ли да ползваме? Зацепено ли е постоянно 4х4 или само ако преплъзне?
Режим офроуд става ли за каране по ледени проходи или е само до 30км/ч примерно?
Аз да питам. Сега като започнем да караме по заледените проходи- режим сняг ли да ползваме? Зацепено ли е постоянно 4х4 или само ако преплъзне?
Режим офроуд става ли за каране по ледени проходи или е само до 30км/ч примерно?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На сняг препрограмира асистентите. По рано сработват. Халдекса една идея по рано се намесва. Не е зацепен като куатро, ако това
имаш предвид. Ако искаш да подхлъзва задницата трябва да го оставиш на нормал, иначе на снежния веднага те контрира, не можеш да го хлъзнеш въобще.
Офроада е само за бавно каране. В интерес на истината не съм го пробвал в този режим на сняг, може и да става за пълзене по снежен баир.
имаш предвид. Ако искаш да подхлъзва задницата трябва да го оставиш на нормал, иначе на снежния веднага те контрира, не можеш да го хлъзнеш въобще.
Офроада е само за бавно каране. В интерес на истината не съм го пробвал в този режим на сняг, може и да става за пълзене по снежен баир.
Бееееее.....
- Nii
- Гараж: Kodiaq 2.0TDI DSG7 4x4 2024

Днес беше весело в Сърбия
Добре, че гледах температурата на маслото, стигна 120 въпреки студа.
Карах на режим Snow, вървеше като по релси
-
glorious
Ехааа, най-накрая малко зима !
Оня ден стоя и си мисля, пък понякога само си стоя...та сетих се ,че имам подгрев на волана, пуснах го- кеф, пипнах скоростния лост-шок! Викам си следващата екстра трябва да е подгрев на скоростния лост, после се сетих,че вече го няма в новите модели ,правилно![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
Оня ден стоя и си мисля, пък понякога само си стоя...та сетих се ,че имам подгрев на волана, пуснах го- кеф, пипнах скоростния лост-шок! Викам си следващата екстра трябва да е подгрев на скоростния лост, после се сетих,че вече го няма в новите модели ,правилно
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
ако си автомат за какво ти е , то и лоста е излишен ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
В такова време, особено ако има изкачване - колата може да прегрее. Случвало ми се е в Хърватска на магистралата при силен снеговалеж, така че е добре да имате едно на ум дори в мразовито време и обилен снеговалеж.Nii написа: 22.11.2024, 23:31:29
Днес беше весело в Сърбия
Добре, че гледах температурата на маслото, стигна 120 въпреки студа.
Карах на режим Snow, вървеше като по релси
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
По аеродинамичен е станал. 
GUNTER SERVICE

- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Е да де... като айсберг е станал мечока
Иначе полезни съвети дават колегите, че снежната маска не е добре за радиаторите, ако и да са минусови температури.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е кат не е добре, какво да направи?
То се обледява буквално за 1/2 час каране. Ако тръгнеш да го махаш насилствено, ще потрошиш колата. Внимаваш да не кипне чайника и караш, докат стигнеш по-топлите страни![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То се обледява буквално за 1/2 час каране. Ако тръгнеш да го махаш насилствено, ще потрошиш колата. Внимаваш да не кипне чайника и караш, докат стигнеш по-топлите страни
Последно промяна от Цецо75 на 24.11.2024, 22:56:18, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Онзи ден на 0 градуса кодиака си загряване маслото до 115 градуса без да се замисля. Въобще този дизел държи доста високи градуси.