Skoda Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI - Mystique

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

neshtoZabavno написа: 17.08.2024, 21:21:09 че е конденз от климатика
От климатика е, не се притеснявай.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Преди две седмици някъде най-накрая успях да покарам малко в дъждовно време и да пробвам керамиката на стъклата, която поставих:

Засега изглежда,че върши доста добра работа при по-висока скорост, но при 50 км/ч няма никакъв ефект.
Да видим колко време ще издържи самото покритие и дали е имало смисъл да се занимавам толкова.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

neshtoZabavno написа: 10.09.2024, 16:21:17 върши доста добра работа при по-висока скорост, но при 50 км/ч няма никакъв ефект.
Също така наблюдавай дали при лек ръмеж или при малко по-студено време няма да започне едно "прескачане" на чистчките по стъклото...
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

@digitalundgrd, Точно за да го няма този ефект в описанието на продукта се препоръчва да се минат и самите чистачки с керамиката, което също съм направил, но да видим. Честно казано преди на Фабията използвах един друг продукт, нямам спомени как се казваше, но с една зелена опаковка. Струваше нещо от типа на 10-15лв и с едно мазане горе долу издържаше около месец и нещо и вършеше идеална работа над 80 км/ч. На магистрала не използвах никакви чистачки. Тази керамика беше по-скоро от мерак и евентуално да "предпазва" от камъчета като спомага хлъзгането им по повърхността на стъклото.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

ТъртълчИ?

Изображение
Аватар
Stefan_doc

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 2.0 TSI 190 4 x 4

Мнение от Stefan_doc »

Здравейте. И аз съм с керамика на стъкла която поставиха в Кушев след като взех колата преди повече от година, което съчетах с керамична защита на салона и фолио на предницата. Мойте наблюдения- имам 2 леки язвички на преден прозорец, която се появиха при съвсем малки песъчинки да кажем, имам чувството, че стъклото е супер нежно, така че не виждам ефект от тази керамика, що се отнася до по- голяма здравина. Определено при по- висока скорост и шофиране по магистрала е както при колегата- водата става на топчета, които отскачат и е наистина готино, почти не се налага да ползваш чистачки, но пък когато се налага да се ползват го има проблема със залепване по стъклото и прескачане. Мога ли да направя нещо за този неприятен ефект?
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

@digitalundgrd, нацели го! Мисля,че все още някъде имам една такава тубичка.
@Stefan_doc, при мен не го наблюдавам този ефект засега. В документацията на продукта, който аз сложих си пишеше,че за да не се получи този ефект трябва да се сложи керамика и на самите чистачки. С апликатора се минава веднъж самата гумена част на чистачката и се оставя да изсъхне.
Изображение

Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

С всички керамики е така, дори и да не го пише. @Audirulzz, може да даде отзив как е новото покритие, което му сложих това лято.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Иначе да вметна, предното стъкло осезаемо по-малко се цапа и доста по-лесно се чисти. В това отношение керамиката си върши работата от това, което аз забелязвам когато мия колата.
Керамиката и на джантите се усеща доста! Много по-малко се цапат и по-малко феродо залепва по самите тях.
Изображение

Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Stefan_doc написа: 10.09.2024, 18:53:16 Мойте наблюдения- имам 2 леки язвички на преден прозорец, която се появиха при съвсем малки песъчинки да кажем, имам чувството, че стъклото е супер нежно, така че не виждам ефект от тази керамика, що се отнася до по- голяма здравина.
За пръв път чувам, че керамика може да предпази от камъчета. За фолио по-съм съгласен, но пак не изцяло.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Керамиката няма как да предпази от камъчета, но при по-ниска скорост на движение МОЖЕ спомогне камъчето да се плъзне без да нанася по-големи поражения. Аз като попитах за фолио на предното стъкло ми казаха,че ми дават гаранция максимум половин година за еластично фолио и година за твърдо фолио.
Изображение

Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

skodko написа: 10.09.2024, 20:28:34 С всички керамики е така, дори и да не го пише. @Audirulzz, може да даде отзив как е новото покритие, което му сложих това лято.
Добре е.Като трайност за момента върви 1 към 1 с предишната.
Като ефективност пак.
Оплаквания нямам.
Но е важно когато слагате керамика/покритие на челно стъкло,на чистачките също да го правите.
@skodko, и двете години подред така действа и няма нито прескачане,нито скърцане,нито чегъртане
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Това ще го оставя тук вместо в официалната тема.
Днеска Куклен - Измир с малко чакане на границата, 40 минути "висене" ( т.е. каране с 15-20 км/ч ) в задръстване в Измир заради катастрофа, като през цялото време карах с около 10-20 км/ч над ограниченията. Да се има в предвид,че по пътя през Чанаккале си има спускания. Колата беше пълна с багаж до горе + 3-ма възрастни и една двугодишна машинка.

Изображение
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

6 месеца по-късно след втората смяна на масло на колата и 10 000 км на 27.10.2024 сменихме за трети път маслото на точно 20 217км.

- Масло на двигател Ravenol 0W/20.
- Въздушен филтър.
- Маслен филтър.
- Филтър купе.

Естествено всичко беше предоставено от @ЦецоNOL, за което страшно много му благодаря!
Имаше малко дилема при мен дали да продължа да обслужвам на всеки 10 000км колата в Еуратек или само на всеки 30К да е там, а през останалото време "вкъщи". До преди два месеца вуйчо ми беше служител в Еуратек Пловдив и още преди вече 8 години той беше причината да си купя първата Шкода - Фабия 1.9 TDI. Оттогава досега единствено той е обслужвал Фабията и мисля да продължа и с Октавията по същия начин. На всеки 10К при него с всичко по спецификация и на всеки 30К в Еуратек пак с масла и филтри предоставени от мен.

За този месец ( октомври ) имам навъртяни 3000 км в колата из България и чужбина и съм адски доволен от колата и от това колко багаж успя да побере тази кола и какъв разход даде с каране предимно в ограниченията, а в Турция дори с +15-20 км отгоре. В Измир имаше малка драма, някой беше забърсал предна лява броня пред хотела, където бяхме отседнали. Като видях колата за първи път сутринта направо се стреснах, но като я позабърсах с една мокра кърпичка да видя пораженията се оказа,че фолиото си е свършило отново работата и по боята нямаше нищо. Тия дни ще я закарам отново при човека, който я фолира, за да оправим и това.

Иначе колкото повече я карам колата, толкова повече забелязвам и усещам какво бих искал да променя / ъпгрейдна, за да ми доставя още по-голям кеф и малко по малко планирам кое кога и как да ( ще ) се случи! [smilie=hunter.gif]
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Пореден скучен ъпдейт в живота на бебемобила със скучни статистики.
За година и 4 месеца откакто я имам колата бяха изминати 22,732км с нея. През 2024 бяха изминати 16 676км, за които бяха нужни 40 зареждания до горе на резервоара и общо 1321,64 л гориво само и единствено с Shell V-Power. Като за това време и изминати километри средния разход на гориво е 8,02л на 100км. Всичко това ми е струвало общо 3683,35 лв, като горе долу излиза по 0,224лв на километър.

Надявам се за тази година 2025 да успеем семейно да навъртим поне 20 000+ километри и живи и здрави на следваща среща на Калояново този път да я подкарам вместо да седя и да гледам как @Taratajki мачка здраво Фабията. браво [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”