Skoda Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI - Mystique

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Доста се чудих дали има смисъл да създавам тема за моята кола и в крайна сметка се реших с идеята не толкова да се хваля, а по-скоро да я използвам и за целта да си записвам кога и какво съм правил по нея.

Малко предистория, след дълго умуване каква да е следващата ми кола се реших най-накрая да поръчам Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI. Преди да се спра точно на този модел умувах между Superb Combi 2.0 TSI, Kodiaq VRS и дори Volvo V90 CC (малко нищо общо с нищо общо бяха нещата). Не съм ги карал всичките модели, които изброих, но в края на сметка избора ми беше провокиран по-скоро от начина, по който ще ползвам колата. През седмицата най-много 1-2 пъти да отидем с нея за по-голямо пазаруване и главно каране през уикенда до Стара Загора или на село. До последно се чудих между Superb-a и Octavia-та и накрая реших в полза на втория модел главно заради размерите на колата и някак си мисля,че в повечето случаи в градски условия ще ми е по-лесно да си намеря място за паркиране (включително и пред нас).

Колата я поръчах в края на ноември 2022 и беше произведена някъде към края на юли, началото на август 2023 (не съм питал кога точно, защото за мен честно казано нямаше много голямо значение). За по-малко от месец пристигна в София, малко се забави докато я докарат в Пловдив, след което трябваше да изчакам един ден да я регистрират и средата на август 2023 си я взех.

Първото ми каране с нея беше Пловдив - Стара Загора - Хасково - Пловдив (около 250км горе долу) и мога да кажа,че колата адски много ми харесва как вози на Comfort. Пробвах и ACC на магистралата и това също много ми допадна как работят системите. Тук може би играе роля малко и факта, че карах с 120 и общо взето не съм изпреварвал кой знае колко автомобила и никой не ми се е изпречвал. Lane assistant-a също доста ми допада в момента. На места като избягвам дупки се опитва да ме върне в лентата, но не е толкова рязък бих казал. Засега не мисля да го спирам, както и start-stop-a. За сравнително малкото каране в градски условия засега не ми е правило проблеми и да спира в моменти, в които не трябва.

Като удобство, като пространство и като функционалности засега не мисля,че ми липсва нещо. Имаше някои неща, които не можеше да ги поръчам, за които ме е малко яд, но не мисля,че е болка за умиране. Едно от нещата, за които ме е яд са щорите на задните врати. Спомням си като я конфигурирах дилъра ми беше казал,че не се предлагат за VRS модела, а в нета тогава бях гледал че има и такива екземпляри. Оказа се,че тогава просто са били спрени, а в момента са част от пакета "Сън" (или както там се казваше). Виртуалния педал за багажника също липсваше, както и Canton-a. Това са нещата, които бих добавил ако имаше как, но здраве да е.

Тъй като все още се опознаваме с колата, нещата които предстоят са главно пътувания на дълги разстояние докато се "разработи" двигателя и свикна с нея. Харесал съм си и няколко допълнителни аксесоара от Еуратек и скоро ще ида да си ги поръчам, както и от detailing.bg козметика за колата и разни кърпи за каквото се сетите. Очаквам скоро да пристигнат и те и ми остава да си харесам зимни джанти с гуми. Като уредя тези неща и се поопознаем повече с колата ще измисля какво искам да се случа оттук нататък с нея.
Засега е това.

И малко снимки от изписването:

Изображение
Изображение
Изображение

И първата баня:

Изображение
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Честита придобивка, само хубави спомени и положителни емоции да носи!
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Честито, със здраве и радост да я караш!
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Честит автомобил, с радост и безаварийно да я караш. Май е първият син RS във форума. [smilie=hunter.gif]
VRS
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Мнение от tsb »

Честито и много щастливи моменти заедно на пътя!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Честито и безаварийно.
neshtoZabavno написа: 23.08.2023, 12:03:47 Харесал съм си и няколко допълнителни аксесоара от Еуратек и скоро ще ида да си ги поръчам
Имам визитка на жената с аксесоарите от Карловско шосе. Можеш и по телефона да поръчаш, когато пристигнат тя ти се обажда и отиваш да платиш и вземеш ;) Пиши ако искаш номера.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Честито и безаварийно! [smilie=hunter.gif]
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Честито за новата РС-ка. Безпроблемно шофиране. Цветът наистина е трепач.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Честито! Със здраве и усмивка да изминеш хиляди безпроблемни километри! [smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
vfurlanski20

Škoda Фен

Гараж: Skoda Оctavia 3
Skoda Fabia 3

Мнение от vfurlanski20 »

Честита придобивка! Много здраве и позитивни емоции да донесе. браво
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

браво супер кола! Със здраве и безаварийно!
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

Честита! Да ви вози безаварийно по красиви места! [smilie=beach.gif]
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Честита каляска! Само бензин да и сипваш!
Аватар
MHlebarov

Škoda Фен²

Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018

Мнение от MHlebarov »

Честито! Много безаварийни километри, само бенДзин да й тураш и течност за чистачки [smilie=beach.gif]
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Честито! Супер е!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”