Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Абе и аз се чудя на таа стратегия за Реното, ма.... за къв купих втори чифт джанти.... Май ше продължа да въртя... ще си спестя момента да мисля ше се хлъзна ли, няма ли.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
не съм го гледал още
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
DasSkoda
Летни гуми Ханкук на втори сезон, се държат страхотно сутрин в 6:00, вечер в 22:00.
Това в София. Не се хлъзгат, не пързалят.
Разлика с поведение лятото, няма.
Да стане 10 Ноември, ще сложа зимните континентал. През деня по къси гащи, зимни гуми да слагам![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Това в София. Не се хлъзгат, не пързалят.
Разлика с поведение лятото, няма.
Да стане 10 Ноември, ще сложа зимните континентал. През деня по къси гащи, зимни гуми да слагам
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Все пак внимавай в района на Студентски град. Там колеги викат, че страшно е станало
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Недей! Всесезонните гуми са табуdigitalundgrd написа: 26.10.2024, 10:30:29 Замислям се дали като дойде Камика декември да не пусна за продажба оригиналните джанти с гуми още, докато са нови и да му бодна по-красиви и големи Жанти с един всесезонен Мишелин
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Аз карам още с летните, за да си тренирам рефлексите после с всесезонките
-
DasSkoda
много се лизга там , че от тия студентки
- chill
- Гараж: Дакел 280
Този Алпин 7 никакви ревюта няма. Странна работа, все едно Мишлен не искат да се вдигна много шум.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Това е съвсем нов модел, представен е от Michelin през този м.май. Затова все още никой не му е правил тестове.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Знаех, че имам пътуване до Варна. Спестих им едно стопляне. А ти ги смени по неволя. Не се прави
Чувствай се поканен да демонстрирам. Има няколко отсечки, които са буквално стъкло. Там и на 40 градуса лятото се пързаля.
От друга страна новата отсечка на Филип Кутев е със супер горен слой.
Почти цялото Симеоновско е с ужасен горен слой.
Същото е на няколко завоя към Бистрица.
А Bridgestone-а бяха доста приятни първото лято и рязко се вдървиха. Нямам обяснение защо. Подобно стана с Conti Premium Contact, но на третия сезон и то, защото просто отидоха почти до ограничител.
В нашата реалност обратната връзка за гуми е доста субективна. Както и "идеалните" условия на тестовете.
ПП: пак четем през ред. Казах и че на -20 съм карал летни без никакви драми.
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Ще дойда за демонстрация и след това по бира ще почерпя.
-
b5202s
градско чедо написа: 25.10.2024, 15:57:22 За следващото вероятно ще ме захапете тук, но (лично мнение) премиум всесезонни гуми са по-добри при абсолютно всякакви условия от бюджетни сезонни и при почти всякакви условия от среден клас гуми.
Компромис са спрямо премиум сезонни, но не чак толкова голям, колкото повечето тук си мислят. И ако си наясно какви са им слабите страни, наистина можеш да ги използваш почти целогодишно. Без 2-3 дни (ил
Аз съм на същото мнение, избора на гуми е много лесен, най-скъпите всесезонни. Играл съм го с две коли 8 джанти гуми, мускули, като одъртях и гумите станаха 17-ки си казах абсурд.По планини зимно време не ходя, извънградско не карам 5% ми е и то лятото. Сега ако имате шофиране при сурови зимни условия ок, слагайте зимни гуми най-висок клас аз под континентал съм падал само на fulda i vredestein.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Kumho летни на 3 сезона и 100 обиколки на Калояново, сутрин с 80+ си взимам шиканите на Токуда
Верно, че леко сее задницата, ма па е кеф
Зимните като дойде зимата, за сега летните са си екстра.
Верно, че леко сее задницата, ма па е кеф
Зимните като дойде зимата, за сега летните са си екстра.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Гумата е готова от Декември:smoke написа: 26.10.2024, 19:59:36 Това е съвсем нов модел, представен е от Michelin през този м.май. Затова все още никой не му е правил тестове.
"According to the tests run by the UTAC at the request of Michelin in the north of Finland (Mellatracks) in December 2023"
"(1) - snow braking - Tests conducted by UTAC, on Michelin's request in North Finland (Mellatracks), in December 2023, on dimension 205/55 R16 91H on VW Golf 8. Based on Snow braking tests with ABS (between 30 and 10 kph), comparing MICHELIN Alpin 7 (100%) versus MICHELIN Alpin 6 tyre (93.6%), performed on a new tyre.
(2) - snow acceleration - Tests conducted by UTAC, on Michelin's request in North Finland (Mellatracks), in December 2023, on dimension 205/55 R16 91H on VW Golf 8. Based on Snow acceleration tests (between 5 and 30 kph), comparing MICHELIN Alpin 7 (100%) versus MICHELIN Alpin 6 tyre (98.5%), performed on a new tyre."
Линк.
Този тест, възложен от Мишлен, се цитира нявсякъде, но няма комерсиални/независими такива - ADAC или Tyrereviews примерно. Може би беше редно да поясня в първия пост.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Още ли са живи тия Кумхота дето беше с тях на писта?