Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
lunatic написа: 25.10.2024, 08:54:00
Като се прибрах вкъщи обаче се зачудих до колко е разумно през 2024/2025 година да си взема нова кола, чиято боя не е металик?
Какви минуси има това според вас и какви рискове?
припадам
Айде сега... то като на доктор - срамни въпроси няма
(Смешни - може хаха )
@lunatic, viewtopic.php?t=88&start=1125
Ето тук можеш много да се обогатиш от към полезна информация. Колегата по-горе е писал и да разгледаш в интернет информация: бои/лакове каква е разликата. Виж също така как се мие ПРАВИЛНО кола и с какви пособия. Много от автомивките могат да ти съсипят много бързо колата: силиконови пера, безконтактно миене ... Отделно имаш препарати, с които да защитиваш боята. Силънти, керамики и прочее. Във Варна внимавай също така с автомивките. Аз използвам "Авоткозметичен център Мир" (Срещу Лидъл на Мир). Там мият добре и подсушават добре.
Поздрави!
Послепис: Няма нищо вечно на тоя свят. Карай с кеф и само радост. Всичко друго се поправя/обработва
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
lunatic написа: 25.10.2024, 10:54:52
Тоест за теб не следва да е проблем за един цвят на колата
Цвета си е цвят, лаковото покритие може да понесе щети, но не толкова от слънцето, колкото от неправилна поддръжка Колегите са писали по горе. Миеш правилно\внимателно и поне 12 години би трябвало да имаш хубава лъщяща кола. Толкова е гаранцията на лаковото покритие
Моята Фабия е вече на почти 8, аз не съм като някои педанти тук, но колата си я мия сам на "петминутките" от както я имам, като в 99,8% от случаите е било безконтактно. Много рядко съм ползвал гъба. . Лака си е ОК, по мои, а и на други неперфекционисти, състояние
На мен пък иобщо не ми пука какъв цвят е колата отвън За мен цвета е важен до толкова, че да носи на мизерия
А бялото не е от тези цветове, та само това му е кусура. А и някъде обсъждахме вече, че бялото не е и цвят изобщо
Драгомир написа: 25.10.2024, 12:06:32
На мен обикновеното бяло не ми изглежда добре. Простее малко. Същото важи и за повечето други цветове.
Металик или перла е много по-добре.
Много са утрепани цветовете за Тигуан... искам някой по-светъл цвят да бъде, за да носи на прах и замърсяване и такива са само двете бели (Перла и Pure White) + сребристия металик, като не ми харесва как стои Tiguan със сребристото:
Графитено сив металик е най-носещия на мръсотия цвят според мен. Моята е такава и обикновено я мия не защото колата е твърде мръсна а защото джантите са станали черни от праха от накладките, тогава вече изглежда мизерно.
Жестоко си се объркàл
"Капучино бежаво" е и ще бъде най носещият на мръсно цвят на Шкода. Моята е в такава разцветка, аз му казвам "Софийска гняс" . И следващият е силвър сивото, но на него му личи повече. Всичко по тъмно е отврат. Обаче това е за София
Ако ти живееш в друга кал....в маришкия басейн с черната пепел по тъмна разцветка да деани повече
istoyanov написа: 25.10.2024, 13:25:10
преди 2 месеца
Аз лятото през две- три седмици, не понасям прахоляка
Зимата....трябва да е голяма свинщина, да има прогноза за поне 3 дни сухо, да няма локви из квартала.....декември, па после някъде към март
Жестоко си се объркàл
"Капучино бежаво" е и ще бъде най носещият на мръсно цвят на Шкода. Моята е в такава разцветка, аз му казвам "Софийска гняс" . И следващият е силвър сивото, но на него му личи повече. Всичко по тъмно е отврат. Обаче това е за София
Ако ти живееш в друга кал....в маришкия басейн с черната пепел по тъмна разцветка да деани повече
Абсолютно, затова избрах капучино и за моята като я поръчвах преди време. Много исках графит, но мисълта как изглежда тъмен цвят във прашна столица като нашата съвсем ме отказа.
Моята сегашна Октавия е със силвър сивото и много добре се разбира с прахта и мръсотията, не личат чак толкова много.
Обаче Тигуана не ми харесва в такъв цвят, а и искам нещо различно да е.
Ако мога да обобщя, повечето хора не биха се притеснили, че белия цвят не е металик, та даже намират и за смешно моето чудене
Белия цвят е супер но само в комбинация с черни елементи, джанти, лайсни, решетки, емблеми и т.н всичко трябва да е черно. Иначе крещи евтина служебна кола.
Filip Andonov написа: 25.10.2024, 15:47:59
Много исках графит, но мисълта как изглежда тъмен цвят във прашна столица като нашата съвсем ме отказа.
Ама той не е тъмен, зависи от осветеността, като хамелеон е на едни места седи колата по-тъмна на други по-светла зависи откъде пада светлината. Яко носи на мръсотия и за разлика от капучиното и мухите по предницата не се набиват толкова много на очи че да дразни.
lunatic написа: 25.10.2024, 15:51:58
Моята сегашна Октавия е със силвър сивото и много добре се разбира с прахта и мръсотията, не личат чак толкова много.
Обаче Тигуана не ми харесва в такъв цвят, а и искам нещо различно да е.
Ако мога да обобщя, повечето хора не биха се притеснили, че белия цвят не е металик, та даже намират и за смешно моето чудене
Не се тревожи. Аз също си поръчах бяла кола като Тигуана. Не за друго,ами ми харесва и най лесно се подържа. Не заради парите, хубаво е просто. Личат си някои детайли и елементи повече. Примерно ако си го поръчаш ерлайн! Бял металик изобщо мяма смисъл,не си личи изобщо и много по трудно се докарва цвят при необходимост от пребоядисване, отколкото обикновено бяло.
Освен това , примерно имаш точица. Капваш една капчица боя,изчакваш 2 дни да изсъхне хубаво, после със малко трупче и водна шкурка изравняваш,полираш и НИЩО НЕ СИ ЛИЧИ! При металиците не стаа номера!
И още нещо да уточня! Колегите те заблудиха. Няма надлак. Лака е в самата основа. Металика има отгоре лак.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ