Гумите са топ, но според мен ги слагаш рано
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
Аз заложих на същите гумиlanshot написа: 19.10.2024, 23:18:03 Аз за зимата заложих на Michelin Alpin 7 с пресен дот в размер 235/45/18 , 98V , XL вариант. Джантите Propus с които дойде колата остават вече с тези гуми , за лятото ще търся красива 19” с малко по-широки гуми
Всесезоните гуми са ми като третия пол
Имаше ги при социализма
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
Рано-рано, ама в Пловдив утре го дават 1 градус сутринта
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Това да идеш по къси гащи и тениска да слагаш зимните гуми не си е работа.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
Преди няколко дена питах за мнения за всесезонки и няколко колеги ми обясняваха, че не биха карали гуми за мъгла, както и пред швейцарско ножче, предпочитали истинска брадва или резачка... като и в двата случая единия не беше карал all season а другия имал познат с "800" катастрофи, но последната била с всесезонки и за това видиш ли не ставали...
Като им писах, че искам реални мнения, го приеха лично.
Нещо като, човек цял живот карал 10+ годишни коли, но има мнение за новите какви са боклуци.
Та от там...
За сефте тествам всесезонки, взех Michelin crossclimate2 - първи впечатления за сухо (времето тези седмици), доста добре стабилно, без реално да усещам разлика с лятната която свалих.Мокро и снежно, ще пиша когато дойде. Надявам се да не се налага да купувам зимни за следващата
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Няма 
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
На Шкодата съм с два комплекта гуми с джанти, както си му е реда. На втората кола, обаче реших и сложих преди две години всесезонни гуми с оглед, че няма да се кара толкова да не кажа хич. Не са премиум нито бесен китаец.
Ами така стана, че последната година навъртях повече километри на Маздата, а тя е дъртичка няма даже ABS. Стил на шофиране тип Таратайки
И макар да продължавам да мисля, че правилният избор е два комплекта гуми съм силно впечатлен от всесезонните гуми. С правилната преценка и да чукам на дърво не съм имал ядове нито в града, нито никъде.
Мисълта ми е, че не бива напълно да отричаме нещо, което не сме изпробвали лично. За по-малко мощни автомобили не са лош вариант хич. Сигурно ще трябва да ги сменя след година, но не е болка за 15ки и пак ще заложа на подобни.
Ами така стана, че последната година навъртях повече километри на Маздата, а тя е дъртичка няма даже ABS. Стил на шофиране тип Таратайки
Мисълта ми е, че не бива напълно да отричаме нещо, което не сме изпробвали лично. За по-малко мощни автомобили не са лош вариант хич. Сигурно ще трябва да ги сменя след година, но не е болка за 15ки и пак ще заложа на подобни.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Аз "лично" си го преместих в другия крачол!
Със здраве и безаварийно да си ползваш универсалните гуми.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Извадили сме пуканките за професионално и такова от първо лице мнение!
Да не се бърка - правилната гума с тази, която е ок за теб според местоположение, съответно климат, стил на каране.
ПП: уточнихме, че при спиране техниката много не играе, а точно гумата.
За да не съм напълно оф, както повечето ти мнения - аз, ако живеех във Варна/Пловдив и не мърдах много вероятно щях да съм със всесезонни. С уговорката, че тази гума лятото в Пловдив как няма да се разложи, че и да работи ок на отрицателни температури не знам. Бих пробвал. Но, тъй като щом завали сняг все го търся, то явно няма да пробвам
ПП2: ще ти подскажа, че се опитваме да си помагаме. Спри да повтаряш едно и също. Дай да прочетем мнение от теб за гумите, когато се променят условията. На мен би ми било интересно.
Тъкмо се прибирам от Варна. 3 дни си беше доста студено. Четвъртък като спрях в 22:40 ледения вятър ми продуха ушите. Кофти са температурите сега. Трбява да се мисли. А ние това почти не го умеем
- krachunov
Задължително ще споделя, без значение добри/лоши... в крайна сметка както казах аз не ги защитавам... за сефте тествам. Та нямам търпение да се сговниistoyanov написа: 20.10.2024, 22:36:53 Спри да повтаряш едно и също. Дай да прочетем мнение от теб за гумите, когато се променят условията. На мен би ми било интересно.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Човекът иска само мнения от хора, които са се прее@вали с всесезонни гуми.istoyanov написа: 20.10.2024, 22:36:53 Да не се бърка - правилната гума с тази, която е ок за теб според местоположение, съответно климат, стил на каране.
Нещо подобно на темата за ЕМ, само собствениците имат право на мнение
Аз, понеже никога не съм карал всесезонни гуми, ще сложа снимки на няколко произволни модела всесезонни гуми.
Ако може хората, които са виждали гуми на живо, да напишат с няколко думи, какво точно виждат на снимките?

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Аз виждам зимни гума. Може от зрението да е.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Фифти-фифти,Ту партс ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- krachunov
а точно, казано.The Hooligan написа: 20.10.2024, 23:13:00 Човекът иска само мнения от хора, които са се прее@вали с всесезонни гуми.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Обхвата ти е слаб и на двете карти... И батерията пада с 1% по времето на публикуване на снимките. Ама и ти си с листенце на батерията...като модерните хора дето карат "зелени" колиThe Hooligan написа: 20.10.2024, 23:13:00 да напишат с няколко думи, какво точно виждат на снимките?
Иначе, гумите ми изглеждат добре...