Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от donci »

bobrock написа: 16.10.2024, 16:49:34 този индекс XL - подсилена гума с борд ли означава?
Точно. FR е борда.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

krachunov написа: 16.10.2024, 16:45:12 Нищо от нищо не си разбрал, ма карай да върви, не се напрягайте.
30 минути клипове са по меродавни от някой който мнението му е базирано защото една жена му е казала как 8 пъти се е блъскала...
Май Вие не четете и не разбирате, че тези тестове в идеална среда НИЩО не значат.
И точно обратната връзка от каращи с такива гуми е много по-важна.
Ако нещо не сте разбрал - ми прочетете мнението, колкото пъти е необходимо.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Поне 10 човека му казаха едно и също нещо, но вникване в казаното и асимилиране няма!
Като си е наумил нещо си знае неговото, въпреки мненията и примерите.

П.С.1: Кво пА толкова, то това е само една гума и от нея нищо не значи! [smilie=music.gif]
П.С.2: Дори жена ми, където има книжка от има няма половин месец знае, че всесезонните гуми са бошлаф работа!
П.С.3: Българина е странно нещо - реши да вземе нещо къде ще го търкаля сумати време на двойно по-ниска цена от хубавото (което ще му върши работа). После търси мнението на другите, кажат му нещо различно, ама отговора не му харесва и вместо да се усети, че е в грешка или да си замълчи, той ще изкара всички останали грешни и че не разбират!

**Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Бе, кво скочихте, не разбирам? Аз изчетох ферманите, но до колкото разбрах, човека си пита за мнение относно този вид гуми. Не ги защитава и не отхвърля летни-зимни. Търси мнение срещу всесезонни. Аз лично съм търкалял Мишлен на кола със задно в температурни амплитуди от -25⁰ до +40⁰ и не съм имал проблем за 4 години експлоатация. Разбира се, ползвал съм нормални пътища и не съм се правиш на пилот от Ф1. Най-нормално придвижване от А до Б. Не знам колко е меродавно мнението ми, защото говоря за щатски гуми и пътища. Но определено, със спокойно каране и по обикновени пътища - на дали човек може да очаква проблем.

Тук, много се смях [smilie=sarcastic.gif]
n_ivanov написа: 16.10.2024, 17:05:01 П.С.2: Дори жена ми, където има книжка от има няма половин месец знае, че всесезонните гуми са бошлаф работа
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

Малко или много целият фокус се измести от главната цел на темата, но пък се получи дискусия която ще помогне по един или друг начин.
Аз също съм си карал всесезонни, както споменах, при мен проблем нямаше в големите горещини (тогава гумите се държаха добре), но когато падаха температурите се усещаше усезаемо зле. Не съм се състезавал и правил на Шумахер, а си експлоатирах колата съвсем нормално в градски условия, не че с тоз Мерцедес може да се постигне нещо от кон астматик.

[smilie=sarcastic.gif]
zloQQ написа: 16.10.2024, 17:36:54 Тук, много се смях
Трябваше да се вкара вече и малко хумор [smilie=pardon.gif]
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

bega4kata написа: 16.10.2024, 16:00:25 Според мен,най големия проблем със всесезонната гума е че не държи на топло при по динамично шофиране. Когато е мокро,снежно,така или иначе караш по внимателно.
Та ,ако не си някаквъв "състезател" вършат чудесна работа.
Затова карам лятото с летни, а зимата с всесезонни. Просто през почти цялата зима всесезонните се представят по-добре при мен, защото не ходя по планини или на чести дълги пътувания, където снегът може да те изненада. :)
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Ceed 1.5 T-GDI 7 DTC
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

krachunov написа: 16.10.2024, 16:24:28 карта ще се смъкне 5-10 лева на гума
Изображение
Към 15 с тази оферта.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

mukot написа: 16.10.2024, 18:55:50 лятото с летни, а зимата с всесезонни. Просто през почти цялата зима всесезонните
Интересно. Скъпо, но интересно. Ако живеех във Варна или Пловдив може би бих карал и аз така. Само че аз все търся сняг. Влече ме.
Октомви 2023г карах в Щатите с летни на -18C. Рент а кар-а ме гледаше странно като го попитах за зимни/всесезонни. Колегите също. Нямах никакви драми. Освен като заваля 2 мм сняг 😂
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Може ли някой да даде информация за разлики и прилики м/у "all season " и " all weather" гумите?
Благодаря.
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Lemi_ написа: 16.10.2024, 19:27:32 Може ли някой да даде информация за разлики и прилики м/у "all season " и " all weather" гумите?
Same shit!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Lemi_ написа: 16.10.2024, 19:27:32 Може ли някой да даде информация за разлики и прилики м/у "all season " и " all weather" гумите?
Благодаря.
All-Season - по-твърда гума - Мишелин Кроссклимат 2 се водят такива.
All-Weather - по-мека гума подходяща за "една идея" по-сурови условия. Шарката на гумата е някаква смесица. Мисля, че Йокохама или Нокиан имат такива.
Послепис: В кръга на шегата: All-Season за варненци [smilie=sarcastic.gif], че и без това тука масово се кара само с летни гуми хаха
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

ABBC3_OFFTOPIC
pavel31 написа: 16.10.2024, 19:44:27варненци
Преди 12-13 години май беше онзи брутален сняг с бедствено положение. Излизаме на запой. Таксито закъса. Ние бутаме, оня не спира апарата. Бая сметка платихме. Та All season не е лошо за Варна.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Варна сняг не сме виждали от над 10 г.
Какви зимни гуми,какви 5 лв. Всесезонни и летни. Особено пък ако си 4х4!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

С брат ми имахме едно Пежо 406 2.0 Hdi, което го държахме за оборотна кола, ако някой остане без кола за по-дълго. По стечение на обстоятелствата преди да взема Шкодата го карах 1 година. Бяхме му купили всесезонни гуми Дебица Навигатор 3, за да не се занимаваме, защото имаше случай по 4-5 месеца да не се кара изобщо колата. По-гадни гуми не съм карал....освен китайските пластмасови, с които купихме колата и отидоха в кофата след първият дъжд. Сухо време ок, но живея на 300м от морето. Роса сутрин има почти винаги. С 20км/ч щях да се блъсна челно в кола, която също се движеше с подобна скорост в кварталните улички. Набих спирачки, колата се занесе, не спира .... Така приключих с експериментите...
Последно промяна от lpetrovv на 16.10.2024, 21:02:56, променено общо 1 път.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

Мнение от Lemi_ »

Пишат това но не знам дали да се доверя ,та затова и питам :
- Всесезонните гуми са идеални за тези, които ще шофират в по-меки зимни условия. Например силен дъжд, снеговалеж, който се топи доста бързо, и киша. Те са страхотни и за топли, сухи и леко влажни условия.
I ask you to judge me by the enemies I have made
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”