Разбира се, че не го приемам за заяждане. Това, което го казваш, е абсолютно вярно. Работя за Honeywell от повече от 10-години. Посещавам доста често рафинерията, а колегите ми ПТР-Росенец.zar написа: 16.09.2024, 18:32:05 Надявам се да не го приемеш като заяждане ,а обяснение. Ни най-малко се опитвам да се заям ,особено пък с теб Иначе аз от известно време карам с екто на Лукойл и съм приятно из
Относно нефта и качествата на горивата. Руски, турски или какъвто и да било нефт - технологичният режим на инсталациите се наглася съгласно суровината. Най-общо, преди да постъпи за преработка суровината се смесва, за да могат параметрите и да отговорят на режима на рафинерията. Накрая крайната суровина се формира от инсталация, наречена блендинг. Там също междинни продукти се смесват в пропорции, за да се докара краен продукт (напр. дизел) с качества по стандарт. Там се слагат и всякакви видове присадки и подобрители. Една от важните и доста сложни инсталации като алгоритъм.
Като цяло голяма част от схемата ми е ясна и може да ми стане още по-ясна, но исках да видя какво ще кажат институциите.
П.С. Получих още по-безумен отговор от Община Бургас, който няма да споделям, за да не разводняваме още темата. Интересно е, че в него си противоречат напълно. Едните разправят, че са разтоварвали бензин и е нямало претоварване на кораби. Другите казват, че е имало претоварване на кораби. Абе изобщо.....
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)