ВСИЧКО ЗА СПИРАЧНАТА СИСТЕМА
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Какви например?
Ако е нещо друго, повредено например, то ще вибрира константно, а не на принципа днес има утре няма.
Ако е нещо друго, повредено например, то ще вибрира константно, а не на принципа днес има утре няма.
Günter Stg 1
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
По принцип, по книга нова накладка и диск след 300км леко каране и спиране, трябва да се напаснат с няколко "топлинни цикъла". Това става чрез N-поредни спирания първо 100-60 с 30% спирачка, 120-60 да кажем 2/3 пъти с 50%, след това 140-60 2/3 пъти 80% и накрая 160-60 2/3 пъти с максимално спирачно усилие, но без да се задейства АБС .
Между всяко едно спиране се прави пауза около 30-40 секунди. Покарва се още 2-3-5км лекичко без спирачки да се охлади всичко, паркирате и оставяте колата да почива няколко часа.
След процедурата като погледнете дисковете придобиват един равномерен (в идеалния случай) леко сивкаво/синкав цвят.

Това е слой "стопена" накладка върху диска. Така последващите спирания ще бъдат по-оптимални.
Ако случайно това напасване не е направено читаво, и например си карате със 160 на магистрала. Случи се да спирате аварийно до 40-60, то върху диска ще се получат едни петна (къде по-големи, къде по-малки)

Така стават по-високи точки от наслоена/разтопена неравномерно накладка и при следващо спиране започва да "бие" като крив диск. Тези петна могат да се премахнат с шлайфане или просто с времето, ако се покара нормално след хххх км сами ще се "заравнят" (до тогава ще "бие").
Според мен при колегата точно това се получава, а не че се кривят и после сами се изправят![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Между всяко едно спиране се прави пауза около 30-40 секунди. Покарва се още 2-3-5км лекичко без спирачки да се охлади всичко, паркирате и оставяте колата да почива няколко часа.
След процедурата като погледнете дисковете придобиват един равномерен (в идеалния случай) леко сивкаво/синкав цвят.

Това е слой "стопена" накладка върху диска. Така последващите спирания ще бъдат по-оптимални.
Ако случайно това напасване не е направено читаво, и например си карате със 160 на магистрала. Случи се да спирате аварийно до 40-60, то върху диска ще се получат едни петна (къде по-големи, къде по-малки)

Така стават по-високи точки от наслоена/разтопена неравномерно накладка и при следващо спиране започва да "бие" като крив диск. Тези петна могат да се премахнат с шлайфане или просто с времето, ако се покара нормално след хххх км сами ще се "заравнят" (до тогава ще "бие").
Според мен при колегата точно това се получава, а не че се кривят и после сами се изправят
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Аз лично това напасване го правих веднага след като сменях предни спирачки, не чаках да мина някакви км. 50 000 км по късно нямам никакви оплаквания. Единственото което не ме кефи е, че май с едни накладки ще изкарам 2 комплекта дискове...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Накладките може би са АТЕ?
- skodko
- Обратна връзка:
TRW и дискове, и накладки.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
- nasmen
В допълнение старите маркучи ( задните )

- skodko
- Обратна връзка:
Как е педала сега?
- nasmen
Мисля, че не успях да обезвъздуша системата напълно, защото стана късно вчера, но е както беше преди това. Спира си нормално. Ще продължа тия дни като имам едно наум със спирачките
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Ако имаш съмнения може да ги надуем на 1,5 бара и да обезвъдушим пак
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
И аз съм се замислял да си сложа метални маркучи евентуално да се подобри чувството в педала. Не карам на писта, така че фабричните счирачки за сега са ми достатъчни.
Единствените минуси за мен са:
- Що-годе мъртвия педал в самото начало на хода.
- Много са ми дървени и нехващащи като са студени, особено при спиране от висока скорост.
Единствените минуси за мен са:
- Що-годе мъртвия педал в самото начало на хода.
- Много са ми дървени и нехващащи като са студени, особено при спиране от висока скорост.