ВСИЧКО ЗА СПИРАЧНАТА СИСТЕМА
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
От 288 на 312, но все пак ще трябват супорти. Накладки и апарати са едни и същи.
- TSI-LK
- Гараж: TDI
зависи с кои апарати си - има 2 типа захват към шенкелите.xektop написа: 12.09.2024, 13:41:48 ...какви по-големи ОЕ дискове могат да се сложат ? Ако фабрично излизат с предни 288 мм
при тесния захват имаш възможност само за 312мм. дискове, като се сменят само супортите + дисковете.
при широкия вариант може да правиш относително каквото си решиш, 0т 312, през 323, като най - работещ вариант са двубуталните 334мм.
нагоре няма смисъл, защото ще се получи голям дисбаланс
п.с. междуболтовото разстояние може да ти ограничи избора ако не е 5 х 112.
- TSI-LK
не винаги, има няколко вида апарати при 288 дискове спрямо диаметъра на буталотоniki написа: 12.09.2024, 13:53:34 От 288 на 312, но все пак ще трябват супорти. Накладки и апарати са едни и същи.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
TSI-LK, Как мога да разбера на О3 2.0 ТДИ 150 к.с. какво мога да сложа? Тук виждам размерите https://www.bremboparts.com/europe/en/c ... 00058767-1 Но къде да намеря информация за апаратие и супортите?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Гледай клипа в първия постTSI-LK написа: 12.09.2024, 13:34:49 колко се съкращава спирачния път благодарение на подобрените спирачки
- TSI-LK
можеш да сложиш много неща, зависи до колко ти се занимава
преходът към 312 е свързан с други супорти, дискове, разбира се нови накладки ( и старите стават, но все пак )
това са спирачки от октавия 184к.с. например
340 е по - добрия вариант, просто си намери такива или от Супърб или от Октавия РС бензин ( и дизел преди фейслифта )
тук се изискват минимум 17 цола джанти, за 312 са 16ки
В твоя вариант е най - добре да си намериш такива примерно втора употреба, да ги обслужиш и да се сложат.
Ала бала залудо билоTaratajki написа: 12.09.2024, 14:19:39 Току виж разбереш, защо не е нужно да си сменяш спирачките залудо
Както казах, при равни други условия новите спирачки спират в пъти по - сигурно и бързо.
Тествано в реални условия на асфалта.
- Taratajki
Последно, хубаво ли е да четеш, че някой вече е направил нещо и то се е оказали ненужно, или трябва сам да си фрасна главата в стената, за да разбера, че не мога да я пробия
Нищо де, щом те радват такива интервенции, кой съм аз да те поучавам
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
TSI-LK,
Тоест спирачните апарати остават същите, сменят се само съпортите или трябва апарати + съпорти?
Тоест спирачните апарати остават същите, сменят се само съпортите или трябва апарати + съпорти?
Последно промяна от xektop на 12.09.2024, 16:09:40, променено общо 2 пъти.
- TSI-LK
Ти на практика правил ли си някога нещо, или си чул, че твой познат е чул от един човек, който знаел?
Аз на мене си и очите си ли да вярвам + реални данни измерени, или на ЕЖК?
А за инвестициите не се кахъри, така съм решил - така съм направил!
Не е имало път инвестиция в добри спирачки да не се възвърне!
Аз на мене си и очите си ли да вярвам + реални данни измерени, или на ЕЖК?
А за инвестициите не се кахъри, така съм решил - така съм направил!
Не е имало път инвестиция в добри спирачки да не се възвърне!
- Taratajki
Не ти разбирам питането. Правил по принцип или правил ненужни неща, като смяна на размера на спирачките "при равни други условия"
По горе в темата съм писал мнението ми по въпроса. Опитах се да кажа, защо никой не си губи времето с тестване на това което ти се чудеше, защо никой не е тествал. Ти пък взе, че се разсърди, щото се почувства неоценен, как си си сменил спирачките, а аз казвам, че не е имало смисъл.
Дай ти данни за "забележителната" разлика в спирането при различните ти сетове спирачки, но с едни и същи гуми, допринеси за каузата. И след като не четеш и не гледаш, защо искаш някой да прави тестове, на нещо което ти така или иначе знаеш как работи? Аз те насочих към клип на човек, който съм гледал преди време, когато също мислех, че ако си сменя спирачките с по големи, ще спирам по добре. Човека обяснява защо няма да се случи, аз се доверявам, не сменям спирачки, инвестирам в по широки гуми. Аз карам на писта веднъж на две години, извън пистите по 30 хил. на година. Не ми трябват по големи спирачки. Сложих други дискове, други накладки, смених си спирачната течност, сложих прогресивни пружини и времето на пистата ми слезе със секунда и половина
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
@Taratajki, Точно сега е момента с по-широките гуми и за по-големи спирачки. Имам два въпроса. Защо ако няма нужда на фабията 110 тси има по-големи спирачки отпред и дискове отзад? Твоята с фабрична мощност ли е?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако спирачките не прегряват,и да сложиш огромни,файда нула.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Taratajki
Според мен е маркетингniki написа: 12.09.2024, 15:56:43 Защо ако няма нужда на фабията 110 тси има по-големи спирачки отпред и дискове отзад? Твоята с фабрична мощност ли е?
Моята има Revo Stage 1, но това не и е вдигнало общата маса, която трябва да спират наличните спирачки. Просто сега ускорява малко по добре, а си спира по същия начин. Дори може да се каже, че сега 0-100-0 км/ч е по добро. И ако наистина изгледате клипа, ще разберете, че големите спирачки се слагат, когато е нужно да се отвежда повече топлина от тях, поради по честото им използване. Къде се прави това? На писта, при динамично каране в завои, когато си идиот като мен, и караш на газ спирачка из града
Какво мога да отбележа- след смяната на спирачките с новите дискове и накладки, колата издържаше вече по 3-4 бързи обиколки на пистата, без да се усеща прегряването в спирачките. Новите дискове имат по добра вентилация. Тогава пък изкипя спирачната течност, което показва, че нещата не са само едното или само другото
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ако беше с по големи спирачки,нямаше да изкипи!Taratajki написа: 12.09.2024, 16:21:51 Тогава пък изкипя спирачната течност, което показва, че нещата
GUNTER SERVICE

- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Go BIG or go home

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI