Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
headlines

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от headlines »

Здравейте всички,

От около половин година съм член на форума и ми е много полезен като скорошен собственик и като цяло млад шофьор. Благодаря ви за хубавата общност!

Към въпроса ми…На една от предните гуми забелязах пукнатината, която се вижда на снимките. Автомобилът е нов, на под 6 месеца, на малко над 1000км, закупуван от Еуратек. Гумите са корейските Nexen, ДОТ 42/23. Може и да е била там, като съм взимал колата, но не съм оглеждал гумите толкова детайлно…По разположението и вида по-скоро ми прилича на дефект на гумата, като разлепване на каучука, отколкото на нещо, в следствие на каране? Не съм забелязал да губи налягане повече от другите гуми или да има вибрации при каране…

Покрива ли се това от гаранцията (някъде четох 6 месеца на гуми и други консумативи)?
Задължителна ли е смяната според вас?

ИзображениеИзображение
DasSkoda

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от DasSkoda »

По това което виждам, много въртиш волана на едно място, в твърда настилка.
На времето на шофьорските курсовете ни учеха, това да се избягва, защото цялото напрежение го отнася окачването и рейката.

Отиди до Шкода. Би трябвало да се признае гаранцията. 6 месеца имаш за реглаж на фарове, или други подобни.
Така и така ще ходиш, да ти ги регулират и тях.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Еуратек

Мнение от Erebus »

Вече са започнали да описват какво им носиш в кашончето от Бургас [smilie=sarcastic.gif]
Тази сутрин я оставих за масло и човека отиде до багажника, наснима всичко и го описа в работната карта.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Еуратек

Мнение от The Hooligan »

DasSkoda написа: 08.09.2024, 18:24:11 По това което виждам, много въртиш волана на едно място, в твърда настилка.
Абсурдно твърдение. Някъде да си чел изрична инструкция да не въртиш гумите на едно място?
DasSkoda написа: 08.09.2024, 18:24:11 На времето на шофьорските курсовете ни учеха, това да се избягва, защото цялото напрежение го отнася окачването и рейката.
Ти какъв пример даде... [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Еуратек

Мнение от baijoro »

Два пъти дневно, паркирайки пред дома, докато я наместя правя маневри с много въртене на място. И така от години.
Не се е сцепила от това.
Пробвай по гаранция, ако откажат я размени с резервната и си карай живота.
DasSkoda

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от DasSkoda »

The Hooligan написа: 10.09.2024, 09:49:11 Абсурдно твърдение
абсурдно е, защото...?
Пред гаража като въртя на едно място гумите, после по бетона остават черни петна. Които с месеци си стоят. Тези петна са дошли от някъде.
При маневри, когато е на място, волана се чувства тежък. В момента в който колата започне да се движи, тази тежест я няма. Като е на място, цялото напрежение отива в кормилни накрайници, рейка и гуми.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Еуратек

Мнение от Цецо75 »

Така е. И наистина можеш да щадиш колата по този или много други начини, ако имаш нерви за това. То реално ако не я караш, гумите няма да пострадат въобще, ама...

Това си мяза на дефект в гумата, трябва да се пробва да се предяви претенция в ЕТ, при 1000км е възможно да станат нещата.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Еуратек

Мнение от redalex »

DasSkoda написа: 10.09.2024, 11:58:45 Пред гаража като въртя на едно място гумите, после по бетона остават черни петна. Които с месеци си стоят. Тези петна са дошли от някъде.
Каквото и да е износването на гумата от въртене на волана на място, то не може да се сравни с шофирането по магистрала или сходен път със скорост от 100 (или нагоре) км/ч, а пък ако набиеш спирачка, нещата тотално отиват в друго измерение.
DasSkoda написа: 08.09.2024, 18:24:11 На времето на шофьорските курсовете ни учеха,
Навремето, а май и до днес, масово инструктурите не могат да карат и нямат адекватно техническо познание по устройстовот на МПС. Да не кажа, че някои и правилника за движение по пътищата не познават.

Гумата - ако я сменят, добре. Ако не - аз бих си я карал така с няколко теста (газ/спирачка). Най-много да се отлепи още от това парче
DasSkoda

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от DasSkoda »

На мен също ми прилича на дефект в гумата.
Който се е проявил на база обстоятелствата.
Аз не бих я карал така, още повече с висока скорост.
Ако се отлепи в движение, може и да стане като без баланс.
headlines

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от headlines »

Здравейте,

Благодаря на всички за мненията. Ще видим какво ще кажат от ЕТ. По снимки дилърът ми каза, че нищо и нямало на гумата и да съм си я карал така (не че ме изненада това хах) , но ще я закарам и да видим дали ще уважат гаранцията.
И мен ме притеснява да не стане нещо при по-висока скорост.
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Еуратек

Мнение от chill »

@headlines, Аз бих пуснал един мейл до Nexen със снимката и инфо, че гумата е на 1000 км. Бих попитал дали е безопасно да продължава да се експоатира тази гума според тях. Имат си и форма на сайта за тази работа.
Опита ми сочи, че трябва винаги да влезеш в контакт и с производителя на стоката, защото тях много повече им пука за продукта, който произвеждат, отколкото на търговеца. Последно така ми смениха едно Суунто. Търговеца каза изтекла ти е гаранцията преди два месеца, оправяй се. Писах на Финландците, казаха прати го да го погледнем и го смениха.
На колко бара са гумите?
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Еуратек

Мнение от The Hooligan »

DasSkoda написа: 10.09.2024, 11:58:45 абсурдно е, защото...?
Защото е абсурдно!
Ако беше така, всеки търговец на гуми щеше да ти обяснява изрично да не го правиш, заради гаранцията.
DasSkoda написа: 10.09.2024, 11:58:45 Пред гаража като въртя на едно място гумите, после по бетона остават черни петна. Които с месеци си стоят. Тези петна са дошли от някъде.
Бъркаш износването на гумата с дефект в гумата.
Ти, ако искаш можеш да я изтъркаш до теловете от въртене на място, но това не е дефект.
DasSkoda написа: 10.09.2024, 11:58:45 При маневри, когато е на място, волана се чувства тежък. В момента в който колата започне да се движи, тази тежест я няма. Като е на място, цялото напрежение отива в кормилни накрайници, рейка и гуми.
Съгласен съм с теб!
Аз лично избягвам да въртя на място САМО, ако настилката е чакъл или нещо подобно за да не оставям дупки от въртенето, не толкова заради гумите или окачването.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
DasSkoda

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от DasSkoda »

Явно не го написах така както исках да се разбере.
За мен гумата има производствен дефект.
На база снимките, виждам че волана се върти на място в твърда настилка.
От това, дефекта се е показал бързо.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от skodko »

Ако не стане в ЕТ, аз също бих се свързал с нексен..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от bega4kata »

Обърнете внимание,че маневрира върху бетонни решетки!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”