ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ЦецоNOL »

bega4kata написа: 08.08.2024, 22:19:12 Бързали да при сглобката.
Натисни го малко нагоре де
Ти така ли им казваш?
Примерно - вземи една трестчотка и натегни малко шайбата на коляновия вал?
Немърливост тук , бързина тук значи претупване навсякъде [smilie=fool.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от РАПАН »

Тази е пропусната или реклама за пред нас [smilie=hunter.gif]
Изображение
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

Аз да подметна и моите 50 стотинки по въпроса.

Днес бях в Еуратек и добре огледах Супърб 4. На мен ми изглежда, че много са минали в "лимузина" насоката. Просто ми е много тумбеста.

Имаше изложена със сив салон, някъв много евтин трикотаж изглеждаше. Почувствах се всякаш влизам в мебелни магазини Явор преди 10 г.
Бутоните за управление на волана ми харесаха много, на конзолата изглеждат много евтини, усещат се евтини и кликането им също издава евтиния.
Супърб е далеч от Мерцедес и прочее, но поне се усещаше леко наклон в тази насока, сега се чувстваше много евтино вътре. Явно вече много се залага на дигиталните таблети и другото не е толкова от значение. Или инфлацията ги е ударила много. [smilie=sarcastic.gif]

Яко, че има много място как винаги. Седалката се дърпа като се отвори вратата, което е game changer за мен. [smilie=beach.gif]

Общо взето като повечето ресторанти в България - намалили са качеството, за сметка на това и количеството, но пък са и вдигнали цените. [smilie=yahoo.gif]
malak

Škoda Фен

Гараж: Superb 3

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от malak »

ABBC3_OFFTOPIC
За мен Шкода спечели вътрешната надпревара с сеат и ще остане евтиния бранд, дано не я закарат до нивото на Дачия
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от lys »

Е, значи все пак, както коментирахме доста пъти с колеги, очакването да има повече компромиси в качеството е оправдано. Това с емблемата и лайсните малко не съм сигурен как да го възприема. Поне от снимките, качеството на емблемата е меко казано лошо, а това за мен е пълна загуба на себеуважение и упадък в имиджа на марката. Това е някак, все едно да имаш претенции, че си добър художник и да продаваш картините си скъпо, но да пестиш от бои, като се подписваш с "Х". Цената може и да е "същата", както се коментира, но дали се взима по-добър автомобил с новия модел остава да разберем след няколко години ползване от новите собственици. Иначе на визия - еми няма да си крива душата, харесва ми повече външно от стария.
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Не знам какво ниво на оборудване сте гледали. Аз вчера във Варна се качих в L&K бял седан с кожен салон Коняк май се води. Ами освен една лайсна по вратите с някакъв неопределен цвят за мен и тесните предни седалки, всичко друго ми допадна. Погледнат от страни седана изглежда много голям и определено ми хареса повече от комбито като силует.
Чакам и тестови да дойде да пробвам и новото DCC да видим дали е по-добре.
Аватар
Filip Andonov

Škoda Фен

Гараж: Octavia LK

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Filip Andonov »

ЦецоNOL написа: 08.08.2024, 12:44:14 Предна емблема :
Тези новите емблеми от пакети със зрънчо ли се печелят ?
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Tuscany »

Архимандрит Дионисий написа: 13.08.2024, 22:54:03 Чакам и тестови да дойде да пробвам и новото DCC да видим дали е по-добре.
Да не забравиш да споделиш - аз не бях wow, честно казано.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

Архимандрит Дионисий написа: 13.08.2024, 22:54:03 L&K бял седан с кожен салон Коняк
Този с коняк салонът беше добре, но аз бях с един колега, заклет БМВ-ист, добре познава моята Шкода. Не знам, може би защото е само за шоурума, но се чувстваше мега евтино вътре. Такава евтина имитация на лукс. Кожата в моят салон се усеща доста по-добре и двамата предположихме, че е заради еко нормите?

Седанът и на мен ми изглежда доста по-красив от комбито.
Аз засега не чувствам обаче, че това е стъпка напред. Малко като с дизайна новите БМВ-а.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ЦецоNOL »

Filip Andonov написа: 13.08.2024, 22:59:23 Тези новите емблеми от пакети със зрънчо ли се печелят ?
Премахнат е хрома навсякъде, но аз такава хуйня на флагман модел не съм виждАл, честно.То супер безлично.Изработката изобщо да не коментираме.
marcas написа: 14.08.2024, 08:53:50 двамата предположихме, че е заради еко нормите
Абсолютно + това, че много суровини идват от Русия и единствения ефект от тези пакети санкции, които ме уморяват от смях, макар, че скоро ще ревем е в наша европейска вреда.
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ЦецоNOL »

marcas написа: 13.08.2024, 18:24:35 но пък са и вдигнали цените.
Нормално - новите еврогейски изисквания за безопасност са си скъпи и задължителни за вграждане и оттам +15к
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Цецо75 »

Незнам какво му харесвате на новия дизаин, за мен е в посока обезличаване.

3тата генерация има уникален отличаващ се дизаин. Красив (за времето си).

Новият е просто различен от стария. Но за красив, аз не намирам нещо отличаващо се красиво.

Качеството на материалите и сглобките, ако днес купувах нова кола, това нямаше да е със сигурност. Това си е подигравка с клиента.

Не е до еко норми! Всички са под същите норми, но такава евтина китайщина няма при никой друг - нито при френските, нито при корейските, нито при японските! Това да ти хлопат врътките в ръцете, пластмасата да е толкова потресаващо евтина, платове, кожи, голямо падение. Това е ниво на качество за ситиго или фабия, ама за Супърб??? Оправданието с еко норми е смешно, как другите могат, а тия не?

Абсолютно аналогична е и ситуацията с Кодиака, нали ги сравнявахме на живо на събора...

Тук някакви хора се опитваха да ни убедят, колко прецакали са се тия дето са купили стария модел. Пък гледам нито един нов Супърб, нито Кодиак май няма във форума.
Бееееее.....
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

Съгласен съм, аз докато седях в новия Супърб, нямах чувството, че това е "високия" клас на марката. Пластмасите са ужасяващи. [smilie=fool.gif]
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от mukot »

Когато излезе новият Т-рок впечатленията и отзивите бяха в същия дух. Потресаващо евтини и твърди пластмаси. И на таблото и на вратите. След което модела направи пазарен успех и при фейса го подобриха незначително. Могат да се дадат и други примери. Имам приятел, който се купи новата Ес класа, за да му замени старата. Новата е бензинов хибрид и няма да споменавам цифри за цената. И има същите впечатления от пластмасите на новата в сравнение със старата - по-евтини и твърди, по-неудобни. Обаче познайте дали няма да се продава. :)
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ostavime »

Цецо75 написа: 14.08.2024, 09:51:17 Незнам какво му харесвате на новия дизаин, за мен е в посока обезличаване.

3тата генерация има уникален отличаващ се дизаин. Красив (за времето си).

Новият е просто различен от стария. Но за красив, аз не намирам нещо отличаващо се красиво.

Качеството на материалите и сглобките, ако днес купувах нова кола, това нямаше да е със сигурност. Това си е подигравка с клиента.

Не е до еко норми! Всички са под същите норми, но такава евтина китайщина няма при никой друг - нито при френските, нито при корейските, нито при японските! Това да ти хлопат врътките в ръцете, пластмасата да е толкова потресаващо евтина, платове, кожи, голямо падение. Това е ниво на качество за ситиго или фабия, ама за Супърб??? Оправданието с еко норми е смешно, как другите могат, а тия не?

Абсолютно аналогична е и ситуацията с Кодиака, нали ги сравнявахме на живо на събора...

Тук някакви хора се опитваха да ни убедят, колко прецакали са се тия дето са купили стария модел. Пък гледам нито един нов Супърб, нито Кодиак май няма във форума.
На тебе форума ли ти е критерия за това, дали има или няма продажби и дали автомобила е добър или не? хахаха
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”