Здравейте, и аз да се включа. Седем дни обиколки из Балканите /Пловдив-Котор през Македония, Албания, Косово, Черна гора и обратно само през Албания, Македония/. Първо - Котор и като цяло Черна гора е много красиво място, но ужасно за шофиране. Тесни пътища, на които при разминаване единият автомобил трябва да е в банкета. Много завои и ужасен трафик. Разстойние от 280км. го минахме за малко над 10 часа. Тапите са отвратителни в цяла Черна гора. Албания и Косово е с една идея по-спокойно, а Македония .... дупки. По отношение на ТА ... справя се чудесно в тапи. Незнам как щях да избутам тия 10 часа в задръстване, ако не беше ТА. Определено е полезно да тръгва, спира и завива почти сама. Естествено трябва да участваш активно, защото на няколко пъти дори дистроника се ошашква и отказва да спре, та се налагаше да скачам на спирачките след изписано предупреждение, но като цяло системите работят доста адекватно. Това, което забелязах е че като шофирам повече от 5-6 часа е добре да се спре, да се изключи колата, за да се рестартират системите, защото дистроника започва да прави повече пропуски ... може и така да ми се е сторило, но при по-продължително шофиране, сигналите за предупреждение за поемане на контрол над спирачките зачестяват. Иначе както казах, управлението с включен ТА в тапа е много приятно /до колкото изобщо това може да бъде приятно/. През повечето време в тапите бях пътник като всички в купето /впрочем допира на волана с бедро също върши работа, естествено когато скоростта на автомобила е почти нула и се придвижваш по метър на 5 мин./
Още не съм измил колата и не съм констатирал някакви драскотини, освен една лека на задния калник, която се появи на паркинг в Черна гора. На излизане от България, минах през Благоевград и после към Македония. Преди границата полагаха асфалт. Голяма греда ... асфалтът полепва по гумите и съответно после по вътрешната част на калниците остават следи от асфалта. Единият въздуховод на предната броня, който според мен служи за охлаждане на спирачната система, беше се наслоил асфалт и камъчета около 2см. Изчоплих го вчера, като почти нама следа от асфалт вътре, но по вътрешната част на калниците остават леки следи от асфалта. Четох разни препоръки как се почиства тая гадост, в това число някой беше споменал краве масло ...., но ако някой е махал асфалт, мола да сподели.
![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)