Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Има ли смисъл от зимни гуми? Преди няколко години англичаните от Auto Express направиха това кратко сравнение:
TSI Team
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Има и то голям. Но ние нали сме тарикати и си караме с летните.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Естествено, че има, ама на някои хора като баща ми още не мога да ги накарам да разберат какъв е смисъла. Иначе аз тази зима заложих на Kumho Wintercraft.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Sec8200
- Гараж: под наем
старата генерация няма убедиш лесно. баща ми се смя колко съм луд да купувам гуми, то сняг нямало али бали, майсторлъка имал значение, навремето нямали сто чифта гуми....ама една зима се завъртя.
Размина се с уплаха само (благодарим на Господ) и сега сменя гуми.
Иначе като гледам някакви гъзарчета купило параход, джанти големи и накрая спестило 500лв от гуми и ми се драйфа. Пука му как изглеждат джантите повече отколкото, че е с незнайна марка гуми N сезон.
Аз докато мога да си позволявам ще карам с максимално нови и според сезона гуми. И да не ми обясняват,че на сухо нямало значение...
Размина се с уплаха само (благодарим на Господ) и сега сменя гуми.
Иначе като гледам някакви гъзарчета купило параход, джанти големи и накрая спестило 500лв от гуми и ми се драйфа. Пука му как изглеждат джантите повече отколкото, че е с незнайна марка гуми N сезон.
Аз докато мога да си позволявам ще карам с максимално нови и според сезона гуми. И да не ми обясняват,че на сухо нямало значение...
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Момчета, какво мислите за Dunlop Sport Maxx rt?
За 225/45 R17 е чуденката.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Добри са.
Дали ще са :
Дънлоп спорт макс рт2 или преден модел sp sportt
Годиар игъл ф1 асиметрик3 или преден мод.
Вредщайн ворти или ворти р
Бричстооун потенца ра05 или с001
Мишелин пилот спорт или супер спорт
Пирели диреционе
Кнтинентал спорт контакт 3,5,6
Всичките са на топ ниво.
Като ВИНАГИ най добри ги дават континенталите.
Може би щото са все немски тестовете:)
И аз тях най ги харесвам.
Контито са единствените които най бавно остаряват във времето. Ако караш малко км на година, а не ги свършваш за 2 сезона, задължително контита вземи. Не се напукват между грайфера с времето. Имат най мното вещество против стареене вложено в "каучуковата" им смес.
Пирелитата се нацепиха на втората година и на под 10 000км.пробег. И задните, които се търкалят само и нямат видимо износване! Също са и шумни спрямо континенталите!
Обърни внимание и на Вредщайн ворти р. Нямам лични впечатления, но ми ги похвалиха доста?
Не познавам човек да е карал с такива. Искрен кара със зимни вредщайни, но то не е критерий.
Дали ще са :
Дънлоп спорт макс рт2 или преден модел sp sportt
Годиар игъл ф1 асиметрик3 или преден мод.
Вредщайн ворти или ворти р
Бричстооун потенца ра05 или с001
Мишелин пилот спорт или супер спорт
Пирели диреционе
Кнтинентал спорт контакт 3,5,6
Всичките са на топ ниво.
Като ВИНАГИ най добри ги дават континенталите.
Може би щото са все немски тестовете:)
И аз тях най ги харесвам.
Контито са единствените които най бавно остаряват във времето. Ако караш малко км на година, а не ги свършваш за 2 сезона, задължително контита вземи. Не се напукват между грайфера с времето. Имат най мното вещество против стареене вложено в "каучуковата" им смес.
Пирелитата се нацепиха на втората година и на под 10 000км.пробег. И задните, които се търкалят само и нямат видимо износване! Също са и шумни спрямо континенталите!
Обърни внимание и на Вредщайн ворти р. Нямам лични впечатления, но ми ги похвалиха доста?
Не познавам човек да е карал с такива. Искрен кара със зимни вредщайни, но то не е критерий.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Карам точно с този размер вече 25хил км. Бих взел РТ2 понеже са по-нов модел.kalata написа:Момчета, какво мислите за Dunlop Sport Maxx rt?
Впечатления:
- много тихи и все още са такива въпреки, че вече са под 4мм.
-нямам проблем с балони - някои казват, че имали слаби бордове. Пазят ръба на джантата.
- много добре държат на сухо, но само на хубав асфалт (в завоите по проходите колата стои много)
- на мокро също съм много доволен
- на изтъркан и лъскав СУХ асфалт са много зле! Зимните на Реното са по-добре там. На измит мокър са по-добре от колкото на сух.
Няма да сбъркаш, ако вземеш. Все пак е на топ пройзводител. Аз ще минавам на 235 другото лято и изборът ми ще е между РТ2 и Асиметрик 3 или Конти.
-
hvp800
205/50/17 са мойте, сложих ги ноеври и нямам никакви забележки. По-тихи и по-леки са от Бриджстоуна, който бях преди това.kalata написа:Момчета, какво мислите за Dunlop Sport Maxx rt?
Сега в това време се държат добре, като мина малко повече километри ще кажа пак.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Шеста зима с BF Goodrich G Force Winter.
И на 14,и на 15 цола.
Имам си една тестова отсечка. В Берковица.
И на 14,и на 15 цола.
Имам си една тестова отсечка. В Берковица.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Благодаря за изчерпателните отговори. За мен най-важно е как спира и завива на мокро дадена гума. Скоростния индекс не трябва да е висок - V или евентуално W. Цонко, твоите с какъв индекс са?
Основната дилема ще е между Дънлопа и Унироял Рейнспорт3, които са доказано перфектни на мокро. Дънлопа пък в последните година-две го монтират на нови октавии и супърбове от 17" нагоре.
Основната дилема ще е между Дънлопа и Унироял Рейнспорт3, които са доказано перфектни на мокро. Дънлопа пък в последните година-две го монтират на нови октавии и супърбове от 17" нагоре.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Да и щях да се пребия, защото не можаха да спрат както трябва. Но аз говоря за друг модел на Дънлоп (фастриспонз).kalata написа: Дънлопа пък в последните година-две го монтират на нови октавии и супърбове от 17" нагоре.
goAPR
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Плави ми впечатление, че примерно Годиар ф1 асиметрик3 има много малко разстояние между ламелите на грайфера спрямо другите гуми. Примерно мойте Пирели.
Това според мен е предпоставка за по тиха гума с по голяма контактна площ към пътя.
Как мислите?
Това според мен е предпоставка за по тиха гума с по голяма контактна площ към пътя.
Как мислите?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE

- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Аз мисля, че колкото по-малко е съприкосновението с настилката, толкова е по-малко триенето, респективно шумът. Може да бъркам, разбира се. Някъде обясняват шума, че е в следствие на попадащия между отделните ламели и настилкат въздух.bega4kata написа:Плави ми впечатление, че примерно Годиар ф1 асиметрик3 има много малко разстояние между ламелите на грайфера спрямо другите гуми. Примерно мойте Пирели.
Как мислите?
П.п. предполагам с Унироял Рейнспорт 3 няма да сбъркам за летни? Започвам да ги мисля вариантите, че първата половина на март да сменям визията с новите жанти
П.п.2: Good Year Eagle асиметрик също са в полезрението ми. Falken ми хвалят също за цената си.
goAPR
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Унироял карал ли си ги някога?
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T