280 vs 272 TSI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
280 vs 272 TSI
Зехте да се напрегате май (не персонално, групово). Хващате мекото на ушетата и дишате бавно. 20 пъти. После по една чекия и сте ТОП ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
280 vs 272 TSI
Показвам
Усааааааааааа
Усааааааааааа

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
280 vs 272 TSI
Аз от написаното досега от автора на темата (вкл. това което е писал и в други теми) разбрах следното:
Има Октавия бензин 190 к.с., която харчи над три пъти повече от предишния му Супърб 150 к.с. дизел, но иска да купи супер поддържан Супърб 280 к.с. бензин на макс. 4 години и 80к км. за макс. 50к лв., който да харчи 7 - 7.5 в най-лошия случай.
![dash1 [smilie=dash1.gif]](./images/smilies/dash1.gif)
Има Октавия бензин 190 к.с., която харчи над три пъти повече от предишния му Супърб 150 к.с. дизел, но иска да купи супер поддържан Супърб 280 к.с. бензин на макс. 4 години и 80к км. за макс. 50к лв., който да харчи 7 - 7.5 в най-лошия случай.
![dash1 [smilie=dash1.gif]](./images/smilies/dash1.gif)
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
280 vs 272 TSI
Ами нелогичното е, че тази Октавия 190 к.с гори 8.5 средно с неговия стил.
Аз до колкото разбрах, търси се Супърб, по голяма и тежка кола, с много повече коне и халдекс, но някак да не харчи 10.
Аз до колкото разбрах, търси се Супърб, по голяма и тежка кола, с много повече коне и халдекс, но някак да не харчи 10.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
280 vs 272 TSI
Аз не виждам нищо нелогично във заглавието на темата. Аз също съм се чудил какви са евентуалните разлики между двата мотора. Колегата се е огледал във топ версията на модела и събира мнения, какво евентуално може да очаква от двата варианта, от към разход на гориво, здравина, поведение на кутията и т.н. Дали ще намери кола с тази моторизация, по неговите критерии за пробег и цена е друг въпрос.
-
Reingar
280 vs 272 TSI
Разбрал си нищо.Драгомир написа: 02.08.2024, 10:27:21 Аз от написаното досега от автора на темата (вкл. това което е писал и в други теми) разбрах следното:
Първо разминаване - Другата кола дори не Шкода. Но е 150к.с 2.2.
Второ разминаване -
Тук ми беше интересно реалният разход, и дали новата кутия и мотор в 272 версията е нещо повече от старата.
Трето разминване -
За киломтертите и годините държа, за парите не. И малко повече са да, стига да е правилната. Тази сума от 25 е ориентир какво излиза и следя в немско. Не знам как реши че това е бюджета.Драгомир написа: 02.08.2024, 10:27:21 но иска да купи супер поддържан Супърб 280 к.с. бензин на макс. 4 години и 80к км. за макс. 50к лв.
И на мен ми е странно, но това показва борда. Имаше период в който го играех такси за лапето и новото учулише. Всяка сутрин и вечер през цяла София.Stoyanov написа: 02.08.2024, 10:38:43 Ами нелогичното е, че тази Октавия 190 к.с гори 8.5 средно с неговия стил.
Аз до колкото разбрах, търси се Супърб, по голяма и тежка кола, с много повече коне и халдекс, но някак да не харчи 10
С шкодата всеки петък на колонката. С дизеляка на три седмици и повече.
Маршрута е 1:1. Да, на дизеляка е с 15 литра отгоре, но пак бензина е ламята спаска.
Последното нещо, споделям инфоирмация. Без да искам да се ми се правят сметки.
Питаш нещо, и се започва да ти се обяснява колко си тъп, и как нещо което ми е пред очите не било вярно.
Този форум започва да си губи техническата насока за сметка на локумите!
Започвам да разбирам защо технически грамотните хора спряха да пишат, или пишат рядко.
Щe минавам в графата читател.
-
Reingar
280 vs 272 TSI
Намират се. Сегашната Октавия я взеха на 3г и 50к км, за под 5к под пазарната, спрямо това което имаше към този момент.stanley написа: 02.08.2024, 10:50:17 Дали ще намери кола с тази моторизация, по неговите критерии за пробег и цена е друг въпрос.
Сега, след 2г и 25к км отгоре, ще я продам за същите или повече пари.
Иска се търпение, парите в джоба,да не си на зор.
Въпреки че нея я взеха малко на зор, но ето, намират се.
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
280 vs 272 TSI
Точно това е тайната в търговията. Пожелавам ти успех. Аз също споделям твоята гледна точка, за покупка на автомобил. На една вълна сме.
-
Reingar
280 vs 272 TSI
Защото, колкото и да е здрава една кола, си идва период на непрекъснати ремонти. Обикновенно става около 300-350к км или след 10-тата година.dotamaster написа: 01.08.2024, 22:26:59 Можеш ли да продължиш мисълта си? Защо е необосновано финансово?
Аз мисля, че кола 10+г. е оправдна финансово, особено, ако си я карал вече няколко години и е правилно и редовно обслужвана. Нито каското е високо, нито е интересна за джамбази.
Да, двигател е здрав, но периферията запова да се предава. Малко по-малко, но постоянно.
Като вдигна капака ма която и да е кола след 2014г, са кабели, маркучи, датчици, лед и т.н. Лагери по дифернциали, маховик и по веригата.
Плюс това,да намериш правилният човек, който да разбира, и да ремонтира е шестица от тотото. Обикновенно е зает с месеци напред.
И се запова да се сменяват цели компоненети, които не са по 100-200лв.
В официален сервиз, никой няма да хване да ти разглобява, да ремонтира дадена част. Направо нова, ако я има налична.
Като сложа и времето което съм без кола, излизане от-до сервиз, просто сметката не се връзва.
Всеки път в който съм взимал кола на над 10г, съм наливал 50% от покупката за първата година.И после всеки месец, абонат. И то за коли, в който се кълнят фенове на марката. Колко са здарви, как това и онова. Ми, не.
Затова и съм написал, че не е финансово оправдано да я имаш.
Ако правиш 5к км на година, може би.
На мен колата ми трябва всеки ден.
Това са си мои виждания, без да са ангажиращи.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
280 vs 272 TSI
Не знам, батсе. Като гледам Тойотата на един приятел, колата е на 22 г. и влиза само за масло и филтри. Даже се шегуваше, че му сипват от казана в сервиза и не знае дори какво е то.
Същите Тойоти в Африка са на по 2 милиона км и вървят дори без гуми, та, може би просто ти си падаш леко педант в това отношение и си представяш някакви големи хаоси, където ги няма?
Същите Тойоти в Африка са на по 2 милиона км и вървят дори без гуми, та, може би просто ти си падаш леко педант в това отношение и си представяш някакви големи хаоси, където ги няма?
-
Reingar
280 vs 272 TSI
Това е все пак Тойота. Ако не е налазила ръждата, имат модели които ще карат с години. Имам комшийка по гараж, има Авенсис 1998г.
трябва да съм готов за най-лошият сценарии.Дето се казва, да не ме хване революцията по бели гащи. Има едно такова правило на 7-те п-та.
Прадварителното Правилно Планиране Предпазва от Пълно Последващо Посиране.
- vankissa
- Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154
280 vs 272 TSI
До колкото знам, някои коли идваха със задни накладки от дефектна партида.
При мен проблема се изразяваше в много шум/виене при спиране от по-висока скорост, да речем 140-160, все едно съм прегрял системата. Говоря за първо спиране и за всяко следващо, т.е. не звучи като прегряти спирачки, ама не са...
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
280 vs 272 TSI
Най-добре...Пускай само от време на време по някоя такава тема. Сипваш си любимото питие и седи глеЙ сеирReingar написа: 02.08.2024, 11:07:39 Започвам да разбирам защо технически грамотните хора спряха да пишат, или пишат рядко.
Щe минавам в графата читател
За реални впечатления/мнения според мен заповядай на някоя от регулярните сбирки, които провеждаме - дали вечерна-рейсърска или на кръчма с хапване и пийване (за ценители
Не, че нещо но както многократно се спомена тук, а и в други теми - виртуално няма как да добиеш представа за събеседниците ти, както и доколко може да им "имаш вяра" на нещата, които говорят. Понякога зад клавиатурата влизат в "god mode", а на живо нИ могат да "мъцнат"
-
Reingar
280 vs 272 TSI
Темата не е с цел сеир или трупане на мнения!
Искам повече да се ограмотя технически. От друг страна, хората които имат реален досег с тези двигатели, могат да споделят интересни технически насоки.
Искам всеки избор направен, да е информиран. Не, да излезна на балкона,да плюнча пръста и откъдето духа вятъра.
Преди време се поразрових и за дизелите. И там има промени при тях. Най-малкото количеството масло е увеличено, и вискозитета е друг.
За сходни двигатели, различни поколения. Но, такъв тип тема, няма да види бял свят от мен.
Тази ми стига да си затвърдя впечатленията.
Искам повече да се ограмотя технически. От друг страна, хората които имат реален досег с тези двигатели, могат да споделят интересни технически насоки.
Искам всеки избор направен, да е информиран. Не, да излезна на балкона,да плюнча пръста и откъдето духа вятъра.
Преди време се поразрових и за дизелите. И там има промени при тях. Най-малкото количеството масло е увеличено, и вискозитета е друг.
За сходни двигатели, различни поколения. Но, такъв тип тема, няма да види бял свят от мен.
Тази ми стига да си затвърдя впечатленията.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
280 vs 272 TSI
От един майстор дето още пише понякога,да знаеш,че колкото с по голямо количество масло е предвидено да работи един двигател е по добре както за него,така и за самото масло
Два литра мотор с 6литра масло е добро съотношение! Както е тси то за което става въпрос.
Два литра мотор с 6литра масло е добро съотношение! Както е тси то за което става въпрос.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ