Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
MNB1302
Въпроси за Карок
Благодаря за мненията. С най- голяма тежест в момента ми е страхът от произшествия и може и тъпо да звучи, но ми се струва, че децата ми ще са в по- голяма безопасност, ако колата е по-висока. Пак казвам, може и да съм в грешка. Проблемът е, че ще ми се наложи доста дълго време да съм единственият шофьор за децата и искам са имам някаква сигурност по отношение на безопасност. Ще разгледам и шкода скала. Допълнителни идеи какво да гледам за по-голяма безопасност ще са ми много полезни.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Въпроси за Карок
Не са лоши количките, но комфорта да се намести нормално трети човек между две детски столчета, го има само ако са три нормални седалки.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Въпроси за Карок
За по-голяма безопастност, гледайте столчетата ви да предлагат такава.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Въпроси за Карок
Моят съвет би бил:MNB1302 написа: 23.07.2024, 12:49:50 Здравейте! Дали може някой да ми съдейства със съвет/ мнение за карок или камик втора ръка.
Двигател - 1,5 TSI бензин е по-добре за градско каране. Аз лично не съм фен на три цилиндрови двигатели като 1,0 и при евентуална продажба, мисля че 1,5 ще се продаде по-лесно от 1,0.
Карока е по-голям от Камика и като широчина и като дължина и като багажник, но е и повече пари. Зависи от бюджета ви. Камика реално е повдигната Скала (те са на една и съща платформа MQB A0, поне новите), така че разликата между двете коли не е толкова голяма, в сравнение с Карока, който е по-голям и от двете. Чисто като широчина, Карока е с 5 см цялостно по-широк, но не мога да кажа, вътре в купето/задната седалка, каква е разликата между Камик и Карок.
Обобщено, като съвет, ако бюджета не е от толкова значение, Карок 1,5 TSI за мен лично е оптималният вариант на Шкода за градски SUV с епизодични пътувания извън града.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Въпроси за Карок
Аз съм с Карок 1.5 tsi с автоматична кутия DSG. Багажника е повече от достатъчен за автомобил от този клас и ако не се лъжа е един от най големите. Имам две столчета на задната седалка и между тях стои жена ми като пътуваме и макар да не е много широко тя казва, че се пътува удобно. Все пак на всеки 1-1,5 часа се спира за почивка заради децата. Возията на Карок за мен си е много добра, като доскоро имах Нисан Кашкай, който возеше по твърдо. Относно разхода през уикенда пътувах от Разград до София с две деца, двама възрастни и багаж и ми даде 5.3!
https://imgur.com/a/123-y6fx1iS
https://imgur.com/a/123-y6fx1iS
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Въпроси за Карок
Защото колегата е по-краен и аз ще бъда такъв като кажа, че това са абсолютни глупости и е пълна шега ако вземеш такъв автомобил с мечти за тежки терени и горски/планински преходи.smoke написа: 23.07.2024, 13:17:42 Kamiq и Karoq са неподходящи и безсмислени за обявената цел. Това не са леки коли, а псевдоджипки (crossovers). Безсмислено е с такъв автомобил в градски условия
Камик, Карок и Кодиак са асфалтни автомобили, като Камик и Карок са перфектни за българските градски условия. Двата са физически по-къси от повечето седани в тяхната категория, което прави градската навигация и паркиране изключително лесна. Височината от друга страна помага за прекрасните ни пътища, или както е реалността в много нови софийски квартали, пълната липса на такива. 4х4 системите на тези автомобили не са "реални" такива, а използват комплексни механични и електронни връзки за да прехвърлят, когато е нужно, тяга към задните гуми. Те не са достатъчно здрави за трудни пътища и аз лично не бих вкарал колата никъде където се изисква истинско 4х4. Ще е скъпо удоволствие.
Това казано, ако минавате от супърб към Карок или камик, ще ви е по-тясно със сигурност. Имат повече височина в купето, но като цяло са съвсем малко по-тесни. Карам Карок и моята съпруга се вози отзад с две столчета когато се наложи, но не е съвсем комфортно. Тя казва, че се преживява. Височината на колата прави товаренето (и разтоварване) на детски товар, значително по-лесено. Височината която багажника дава позволява на обемни багажи без проблем, колела, колички и тн. Моя Карок е 1.5 DSG и двигателя е муден за София (по моите разбирания) за сметка на това пък харчи средно 7.6-7.8 град (да, муден и скъп). Извън града обаче е топ, 5-6 разход с нормално шофиране по пътища и магистрали, като е падал и под 5 даже. Преди месец изкарах 4.7 карайки към Велико Търново.
Имайте предвид, че Камик е значително по-малък. Не би бил толкова практичен за извън град, но е перфектен за град. Карок е средния компромис и за град и извън заради по-обемния багажник, като Кодиак вече си е големичък, и не бих ползвал такъв за градски условия. Не е като да няма достатъчно по улиците, но ми се вижда като ненужно главоболие.
Бих ви препоръчал да се оглеждате хубаво за втора ръка цена и нов. Когато аз купувах, 3 годишни с окей километри бяха прекалено близо до нов с отстъпка за да си заслужава. Успех.
Последно промяна от shaks на 23.07.2024, 16:40:14, променено общо 2 пъти.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Въпроси за Карок
Подкрепям мнението на @MartinVT. Карокът мисля че е с около цели 40 см по-къс, в сравнение със стария Супърб 2004, така че би бил още по-удобен в града, освен това по-високата позиция дава и по-добра видимост. Бих препоръчал за градски условия камера за заден ход и задни сензори за паркиране, те не са стандартно оборудване за модели от минали години, но са доста полезни екстри. Успех!MNB1302 написа: 23.07.2024, 12:49:50 Здравейте! Дали може някой да ми съдейства със съвет/ мнение за карок или камик втора ръка
-
nitro
Въпроси за Карок
При Карок са стандартно оборудване!VShop написа: 23.07.2024, 16:31:57 Бих препоръчал за градски условия камера за заден ход и задни сензори за паркиране
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Въпроси за Карок
Стандартни са, но за актуалните модели 2024. Понеже става въпрос за кола втора ръка - предишните 2 - 3 години, а и по-рано, липсваха в базовите модели
-
nitro
Въпроси за Карок
Може и така да е, не споря. Аз като поръчвах миналата година си го имаше, но преди това поради проблемите с чиповете може и да не е така. Все пак не мисля, че някой освен фирмите си поръчва базов модел.VShop написа: 23.07.2024, 17:07:10 Понеже става въпрос за кола втора ръка - предишните 2 - 3 години, а и по-рано, липсваха в базовите модели
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Въпроси за Карок
Камерата мисля вече е задължителна поради евро директива.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
Нито някъде съм казал "тежки терени и горски/планински преходи", нито някъде в казаното от мен има намек за такова.shaks написа: 23.07.2024, 16:25:40 това са абсолютни глупости и е пълна шега ако вземеш такъв автомобил с мечти за тежки терени и горски/планински преходи.
Откъде и как ти реши, че такова съм имал предвид, само ти си знаеш.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Въпроси за Карок
Каза "черни пътища", което също не разбирам защо.
Харесва ми повече Кодиак (от Супърб, между тези се чудех), взимам него.
Харесва ми повече позицията на стоене, харесва ми да не мисля ще опре ли някъде в софийските трапове, по-сигурно е ако те натресе някой (да не дава Господ). Достатъчно причини да купя Кодиак и то 4х4, ако ще и само по асвалт да го карам.
Не мисля, че е по-къс от Супърб, така че не виждам защо едното да става за града, другото не. А хората гледам масово карат и X5, Q7 и т.н. още по-големи машини, така че не е нещо неразбираемо за много хора.
А ръчна кутия на личен автомобил само ако съм крайно принуден бих взел.
Харесва ми повече Кодиак (от Супърб, между тези се чудех), взимам него.
Харесва ми повече позицията на стоене, харесва ми да не мисля ще опре ли някъде в софийските трапове, по-сигурно е ако те натресе някой (да не дава Господ). Достатъчно причини да купя Кодиак и то 4х4, ако ще и само по асвалт да го карам.
Не мисля, че е по-къс от Супърб, така че не виждам защо едното да става за града, другото не. А хората гледам масово карат и X5, Q7 и т.н. още по-големи машини, така че не е нещо неразбираемо за много хора.
А ръчна кутия на личен автомобил само ако съм крайно принуден бих взел.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Въпроси за Карок
По-безопасен и по-висок...тези две неща в 1 изречение не са много уместни. Грешно впечатление си създават хората,но е разбираемо. Просто го споменавам. Високата позиция на седене е удобна, но това не е автоматично по-безопасно. Ако се търси безопасност главно - вижте, колата да има максимален брой въздушни възглавници.
Относно мястото отзад - не е ли с 3 отделни седалки - няма да е удобно. Тоест, не е ли миниван/бус - ще има компромис. Ако не е проблем, възрастните да си се возят отпред, а децата отзад, бихте имали много по-голям избор и дори нова Фабия е чудесна опция. Успех!
Относно мястото отзад - не е ли с 3 отделни седалки - няма да е удобно. Тоест, не е ли миниван/бус - ще има компромис. Ако не е проблем, възрастните да си се возят отпред, а децата отзад, бихте имали много по-голям избор и дори нова Фабия е чудесна опция. Успех!
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Въпроси за Карок
Хубаво е да се чете и цитира точно и без съкращения. Не съм казал просто "черни пътища", та някой да си представи пътя нагоре към Рилските езера, cross country през баира или преодоляване на кални ями или водни препяттствия, а съм уточнил - "черни пътища (селски, язовири, пикници)" - че да стане ясно, че визирам лек непретенциозен път извън асфалтова настилка.
Черен път от шосето до плажа; неасфалтирана отсечка от шосето до планинския хотел; отбивка от пътя до вилата; отбивка до мястото за пикник; отбивка до язовира ... Нали уж с такива възможности ги рекламират crossover-ите?
Последно промяна от smoke на 23.07.2024, 20:46:07, променено общо 1 път.