Подмяна на антена

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
m65

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia II 1.9 TDI (2007) - BLS

Подмяна на антена

Мнение от m65 »

Здравейте!
Предстои ми смяна на антената с усилвателя. За целта ще трябва да махна една крайна кора в края на тавана, и едната странична кора на задната колона към багажника.
На задна - странична колона, кората е с еърбег и имам притеснение при махането и последствие поставянето на въпросната кора, да не се получи проблем със самият еърбег.
Има ли колеги от вас, които са махали въпросната кора и дали трябва да внимавам с еърбега.

Благодаря Ви за отговорите предварително.

Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Подмяна на антена

Мнение от JORDITO »

m65, не се махат страничните за смяна на антена.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
m65

Шкода Новак

Подмяна на антена

Мнение от m65 »

JORDITO написа: 17.07.2024, 16:08:27 m65, не се махат страничните за смяна на антена.
Ами гледах малко видео по въпроса, и там се вижда, че за да се достигне до гайката на антената, която е под кората, трябва да се махне и странична кора.
Ето едно подобно видео, където колата е комби, а при мен е хеч:
https://www.youtube.com/watch?v=ZMz0Ma5 ... g2&index=5
Аватар
JORDITO

Почетен член

Подмяна на антена

Мнение от JORDITO »

m65, ми не се махат бре, къде видя да се махат. Сваляш централният панел, после отляво и отдясно ще видиш две винтчета на страниците. Отвърташ ги и сваляш с ръка тавана,колкото да ти влезе лъката. Вземи си една дълга лула 27 мисля беше или 29 и готово.
Аватар
SeVo

Škoda Фен²

Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce

Подмяна на антена

Мнение от SeVo »

... и внимаваш да не пречупиш тавана!
m65

Шкода Новак

Подмяна на антена

Мнение от m65 »

JORDITO написа: 17.07.2024, 16:30:40 m65, ми не се махат бре, къде видя да се махат.
Ами аз виждам, че се маха кората...
А ключът, което също се вижда, е 22...

А иначе, не съм сигурен дали на комбито, на това място, има еърбег, но при мен има.

Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Подмяна на антена

Мнение от JORDITO »

m65, ми прави каквото знаеш. Явно знаеш как,какво питаш? Еърбег имало. Е и? Сваляй там,после като се чудиш защо не може да ти паснат панелите вляво и вдясно и има 2мм фуга се върни пак и прочети какво съм ти написал.
А па ега съм бутнал достатъчно С колонки за прекарване на кабели [smilie=music.gif]
m65

Шкода Новак

Подмяна на антена

Мнение от m65 »

JORDITO написа: 18.07.2024, 00:18:33 m65, ми прави каквото знаеш. Явно знаеш как,какво питаш? Еърбег имало. Е и? Сваляй там,после като се чудиш защо не може да ти паснат панелите вляво и вдясно и има 2мм фуга се върни пак и прочети какво съм ти написал.
А па ега съм бутнал достатъчно С колонки за прекарване на кабели [smilie=music.gif]
Крайният процес от мисъл притворена в текст, някак странно протича при теб....
И специално "благодаря", щото много ми бе полезен [smilie=pleasantry.gif] ;)
sdi71

Шкода Новак

Гараж: skoda octavia 4,1,5 tsi,6M -2022g
toyota corolla e12 2.0. 2005g

Подмяна на антена

Мнение от sdi71 »

Пич,явно не си попадал във фейсбук групата на шкода,да видиш Жоро какви неща прави .На този човек бих се доверил 100%.Това че някой е снимал нещо в ютуб ,нищо не значи.Аз съм попадал на доста грешни неща.Успех в подмяната!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Подмяна на антена

Мнение от JORDITO »

m65 написа: 18.07.2024, 06:21:43 И специално "благодаря", щото много ми бе полезен
Задаваш въпрос, по-точно отваряш тема. Отговаря ти се, но ти спориш и казваш, че видиш ли видеото за "комбиту" е "светая енциклопедия". Какво значение има, че зад пластмасата има еърбег. Няма да го думнеш , ако разкачиш 2 щипки от лявата пластмаса , за да може повече да ти падне тавана. Такива като теб са ми любими.
Идва с проблем, пита, обясняваш, показваш ...и се почва: "Ама той моя майстор каза....", "Ама аз четох в интернет....", "Ама един приятел на маса каза...."
JORDITO написа: 17.07.2024, 16:30:40 Сваляш централният панел, после отляво и отдясно ще видиш две винтчета на страниците. Отвърташ ги и сваляш с ръка тавана,колкото да ти влезе ръката. Вземи си една дълга лула 27 мисля беше или 29 и готово.
И още нещо. Махане, за мен означава демонтаж изцяло. А откопчаване, е частично да ги отвориш.
m65

Шкода Новак

Подмяна на антена

Мнение от m65 »

JORDITO написа: 18.07.2024, 09:29:37 m65 написа: ↑18.07.2024, 06:21:43
И специално "благодаря", щото много ми бе полезен

Задаваш въпрос, по-точно отваряш тема. Отговаря ти се, но ти спориш и казваш, че видиш ли видеото за "комбиту" е "светая енциклопедия". Какво значение има, че зад пластмасата има еърбег. Няма да го думнеш , ако разкачиш 2 щипки от лявата пластмаса , за да може повече да ти падне тавана. Такива като теб са ми любими.
Идва с проблем, пита, обясняваш показваш ... ама "То моя майстор каза....", "Ама аз четох в интернет....", "Ама един приятел на маса каза...."

JORDITO написа: ↑17.07.2024, 16:30:40
Сваляш централният панел, после отляво и отдясно ще видиш две винтчета на страниците. Отвърташ ги и сваляш с ръка тавана,колкото да ти влезе ръката. Вземи си една дълга лула 27 мисля беше или 29 и готово.

И още нещо. Махане, за мен означава демонтаж изцяло. А откопчаване, е частично да ги отвориш.

Виж сА душко, нито тА познавам, нито тА знам що за майстор си, а и не мисля, че има нужда от това.
Просто попитах дали ще има проблем с еърбега, ако се отвори, премахне, откопчае или още куп термини които сА опитваш да вкарваш, подобни на комбитУ, който аз не съм употребявал. Ако знаех какво точно мислиш и разбираш, точно и това щях да напиша, за да е мирно селото, без да в'ръжем попа.
Дадох пример с видео което не е мое. Уточних, че съм гледал няколко подобни, но всички са за комби версията, на които по един и същ начин процедират при подмяната на антената с усилвателя.
Нямаше ли да е доооста по-лесно, просто да се отговори, че еърбега няма да се компрометира, гръмне, думне, изпатка, или кой както иска да го разбира, за да не взема да засегна нЕкой майстор или "майстор", ако "С", "D","F" колонката, или тем подобни обозначение за нещо, за което се разбра, че точно за него питам. От тия вторите "майстори", ми е писнАло беце...
И като цЕло не съм спорил за нищо, освен това дето уточних, че ключът за извършване на таз' смяна е 22 и това го уточних, тъй като на няколкото кличета, които гледах бе точно такъв размер. Такъв размер ми е нужен и на мен за антената която съм закупил за смяна.
Снимката която прилагам си е лично моя, аз съм я правил и за нея нося отговорност за това, което твърдя. А като цяло не ме интересува и какъв размер е ключа, и не съм и питал, тъй като си имам достатъчно инструмент.

п.п. Изказът ми е такъв, за да вляза в ритъма на твоят изказ. Иначе не си позволявам подобни неща и винаги се мъча да бъда коректен и любезен, дори и с някой когото познавам и с когото си знаем житието и битието, но комуникацията ни е обществено достояние.

Всичко добро и лек и прохладен ден! :)

Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Подмяна на антена

Мнение от JORDITO »

m65, ти искаш да махаш страничната пластмаса, аз ти пиша че не се маха. После във втори пост ти обясних, че е необходимо само да я откопчаеш леко за да можеш да си пъхнеш ръката. А пък ключа дали е 22 или 27 или 29, е най-малкият проблем. Аз антени съм сменял няколко, няма да помня всяка гайка , кой номер е. На комби пада по-лесно панела защото е на метални щипки. При теб са едни тъпи пластмасови нитове, които често при разкачане заминават в небитието и после напасването им за да закопчаеш панела е малко трудно.
Ако искаше само да знаеш дали ще стане нещо с бега, можеше да завъртиш едно кръгче до Еуратек Горна Оряховица и да питаш приемчика.

П.П.
m65 написа: 18.07.2024, 10:54:05 нито тА познавам, нито тА знам що за майстор си

Няма и нужда ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Подмяна на антена

Мнение от Rangel »

m65 написа: 17.07.2024, 15:27:16 Здравейте!
Предстои ми смяна на антената с усилвателя. За целта ще трябва да махна една крайна кора в края на тавана, и едната странична кора на задната колона към багажника.
На задна - странична колона, кората е с еърбег и имам притеснение при махането и последствие поставянето на въпросната кора, да не се получи проблем със самият еърбег.
Има ли колеги от вас, които са махали въпросната кора и дали трябва да внимавам с еърбега.

Благодаря Ви за отговорите предварително.
Каква е идеята на темата? Задаваш въпрос, че имаш притеснение при махането на кората, да няма проблем с бега. Обяснява се, че няма нужда да ги сваляш, след което почва някъв спор за клипче в нета и човек, който реално го е правил? Каква е идеята? Ако не вярваш на това, което ти се обяснява и не искаш да чуеш, защо изобщо питаш?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Подмяна на антена

Мнение от bega4kata »

То от клипчета в нета ако ще се учи,човека който практически се занимава с подобни неща....
И на мен един ми вика,аве гледах клипче в нета, много лесно се сменя амортисьор. Ти що вадиш полуоски,шарнири,спирачни апарати,дискове и т.н. Искаш да ми вземеш парите [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”