Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
to4kata написа: 30.06.2024, 08:11:25
Освен това някои функции /адаптивен темпомат/ май работят само с автом. скорости.
Добър ден.
Съвсем спокойно и без ограничения си работи АСС и при механична скоростна кутия.
Единственото условие е, но тя колата ще Ви напомни за него, да сте на най-висока предавка (шеста) когато го активирате.
R Dynamic LR5 написа: 30.06.2024, 09:35:32
Единственото условие е, но тя колата ще Ви напомни за него, да сте на най-висока предавка (шеста) когато го активирате.
Това нещо не го разбрах. Може ли по - подробно, защото аз си мисля, че АСС-то поне за колата ми никога не е искало 6та за нещо. Просто напомня да се свали или качи предавка в зависимост от условията/скоростта.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
@tsb, Имала съм случай, един от малкото, за които вече споменах, когато някой друг е шофирал колата ми, на магистрала Марица, посока Свиленград и след въпроса за какво е допълнителният лост под този за мигачите и последвалото от моя страна обяснение и инструкция как да активира АСС с него, колата издаде предупредителен звук и на МаксиДота се появи съобщение, което по спомен беше: "Моля, превключете на по-висока предавка"
Погледнах тогава, колата беше на 5-та предавка, шофьорът премести на 6-та предавка и този път АСС се активира без проблем.
При мен системата никога не е искала смяна на предавка надолу, когато АСС е бил активен, но както също споменах и за това в предишно мое мнение, има-няма 5 пъти да съм го ползвала АСС за 7.5 години.
Определено ACC си работи по-добре със автоматична кутия. За мен най-голямата полза от тази система е когато се кара в трафик и в колона извън града. Колата сама си намалява или ускорява спрямо заложената дистанция от предното МПС също така и сменя сама. С ръчна кутия ще трябва намеса от водача за смяна на предавките.
Архимандрит Дионисий написа: 01.07.2024, 10:12:42
Определено ACC си работи по-добре със автоматична кутия. За мен най-голямата полза от тази система е когато се кара в трафик и в колона извън града. Колата сама си намалява или ускорява спрямо заложената дистанция от предното МПС също така и сменя сама. С ръчна кутия ще трябва намеса от водача за смяна на предавките.
Това е и моето мнение. Освен това при моята ръчка не работи под 30 км/ч, а за автомата мисля не е така.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Понеже на тест драйв нямах време да се ровя по менютата във версия едишън с този мотор има ли стандартно избор на режими на шофиране или е допълнително платена опция?
silent написа: 06.07.2024, 17:30:56
Поръчах я само за да не е празна бутониерата
И аз точно заради това поръчах екстрата
to4kata написа: 06.07.2024, 16:01:19
избор на режими на шофиране
В зависимост с какво е оборудвана колата променя леко някои настройки, но всеки го приема по различен начин. При мен (нямам DCC) намалява усилването на волана и не знам дали си внушавам, но педала на газта става една много малка идея по чувствителен
gencho01 написа: 08.07.2024, 17:07:33
При мен (нямам DCC) намалява усилването на волана и не знам дали си внушавам, но педала на газта става една много малка идея по чувствителен
gbuyukliev написа: 21.06.2024, 10:43:02
ги е спирало от покупка на автоматика, с цел надеждност при експлоатация 10+ години, живот и здраве. Всички ли сме живяли в лъжа?
10 плюс не е добре
Обикновено 150-200к и сгъват. Защото никой не им сменя филтъра.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ