1.5 TSI MHEV DSG coasting
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сега чакаме д-ра да направи покупка и да се похвали.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Чакаме ама ако се помота още малко току виж професор станал 
За останалото разводняване на темите се иска яко триене.
Ама човеко с пулс 200 напоследък и му е простено.
За останалото разводняване на темите се иска яко триене.
Ама човеко с пулс 200 напоследък и му е простено.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
to4kata
Имам още време да края на Европейското. С повечета неща вече съм наясно - лифтбак, графит, Едишън,1,5 TSI. Единственото ми колебание е ръчка или DSG, MHEV и то защото не съм сигурен, че ще тръгна да я продавам при изтичане на гаранцията, тоест може да я покарам още някоя година и след това. Попаднах на две интересни видеа със същия мотор, автомат и мек хибрид, но при Голф и Демонстрират времето през което двг не работи и разхода. Доста приемлив разход дава, хеле пък в града. Другата седмица ще го тествам, да видя как аз ще го усетя.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Сега погледнах че разликата между ръчка и автомат е почти 5000 лв!
Принципно ръчката би трябвало да е по-безпроблемна, но автоматът (за мен) е огромно удобство (няма да забравя първия ми автоматик Субару аутбек с 4 скорости, преродих се направо). При нас го има и момента, че жена ми ръчка не може да кара въобще, така че никога не е стоял този въпрос.
Какъвто и да е изборът , мисля че ще останете доволен, Октавията е хубав автомобил.
Принципно ръчката би трябвало да е по-безпроблемна, но автоматът (за мен) е огромно удобство (няма да забравя първия ми автоматик Субару аутбек с 4 скорости, преродих се направо). При нас го има и момента, че жена ми ръчка не може да кара въобще, така че никога не е стоял този въпрос.
Какъвто и да е изборът , мисля че ще останете доволен, Октавията е хубав автомобил.
-
to4kata
Да, за ръчката нямам никакви съмнения. Само дето ме напъва за автомата, затова се опитвам да събера допълнителна информация, щото при Октавия са го вързали с MHEV и става малко по-сложно.
-
silent
Аз карам 1,5МHEV DSG. в Г8 преди карах Рапид 1,0ТСИ. Реално не мога да стигна разхода на Рапида въпреки че го доближавам. За мен клиповете са доста спекулативни и аз такива разходи не мога да стигна, но пък и нямам под ръка 1,5без батерия за да имам реално сравнение дава ли батерията икономия и колко. Казвам го защото и аз съм ги гледал и очаквах по-добър разход. За кутията си решавай сам. Аз не съжалявам за моя спокоен стил на каране пасва добре.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Ако прекарваш много време в града има смисъл и от хибрида и от автоматика. Ще усетиш намаления разход а и ще отпадне нуждата от постоянната ръчна смяна на предавки. Това важи основно за София и по-малко за останалите ни три големи по нашите стандарти градове. За останалите градчета, селца и паланки съвсем спокойно можеш да си спестиш този допълнителен разход. Предната ми кола беше автоматик не мога да отрека, че ми беше по-лесно в града ама също така и платих едни близо 4к за рециклиране на хидротрансформатора, които пък после подарих на следващия собственик. Все пак аз живея във Варна която не е кой знае колко голям град а и на мен рядко ми се налага да обикалям из града. Не ми липсва чак толкова автоматика но и не отричам, че е улеснение.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Автоматичната кутия е най-хубавото в една ежедневна кола. Особена пък нова, с 5 годишна гаранция. Разбира се, че може в редки ситуации да не се държи напълно адекватно, но като цяло е такова удобство, че това е напълно приемливо.to4kata написа: 23.06.2024, 08:12:32 Да, за ръчката нямам никакви съмнения. Само дето ме напъва за автомата, затова се опитвам да събера допълнителна информация, щото при Октавия са го вързали с MHEV и става малко по-сложно.
-
to4kata
Тук гледам в началните страници на темата някои колеги доста се нервеха с тоя coasting, трябвало да стоят на непрекъснато спирачките, самите спирачки хващали по-слабо, гаси - пали мотора, та ако ще ме дразни и нерви (а и потенциални разходи в бъдеще), ще се спра на ръчката.
Silent, създава ли някакъв дискомфорт това поведение при MEHV
-
silent
Не, напротив работи незабележимо ако не гледаш оборотомера няма да разбереш че двигателят не работи. Това за слабите спирачки въобще не искам и да го коментирам-няма такова нещо. Старт стопа също е много рафиниран. Все пак да уточня че мен никога не ме е дразнил особено и на Рапида много рядко съм го иазключвал а тук е много по незабележим. Въобще не го мисли че някога можело да дадеш 5 или 5000лв повече. Това някога може и да не дойде а може и нас да ни няма. Живота се живее сега и ако си с душата в гърба какво ще се счупи някога и че някога ще умрем ебем ти живота. Плюс това всичко е поправимо и това което те притеснява не е непосилна сума за работещ човек който може да си позволи нова кола.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Този път съм напълно съгласен с тихия.
Нямам познат, който веднъж карал автоматик да се е върнал на ръчка. Коустингът мен също не ме дразни и ако не гледам оборотомера няма и да разбера, че го прави. При mhev може да има разлика в усещането все пак. Там изключва двигателя нацяло, при мен застава на 800 оборота. Аз съм с чист бензин.
Нямам познат, който веднъж карал автоматик да се е върнал на ръчка. Коустингът мен също не ме дразни и ако не гледам оборотомера няма и да разбера, че го прави. При mhev може да има разлика в усещането все пак. Там изключва двигателя нацяло, при мен застава на 800 оборота. Аз съм с чист бензин.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Коустингът дразни наистина, особено като реши по нанадолнище да го включи, обаче, поне при Октавия чист бензин, не трябва да стоиш на спирачките постоянно, при коустинг и дръпване на лявото лостче за скоростите на волана връща на D.
-
to4kata
Ами то малко ми трябваше, мисля да ви послушам. Като ще е ъпгрейд, да е като хората. Края на следващата седмица тест-драйв и евентулано юли месец ще плейснем ордера. Благодаря!
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
И аз тези дни посетих представителство във Варна. Търсих някоя останала (произведена/върната от лизинг) от Фейслифта, но за жалост няма вече.to4kata написа: 23.06.2024, 15:18:53 Ами то малко ми трябваше, мисля да ви послушам. Като ще е ъпгрейд, да е като хората. Края на следващата седмица тест-драйв и евентулано юли месец ще плейснем ордера. Благодаря!
При въпрос какво прави това мХЕВ, консултанта каза, че подпомага двигателя и от време на време го изключва (като не се подава газ или като се 'кара' по инерция), и мХЕВ-а поддържа някаква си скорост за определено време/обстоятелства. Истината е, че не ги чаткам много нещата в тази сфера и не му обърнах много внимание. Сетих се, че имаше такава тема тук и досега я четох. Дилемата ми става същата като твоята. Аз не съм карал автоматик и такава голяма кола (сравнено с Голф 4,5,6) и всичко това ми идва в повече. Не попитах в представителството, но има ли опция да се заяви тест драйв с каране от техен шофьор и евентуално смяна по някое време с мен?
Дай обратна връзка след тестдрайва да кажеш като човек с общи опасения, какво как защо. Ще съм благодарен.
Между другото чух и че след 1ви юли ще има евентуално и нова ценова листа, където ще бъде включена и някаква отстъпка за бензиновите 1.5 двигатели.
Също така, и че след изтичането на отстъпката по повод европейското може да има още някакво напасване на цените.
Успех и чакам обратната връзка
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
-
to4kata
За хибридната функция има много изписано,че дори и в тази тема вече. За съжаление в четвъртък не можах да отида на тест-драйв, така че ще карам утре в 10.00 часа /понеделник/. Мисля да си я карам сам, не ми се вижда кой знае каква философия. А за цените, нека колегите кажат, ама едва ли ще има по-добра оферта, освен около Коледа. Ама тогава може да не включат Октавия, както сега не е включен Камик, например. Ща се касае ръчка или автоматик и аз имам такава дилема, но сега вече клоня към автомата. След като всички казват, че е по-хубаво, значи сигурно е така. Ръчки карам от 25 години, знам какво е. Та, като ще се разкешвам, барем да е нещо наистина ново. Освен това някои функции /адаптивен темпомат/ май работят само с автом. скорости. А пък доколкото разбрах, ако толкова ти се кара в ръчен режим, май има лостчета на волана /забравих да погледна/ и за ръчно избиране на скоростите. Утре ще видим какво ще е общото усещане. За мен по-скоро комфорта е важен - возия /не обичам да тропа и друса по дупките/, шумоизолация, разположение на уредите и удобство. Моторът е добър, доколкото схващам ДСГ-то също за първите 150 к., екстрите са ми достатъчни, при положение, че на моя Фокус задните стъкла съ с ръчка ...