Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Духали са вентилаторите заради климатика, няма принудително вентилиране. Но може би има система, която при продължително спускане да казва на кутията да ползва повече моторната спирачка. В което има смисъл, защото в нормално състояние, кутията е дебилна и пили дисковете залудо. Аз затова винаги спускам на спорт или ръчни. Може в О4 да им е светнало и да са вкарали малко интелект в кутията в тази посока.
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Цецо75 написа: 05.07.2024, 13:52:41 Може в О4 да им е светнало
Не е :) Но на спорт поне се държи адекватно.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е човека пуска трансалпина, може да трябва повечко за да задейства. Знам ли как е настроено... ако го има. Ама нещо явно има, защото аз такова съобщение при мен не съм виждал никогиш.
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

За което благородно му завиждам :) Аз тази година май няма да стигна до там, но другото лято ще се поразходя.
Иначе на въпроса - и аз не съм чул, нито видял да има активно охлаждане на спирачките.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Днес явно е деня на новите съобщения, чак от ЕТ звъннаха да питат какво става с колата. [smilie=sarcastic.gif] След, като покарах към 200км по някаква магистрала на пълна газ изписа 'жалуза на нещоси не работи на пълен капацитет' палиш/гасиш проблема изчезва simply clever [smilie=sarcastic.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Вероятно Шкода пращат мейл на ЕТ че колата има регистрирана грешка с висок приоритет за да ти звъннат от ЕТ.
Поне това е практика при доста производители.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

silent написа: 05.07.2024, 20:03:42 Вероятно Шкода пращат мейл на ЕТ
Не е на ниво имейли ами направо им влизат задачи в програмата, която ползват приемчиците. И имат 24+ часа време да реагират. Проблема е,че в самата система не виждат коя точно лампа е светнала, а просто,че е светнала оранжева лампа. На мен веднъж ми светна лампата за светлините. При "рестарт" всичко се оправи и тъй като това се случи неделя ( ЕТ не работят ) и в понеделник ми звъннаха да ме питат дали всичко е наред и какво точно се е случило.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Да, и на мен ми се обадиха да ме питат какво е светнало на колата, докато беше при тях за инспекция на 30к .. [smilie=hunter.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Аз получавам мейли автоматично генерирани . Възможно в в конкретния случай да е по друг начин връзката, но опрелено всички коли се нюхат и следят.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Не им завиждам на тия в колцентъра. По цял ден да звъниш на всякакви хора и те сигурно 90% са фалшиви сигнали ама всеки ги възприема различно. Досега са ми звънели два пъти един път за изгори светлини - всичките светлини си работят перфектно. И днес за тая жалуза която не работела на пълен капацитет. Колата си работи, глътна едни близо 2000км през Трансфъгарашан и Трансалпина с душманско каране по магистрали вади някакви тъпи грешки от всякакъв род и вид от време на време но работи и изобщо не смятам в никакви сервизи да ходя. Само за това пътуване листа е следния за 3 дни :
-спад на налягането в гумите - нищо подобно
-една след друга 3 грешки дистроник, фарове и нещо друго не се сещам
-спирачки прегряват - което беше реално
-жалуза на нещо си не можах да прочета щото карах с близо 200
Има някакви психически проблеми тая кола аз го отдавам на пубертет. Ако ще умира да умира за глупости в сервиз не отивам там ще ходи само качена на репатрак. Ама иначе дразнят тия грешки, толкоз кекава кола досега не съм имал. Добре върви ама ми идва да залепя едно черно фолио на таблото и да не и гледам глупостите.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Вече чак почвам да се забавлявам с тоя бъгав боклук [smilie=sarcastic.gif] Отварям приложението и колата си записала час за обслужване [smilie=sarcastic.gif] Как става това нямам никаква идея. Светлините работят по-нагоре писах, че за някаква "жалуза" ми звъняха да питат но сега се оказва, че имам дори час записан. ИзображениеИзображение
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

oggie написа: 07.07.2024, 23:14:57 и колата си записала час за обслужване
Очаквам вече да кажеш, че като си се прибрал вкъщи и си разбрал, че колата сама е отишла и се е върнала. наздраве :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Тя ще отиде сама най вероятно :)
Нп
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз откак пуснах най-рестриктивните настройки за свързаност, никакви такива простотии не са ми се явявали. Имам чувството и че не се ъпдейтва вече, защото колеги споделят, че някакви ъпдейти минали, при мен няма.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Цецо75 написа: 08.07.2024, 07:52:14 Аз откак пуснах най-рестриктивните настройки за свързаност, никакви такива простотии не са ми се явявали. Имам чувството и че не се ъпдейтва вече, защото колеги споделят, че някакви ъпдейти минали, при мен няма.
Ако си избрал най-рестриктивното ниво на privacy (Maximum privacy), тогава няма да имаш актуализации, защото в това ниво колата не изпраща нищо - нито местопоположение, нито VIN. Без VIN няма как да получаваш актуализации, тъй като корабът-майка не знае коя е колата.

От 4-те нива (Maximum privacy, No location, Use my position, Share my location) аз съм избрал второто - No location. При него не изпраща местоположението, но изпраща VIN и съответно получавам актуализации.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”