Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Us3rnam3d написа: 01.07.2024, 18:43:18
турската граница на 39 градуса външна
Вчера там си беше малък Ад! Добър тест за климатиците. Заради опашките от работещи автомобили, като влязох в моята, въпреки че беше на сянка - изписа 45⁰С. И това, в 16:45...
Октавия 3 ФЛ. Прозореца на водача свален в няккакво положение. В момента в който искам да го затворя с копчето на вратата, тръгва нагоре 1см, след което се сваля до долу само. След повтроно натискане се затваря изцяло. Къде да търся проблема?
Почистил съм го. Това го прави само на това стъкло. Тръгва нагоре да се затваря, след 1 см нищо че копчето го държа в посока затваряне, се сваля само до долу.
Не съм сигурен, че е много подходящо да пиша в темата, ама някакво странно поведение виждам и в моя Супърб, а честно казано не съм се занимавал да чета и търся дали е нормално.
Много често свалям прозореца до някакво ниво, но може би имам лошия навик да го донастройвам. Тип свалям го почти до половината, секунда по късно решавам още 2 см надолу. Много често колата в такива моменти тръгва да вдига прозорците. Не мога да разбера това някакъв бъг ли или просто са предвидили нещо от сорта ако не ти работи копчето за затваряне, да може с последователни кликове надолу, стъклото все пак да може да тръгне нагоре?
Някой има ли идея дали това е нормално?
Та с времето просто взех да се уча да не го правя много това, че страшно ме дразни да опитвам да отворя прозорците, те пък да тръгнат нагоре.
Аз започвам да си мисля, че проблема е в начина по който работи прозореца. Механичем проблем не виждам, нито има странни звуци. Всички стъкла се отварят/затварят с еднаква скорост.
Deadleaves написа: 19.04.2023, 15:55:17
Гледах някакви клипове, на които показваха, че трябвало да се играе с бутоните на прозорците
Не е точно да се играе, има си строга последователност.
1. Ключа само на контакт
2. Със задържане се свалят едновременно предните два прозореца, като в най-долно положение се задържа още малко.
3. Пак със задържане се вдигат едновременно и пак се изчаква 2 сек.
4. Повтаряш стъпки 2 и 3 със задните прозорци.
5. Вадиш ключа и пробваш.
Има и друг момент. Ако имаш открехнат прозорец чрез дистанционното го затваряш веднъж и след това с второ натискане се прибират огледалата.
Въпреки, че не би следвало да е от това - пробвай да поставиш копчето за огледалата на L или R
Само това намерих, но то пък е в раздела за Superb I.
П.П: Намерих и някакво клипче в тубата.
Последно промяна от Simov на 05.07.2024, 15:46:52, променено общо 1 път.
Ключето на бутона за прозореца е с 2 положения във всяка посока. На първото работи докато го държите, а второто до края определен от мотора. Обучението става при крайни положения се задържа за около 5 сек., ако не са обучени (след откачане на клеми на акумулатор) второто положение от край до край не работи, а работи само на стъпки. Ако тръгва и спира или прави такива магарии според мен е проблем в копчетата. Това се получава щото като си караме колите на детайлинг те пръскат с тия пръскала с пяна и търкат с четки, но остава влага и мръсотия по контаките на копчетата на стъклата. Преди време съм разглобявал на старата фабия и съм ги почиствал, но на новите нямам опит дали може да се разглоби и почисти (може да са нитовани или лепени модилите с копчетата)
Копчетата ги има в Алито и ОЛХ и не са скъпи, ако на някой не му работят или са счупени.