Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
vasko05
- Гараж: Ок2 2.0TDI
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Колеги моля за мнение
Преди дилема съм какви гуми да избера в размер 225/40/18 , ( до момента съм карал EAGLE F1 ASYMMETRIC 5, 4 години супер )
Колебая се дали да заложа на новият модел (ASYMMETRIC 6) или Conti premium contact
П.П какво мислите за Falken AZENIS FK520
Преди дилема съм какви гуми да избера в размер 225/40/18 , ( до момента съм карал EAGLE F1 ASYMMETRIC 5, 4 години супер )
Колебая се дали да заложа на новият модел (ASYMMETRIC 6) или Conti premium contact
П.П какво мислите за Falken AZENIS FK520
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Гумата кара 5-ти сезон. Пилот спорт 4s. Еми нямам какво да кажа, мега гума! Алекс е избрал най-доброто!

- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Аз си сложих заводските Pirelli P7 за последно. На 50к е вече колата, но да се похваля, че джантите минаха преобразяване, защото имаха бая бордюрни екземи.

- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Карам четвърти сезон с Pilot Sport 4. Страхотни гуми са, но при мен почнаха да заминават. Не въртях предни/задни две поредни години и си личи кои са били предните. В края на лятото ще видя дали ще могат да изкарат още един сезон. Пак ще взема такива, струват си парите.Rangel написа: 15.04.2024, 22:23:53 Гумата кара 5-ти сезон. Пилот спорт 4s. Еми нямам какво да кажа, мега гума! Алекс е избрал най-доброто!
![]()
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @naster - Би ли ме ориентирал за Цена за поправянето на джантите и по какъв способ е направено?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
mehudi
- Гараж: skoda kodiaq нафта
на Pirelli p7 са много добри гуми - Yeti-то доходи с тях, и ги карах 5 сезона, нещо такова, преди да умрат. но на 5я сезон се получиха балони на 2те гуми. а и са меки - 3 пъти са пукани гуми по дупките на престолния град (застрахователят плаща донякъде).
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Сложих летните Дънлопки, отново се наслаждавам на тишина
Закъснях малко
Бях на плаж![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Закъснях малко
Бях на плаж
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
100 лева на джанта. В Троян е. Методът, доколкото знам е semi-polish.tuningmania написа: 16.04.2024, 08:46:23 Цена за поправянето на джантите и по какъв способ е направено?
https://www.facebook.com/share/p/KCAvsu ... tid=WC7FNe

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Днес разжалвах Continental PC6 на 3 лета, щеше да е четвърто, ама....Вчера Пловдив -София в дъжда ми изгоря таблото от лампички и днес сложих Hankook Ventus Prime 4 . Ще ги коментирам след празниците, очертават се едни 3000 км. каране, ще събера впечатления. За сега само ще кажа, че са по тихи от "контито". По тангентата ги тествах, не целенасочено, по работа, няма го виенето. Дано са добри и в другите показатели ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- graf4e
Привет на всички!
Октавията вече е с гудиърките и на първо четене гумите направо промениха цялото удоволствие от шофиране на автомонила, в положителна посока
.
Незнам дали си въобразявам, но още след тръгването от "гумаджията" (за него след малко) поведението на автомобила, самото усещане от обратната връзка която дава волана беше уау.
Така и тук стигаме до "гумаджията".
В една що годе известна гумаджийница в Пловдив, монтажа беше направен от служител и шеф.
Служителя направи двете леви гуми супер, а шефчето двете десни.
Двете десни джанти вече са натиснати и с обелена боя( на другия ден шефчето каза, -тва е от камъче
) и на задна гума съм с едни около 120г синджирче тежести.
При ускорение след 120км/ч усещам, че баланса не е добър.
Тук идва и молбата ми за препоръка към човек при който да закарам автомобила и да ми направи читав баланс.
Благодаря на всички и се извинявам за дългия пост.
Октавията вече е с гудиърките и на първо четене гумите направо промениха цялото удоволствие от шофиране на автомонила, в положителна посока
Незнам дали си въобразявам, но още след тръгването от "гумаджията" (за него след малко) поведението на автомобила, самото усещане от обратната връзка която дава волана беше уау.
Така и тук стигаме до "гумаджията".
В една що годе известна гумаджийница в Пловдив, монтажа беше направен от служител и шеф.
Служителя направи двете леви гуми супер, а шефчето двете десни.
Двете десни джанти вече са натиснати и с обелена боя( на другия ден шефчето каза, -тва е от камъче
При ускорение след 120км/ч усещам, че баланса не е добър.
Тук идва и молбата ми за препоръка към човек при който да закарам автомобила и да ми направи читав баланс.
Благодаря на всички и се извинявам за дългия пост.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
доволен съм от Медина мед, особено от динамичния баланс на Хънтър. по-скъп е, но си заслужава.graf4e написа: 24.04.2024, 22:43:07 Тук идва и молбата ми за препоръка към човек при който да закарам автомобила и да ми направи читав баланс.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Аз бих се върнал обратно при тях да си го оправят - не шефчето обаче.
И на мен ми се е случвало, връщам се, въртят гуми, докато балансът е добър и няма вибрации.
-
b5202s
Здравейте,
Имам следното питане! Когато резервната гума е на стоманена джанта, а колата е с лети джанти, от къде да намеря болтове, които да стават на стоманената джанта? Питам защото съм имал сеат леон с два комплекта гуми съответно стоманени и лети джанти та си имах и 40 болта. 20 за летите джанти и 20 за стоманените.
Конкретния автомобил е шкода рапид бензин liftback, 110 кс., ръчни скорости.
Имам следното питане! Когато резервната гума е на стоманена джанта, а колата е с лети джанти, от къде да намеря болтове, които да стават на стоманената джанта? Питам защото съм имал сеат леон с два комплекта гуми съответно стоманени и лети джанти та си имах и 40 болта. 20 за летите джанти и 20 за стоманените.
Конкретния автомобил е шкода рапид бензин liftback, 110 кс., ръчни скорости.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ако всичко е оригинално, не би трябвало да имаш нужда от други.
-
b5202s
Благодаря! Звучи логично да е така.