Аз съм с DCC на Октавия 3FL 2.0TDI 150 коня и не мисля, че съм многораменно.gbuyukliev написа: 17.06.2024, 11:36:00 Със сигурност DCC-то прави по-голяма разлика в динамиката на автомобила от многораменното окачване отзад (не че има едното без другото, така или иначе)
Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Поръчка на нова Октавия.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Поръчка на нова Октавия.
Стига се притеснявайте с тази греда, не е чак такава "греда" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- atanashh
Поръчка на нова Октавия.
Сега загледах техническите данни на 4-та.
Всичко, което е на предно (без РС-ката) е с греда. Включително и дизела 150 коня и хибрида.
Всичко, което е 4*4 е много-раменно.
Всичко, което е на предно (без РС-ката) е с греда. Включително и дизела 150 коня и хибрида.
Всичко, което е 4*4 е много-раменно.
-
Reingar
Поръчка на нова Октавия.
ЕДИТ:
На предно ако са, Сеат, Голф до 120к.с, Октавия до 150к.с - включително, са с греда.
Вариантите 4х4 всичките са на многораменно, без значение конете.
Над 150к.с всичко е многораменно, без значение задвижването.
-
to4kata
Поръчка на нова Октавия.
Аз благодаря за търпението, но виждам, че поне стана дискусия. Ще помисля за автомат майлд хибрид, ама и тук изникват въпроси - освен в задръствания друго предимство има ли автомата? Тези с майлд хибрид някаква осезаема икономия усещат ли /теоретично съм запознат, въпросът е реално/? Да не ме разберете погрешно, обичам всичко ново и технологично, но като човек карал все коли втора употроба така ти се деформира мисленето относно сервизи и ремонти, че зад всеки допълнителен възел съзираш сервиз. Вярно колата е нова с гаранция, ама и с гаранционните коли, можеш да си останеш няколко седмици без кола, а това вече хич не ми харесва!
- atanashh
Поръчка на нова Октавия.
Карах 20 години само ръчка и не исках да чуя за автомат. За нова кола беше ясно, че ще е автомат. То няма нищо по-мощно да е ръчка. Изключвам новото М2
Сега с ДСГ-то не искам да чуя за ръчна. Тя само за кеф за планината Събота и Неделя.
Лично аз последното нещо за което бих дал пари е какъвто и да е хибрид. Не знам защо не си гледате 1.5 ДСГ чист бензин комбинацията?
Лично аз последното нещо за което бих дал пари е какъвто и да е хибрид. Не знам защо не си гледате 1.5 ДСГ чист бензин комбинацията?
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Поръчка на нова Октавия.
Няма вече такъв вариант за Октавия 4 Фейслифт, както за стандартните нива на оборудване, така и при акционните Бизнес и Едишън, 1.5 TSI е само с мек хибрид, когато е със 7DSG, и при версията с 85kW, и при тази със 110kW.

Последно промяна от R Dynamic LR5 на 17.06.2024, 15:04:36, променено общо 1 път.
- atanashh
Поръчка на нова Октавия.
Извинявам се, аз съм се объркал, мислех, че се говори за О4 от първата версия. Ако се търси бюджет предполагах, че ще се насочи човека към тези останали на промоция...
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Поръчка на нова Октавия.
То в момента Октавия Едишън Фейслифт 1.5 TSI 6M идва на по-ниска цена от Октавия Едишън 1.5 TSI 6M преди фейса, ако се сравнят офертите за произведени автомобили и данните от ценовата листа на Октавия Фейслифт MY2024, оборудване Едишън.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Поръчка на нова Октавия.
И преди фейслифта О4 1.5 ТСИ с ДСГ е само мек хибрид
-
калата
- Гараж: Octavia MY2024, 1.5TSI 7DSG m-HEV
Поръчка на нова Октавия.
От това, което намирам в нета :to4kata написа: 17.06.2024, 14:42:15 Тези с майлд хибрид някаква осезаема икономия усещат ли? ... така ти се деформира мисленето относно сервизи и ремонти, че зад всеки допълнителен възел съзираш сервиз.
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/ ... rains-3642
икономия на гориво не може да се очаква (0.4 литра на 100 км), но вероятно би подпомагал по-добре Start/Stop функцията.
По отношение на допълнителни ремонти, пише че MHEV технология се използва в VW от 5 години (2019-та) и вероятно първоначалните проблеми (ако е имало такива) са изчистени вече.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Поръчка на нова Октавия.
Понеже никой не ти е отговорил за видимостта - да няма никакви грижи вижда се идеално и когато слънцето пече зад колата, никакви забележки и за двата екрана, има опция и да си регулираш силата на светене.
Аз си взех (по моя конфигурация) миналата година О4 Комби Edition 1.5 TSI 6М с няколко допълнителни екстри и към момента нямам нещо, за което да съжалявам. По принцип исках 2.0 TSI, но вървеше единствено с 4х4 и DSG, което много ми вдигаше бюдежета, не че не си превиших тавана така или иначе с малко де
-
to4kata
Поръчка на нова Октавия.
Какво си добави към Едишън и какъв разход ти дава този мотор при Октавия?
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Поръчка на нова Октавия.
Добавих: цвета на боята, 18-ките от аватара, пръскачки на фаровете, режими на шофиране, допълнителните USB-та в огледалото и отзад, двоен под на багажника, 3-спицов волан. Избрах Edition само заради матричните фарове и отстъпката тогава, но той вървеше с подгрев на предните седалки, пръскачките, предни парктроници и лого на предните прагове.to4kata написа: 18.06.2024, 14:54:32 Какво си добави към Едишън и какъв разход ти дава този мотор при Октавия?
Като разход: около 6 на 100, но много зависи от стила на каране, виждал съм 4,9 разход на дълго при много "бабешко" каране, магистрално към 7
-
to4kata
Поръчка на нова Октавия.
Запазен час за тест драйв следващия четвъртък. Развръзката предстои. Горе-долу всичко ми се изясни. Само не разбрах стабилизира ли се работата на инфотейнмънт системата вече или е все така бъгава?