Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

to4kata написа: 16.06.2024, 21:54:17 Бие ли Англия тази вечер - взимам я !
Честито, чакаме снимки!
наздраве
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Rangel »

Като гледам мача… приготвяй капарото!
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

Наистина последно, просто забравих - като говорихме с дилъра ми спомена, че комплектацията Edition, която мога да си позволя ще бъде с 8 инчово, предполагам табло, но не разбрах. Гледам дисплея на медията от най-ниското ниво е 10 инча, затова предполагам, че приборното табло ще е 8 - това вижда ли се добре или е мижаво?
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от alexinchains »

Приборното табло е 10 инча в Edition според ценовата листа. Или дилърът ти се е объркал (много възможно) или ценовата листа е сгрешена (също е възможно).

Добре е да се изясните да няма драма после.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от oggie »

Те в момента нямат Edition в ценовата листа. Което значи, че купуваш от наличните автомобили на склад. Наместо да се чудите ги накрай да ти снимат колата, която купуваш и ще стане ясно.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от alexinchains »

хмм, може да съм в грешка, но си мислех, че става въпрос за тази ценова листа https://www.skoda-auto.bg/_doc/ae749edc ... 5f4f8d0407 ?
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

@to4kata,
И аз да драсна няколко реда:
Ако имаш пари за Октавия вземай нея. И комбито и седана са с огрмни багажници. Аз за близо 4 години с Октавията ми се е налагало 2 пъти да не мога да дръпна щората, реално съм ползвал обема на седана.
Много неща се изписаха нагоре и за Скала, не е лоша ама няма нищо общо с Октавията във вътрешното пространство. При октавията на втория ред е по-просторно. Това идва главно от междуосието Октавия-2686, Скала-2636. Отам идва и разлика във возията.
За гредата отзад няма какво да се притесняваш. Аз от греда минах на многораменно и не бих казал, че е някаква голяма разликата даже на мен ми идва малко меко. Ама това за всеки е индивидуални. За стабилноста пак е така, аз лично със Октавията се чувставах по стабилен по завойте отколкото със Суперба.
За кутията твърдо препоръчвам DSG, единствената причина де сменя Октавията беше точно това. С голям мерак си търсих на времето ръчка и след година точно само това ме дразнеше в колата. Сухи или мокри, ако се обслужва и не се издевателства си изкарват много над 200хил.км.
Отделно при Октавия 4 с DSG печелия и стартер генераторната група с малка батерия, която си оказва влияние.
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

alexinchains написа: 17.06.2024, 09:44:59 хмм, може да съм в грешка, но си мислех, че става въпрос за тази ценова листа https://www.skoda-auto.bg/_doc/ae749edc ... 5f4f8d0407 ?
Не си в грешка, тази е офертата и сега видях - за Едишън ясно си пише 10 инча дигитален кокпит. По-скоро дилъра нещо се е объркал, ще видим като отида пак да направим конфигурацията сериозно и да я разпечатаме със всички детайли за да няма изненади. Не вярвам да е медия дисплея, него още в Комфорт го дават 10 инча също.

Хора тя и тази с ръчката ми идва пряко сили, какмо ли автоматик майлд хибрид. Иска ми се ама много пари стават, бе! Пък и не знам тези автоматични скорости по-късно да не усложнят продажбата евентуално? Автоматик втора ръка не е ли таралеж в гащите на следващия собственик?
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

to4kata написа: 17.06.2024, 11:47:43 Автоматик втора ръка не е ли таралеж в гащите на следващия собственик?
По-скоро е обратното. Тренда е автоматите да се увеличават, за сметка на ръчките.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от R Dynamic LR5 »

to4kata, Тази Octavia Edition от ценовата листа, цитирана от колегата @alexinchains, е Фейслифт, вие не се ли бяхте насочил към тези екземпляри, които са последните преди фейслифта?

Ако ще взимате Фейслифт и искате да спестите още някой лев, насочете се към Лифтбек/Седан, вместо към комби, аз така направих и тогава, в края на 2016, спестих 2000 лева, за разликата от 20 литра между обема на багажниците при двата варианта на купето.

Тези 1584 лева във Вашият случай за доста неща може да ги оползотворите или да ги спестите, че Каското също е ..... [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от R Dynamic LR5 на 17.06.2024, 12:18:36, променено общо 2 пъти.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от oggie »

Те масата нови шофьори никога в живота си няма да са карали ръчка. Гледам масово учебните коли са автоматици.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

to4kata, какъвто бюджет имаш за колата - давай го като "down payment" и останалото - на вноски за година/две. Така може да се справиш, защото вноските няма да са високи и не биха се отразили тегаво на семейния бюджет. Вариант е според мен...
Reingar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Reingar »

Относно дали да е с греда или не, ще оставя това тук. На платформата на която е Октавия, никоя друга марка в семейството на VW не е на греда. Сеат. VW и т.н са на многораменно. Шкода Октавия с греда, е мислена за служебна кола, на големите компании. Да се товари, и да бъде работно магаре. Някак си, за мен не влиза в семейна кола, тази концепция.
Ще се повторя, като човек имал и двете, шофирал по сходни маршрути, гредата не е опция да се возиш. Ако имам по 200кг всеки ден в багажника, може би да, за служебна.
Успех с избора, и да се похвалиш какво сте взели.

п.с за нова, бих погледнал 2.0 тди 150 4х4. Имат налични в Шкода.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Драгомир »

Reingar написа: 17.06.2024, 12:42:22 На платформата на която е Октавия, никоя друга марка в семейството на VW не е на греда. Сеат. VW и т.н са на многораменно
Тук си леко в грешка.
Леон също има греда, но не съм сигурен дали е за модели под 150к.с. или до 150 к.с. включително.
Голф е с греда под 150к.с.
От 150к.с. е с многораменно окачване отзад.
Окравия е с греда до 150 к.с. включително. Нагоре е с многораменно.
4×4 всички са с многораменно.
Последно промяна от Драгомир на 17.06.2024, 13:47:42, променено общо 2 пъти.
MapTo_D

Škoda Фен

Гараж: Vw golf VII 1.6 tdi
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от MapTo_D »

Голфа е с греда до около 120к.с., след това са с многораменно. Останах неприятно изненадан, че моят е с греда, а 10 години по-старият Фокус Мк 1.5, който имах беше с многораменно и беше много по-стабилен по завои. [smilie=fool.gif]
На нито една от двете не съм се возил отзад и не знам как се чувства, но при шофиране разликите са не малки и, който твърди, че не е така според мен успокоява сам себе си. [smilie=thank_you2.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”