Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от gencho01 »

KaroqIS написа: 11.06.2024, 19:04:45 От къде получавате цялата тази информация с датите?
От дилъра, при който е поръчана колата. Те виждат процеса на производство и ориенторовъчните дати, друг е въпроса дали ще ти кажат текуща (плаваща) информация или когато са сигурни (когато спре да се мени датата), понеже седмицата на прозиводство специално е плаваща, докато не се задържи без промяна, обикновено две, до три седмици ако не се смени значи ще влезе в проиводство.
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

Пичове, ходих да гледам Камик, Скала и ... разбирам, че има прилична отстъпка за Октавия едишън до края на европейското - 8100 лв. Идва ми малко в повече като бюджет /близо 55 к за комби/, но пък си викам е доста по-комфортна кола от споменатите и си струва разликата в този случай. Гледам обаче Каско в Алианц на изложения модел 3000 лв - опаа, още една спирачка. 1/ Ако я платя кеш мога да си избирам застраховател, имате ли представа колко би било каското в някоя друга прилична компания, ако изключим Алианц - чувал съм, че са от най-скъпите? Или навсякъде е същото /досега съм карал коли без Каско/? 2/Другото, което ме притеснява е, че нямам гараж. Някак съм останал с впечатление, че като купуваш хубава кола от по-висок клас трябва да я държиш в гараж, а не на улицата. Има ли други като мен дето в Големия град си държат новата кола на улицата. 3/ Гледам вече болшинството предпочитат автомат пред ръчка. Аз съм малко демоде, пък и не стоя много в задръствания, ще сбъркам ли много с ръчката или да мисля и аз за автомат?
Съжалявам за тъпите въпроси, но ако купя изобщо, ще ми е първата кола от магазина. Тръгнах от Дачия и до къде стигнах, ама съм на принципа като ще е гарга да е рошава! Друг е въпроса дали не се надценявам ... обратното същота важи.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от rts »

@to4kata, закупен кодиак миналата година август - на 88к лв каското излезе 2800 лв. - компанията е ДЗИ.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от oggie »

to4kata написа: 14.06.2024, 14:45:34 .......
1/ Моята застраховка за първата година, предложена от ЕТ в Алианц комбинирана пакет Макс 2371лв. Втората година по предложение на моя брокер я сменихме към Групама ГО 244лв, и Каско към Булстрад 1850лв. 2/Гаража е за предпочитане, Колата не е висок клас и за 2-3 години под слънцето почва да и личи. Освен това много лесно ги крадат. 3/Автомата е по-лесен за каране но по-скъп и с по-сложна поддръжка. Ръчката е по-забавна за каране но не и в градските задръствания.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от FaKeR »

Моят Камик е уличник... всъщност много хора покрай мен накупиха чисто нови коли (и то в пъти по-скъпи от моята), които държат навън. Това донякъде ме мотивира да направя същото. Ако трябва да съм честен като дойдоха тези градушки се поспекох... чист късмет, че след като купих колата изскочи гараж (до блока ми) който купих, но все още чакам акт 16. Иначе относно кражба - някой реши ли, че иска да я гепи, ще го направи където и да е - от гараж, в мол, пред блока. Та от това не се притеснявам.
Аз също не вися много по задръствания и затова взех ръчка (то нямаше и налични автомати де). Със смесени чувства съм, но DSG със сухи съединители (предлаган в Камик) си е нож с две остриета. И тъй като не знам дали ще я карам и след гаранцията реших да не рискувам.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от n_ivanov »

@to4kata, всичко е твърде субективно и персонално в зависимост от нуждите. Ако сте семейство с дете, определено Октавията би била по-предпочитаният вариант, от гледна точка на вътрешно пространство и комфорт, а и багажника си е доста голям. Ако пък сте само двама, Скалата би свършила много добра работа. :)
Ръчка или автомат - най-добре направи тест драйв с ръчка и съответно с автоматика и прецени кое би ти било по-удобно. Мое мнение след вече почти 8 месеца карайки автоматик е, че автомата си е най-хубава глезотия в една кола.
За паркирането според мен няма много голямо значение къде ще спираш - кола е, не може да се опази от всичко. Като взимах Съпърба ми се въртяха в главата платени паркинги и тем подобни - това го мислих има няма седмица и после спря да ми пука. [smilie=sarcastic.gif] Както се казва "Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш", та същата работа е и с колата.
Каското много зависи дали имаш брокер или не, за да ти направи добра оферта за Каското. Има тема във форума и човек, който може да ти помогнеш да избереш най-доброто за теб.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от FaKeR »

В интерес на истината разликата според мен между Скала и Октавия е само в багажника. Скалата е задоволително голяма отзад, багажника е по средата между Октавия и Камик. При мен децата ми имат място свободно да си размахват краката отзад, при седалка нагласена като за мен (1.80).
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от n_ivanov »

Да бъда честен - в Скала не съм се качвал, но ако вътрешното пространсво е съразмеримо с това на Октавия е още един плюс и поздравления за чешките инженери. На мен в последно време ми се върти в главата една муха, да взема Скала на жената и да си джитка из града когато се налага (като вземе книжката и понатрупа малко опит като шофьор). [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от bega4kata »

Вземай каквото ти е на сърце. Че нямаш гараж,не е драма. Има много скъпи автомобили,които стоят на вън. Нищо им няма :)
Октавия е по висок клас от Скала и Камик.
Вземай смело 1,5 ръчка.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от style34 »

Нова кола и ръчка не бива да се употребяват в едно изречение.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от atanashh »

А да бе, то според тези дето ги пере тока в другата тема и дизел не може да е [smilie=sarcastic.gif]
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

FaKeR написа: 14.06.2024, 17:14:59 В интерес на истината разликата според мен между Скала и Октавия е само в багажника. Скалата е задоволително голяма отзад, багажника е по средата между Октавия и Камик. При мен децата ми имат място свободно да си размахват краката отзад, при седалка нагласена като за мен (1.80).
Вярно е, като дължина е ОК, само дето ми се струва малко тясна. Фокуса ми е 2-3 см по-широк и си се чувства, а и визуално отвън се вижда, че леко теснее. Това не значи, че човек ще се чувства тясно вътре, просто би изглеждала далеч по-добре, а и по-стабилна на пътя. Не е болка за умиране, де. Но днес я гледах в шоурума - тъмно синя, без лети джанти, поне мострата нещо не ме грабна. Иначе тук много ми харесва. Но Октавията е друга бира - само да отвориш и затвориш вратата и разликата се усеща /Скалата леко кънти/. Но да, те са различен клас коли.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от baijoro »

style34 написа: 14.06.2024, 18:21:44 Нова кола и ръчка не бива да се употребяват в едно изречение.
Поне от това, което тук съм прочел за последните издания на ДСГ с еко софтуера им, май спокойно могат да са в едно изречение.
И аз съм се замислял следващата дали да не е автоматик но ако трябва преди изпреварване да превключвам на ръчно, надолу по баира - също, нагоре по планините - пак, да карам в спортен режим, че да е по - адекватна...
Ами то много превключване става.
И с ръчната кутия си превключвам и то без да ме ядосва неадекватното поведение.
Все съм си мислел, че готиното на автоматика е в двата педала, а дясната ръка да държи чашката с кафето.
silent

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от silent »

Като почнете да говорите за класове на Шкода ме напушва смях. Специално Скала и Октавия са едни и същи каруци с различни рамерите и следствията произтичащи от това. За ДСГ то и колко е куцо как екософта го спъвало, нямало респонс.... ми на калпав рацер ДСГ то му пречи. 5г.карах ZF типтроник , ДСГ то ми харесва в пъти повече.
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

По повод ръчката или автомата един пич в англ. шкода форум каза: обичам да усещам, че аз карам колата, а не че само и задавам посоката. Но аз не съм карал автомат, та не знам.
Да попитам нещо друго което недоумявам. Понеже отидох за Скала, пича ми направи конфигурация Едишън 49 060 офертна цена, което стандартно идва с лети джанти 16-ки Nyota. Питам, може ли вместо тези Nyota да поръчам колата с 16-ки Cortadero aero /в ценовата листа са на сходни цени/, казва може, но сега гледам офертата - за тези джанти добавя 1151 лв. Е нали е вместо онези, тези - така излиза, че плащам и двата комплекта. Същото и по отношение на интериора. Попитах може ли вместо примерно Loft, да е Lodge - може, но цената е станала +883лв. Стандартно така и не разбрах с какъв интериор идва. Сега го забелязах това. Аз ли нещо не схващам нещо или си е така по принцип ...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”