Octavia 4 тропане от дясно до пасажерска седалка

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Здравейте, колеги!

Не знам дали съм много на място с тази тема, но от около 1000 км ми се появи тропане от дясно (като на окачване, биалетки, тропащи амортисъори и т.н). Тропането идва точно под пасажерската врата, интересно е, че се чува, когато карам 05-40км в час и най-вече когато преминавам през легнал полицай. Когато има неравности по пътя, проблем изглежда няма (мноооого слабо, даже почти не го чувам, бих казал). Мислех първоначално, че нещо ми дрънка в жабката, вратата и тн, но всичко махнах и тропането си го има! Важно, може би, да отбележя, че колата е на 8000км.. Кара се само от мен и смея да твърдя, че я карам много внимателно, само по главни булеварди без дупки и т.н.

П.С изключваме шум от накладки
изключваме шум от нещица във жабка и врата
изключваме шум и от ДСГ–то, че там си тропа от както съм я взел - четох много за това и се оказва, че всичките ДСГ–та, бензин най-вече си тропкат на паваж :)
при разклащане на колата, не се чува никакъв шум. трябва да се мине през легнал полицай и то от тези резките, за да се чува хубаво шумът [smilie=fool.gif]

Записал съм час за 29-ти в Дружба, та да си я видят, но все пак има доста време до тогава и ако се окаже някоя тъпотия като онези октавии, дето имаха проблем с тампоните на багажника [smilie=pardon.gif] и някой се е сблъсквал, може да е от полза [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

И аз имах такова тропане, бях сигурен, че дрънчи нещо вътре във вратата, оказа се че са били очилата ми в жабката на тавана.
koceto1998

Шкода Новак

Мнение от koceto1998 »

Здравей, колега,
аз имам абсолютно същият проблем, на същото място [smilie=sarcastic.gif] Единствената разлика е, че се чува (като тропане) при неравности, но пък на легнал полицай все едно нищо й няма. Водих я в ЕТ и казаха, че всичко е наред и от край време и мене ме хваща ОКР-то да разбера къде е проблемът.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Моя Рапид имаше подобно тропане от нов. През легнали полицаи независимо колко бавно минавам и през определени неравности.На ТО в Дружба се разговорихме с приемчика и му казах че е гадно окачването. Предложи да я погледнат. След като я взех докато я продам тропане нямаше. Не знам какво са правили не съм плащал фопълнително.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

https://files.fm/u/k7feqa62tv

Успях да заснема въпросното чукане, неща в жабките и вратата няма!
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Нещо ми се върти в главата за тропащи в пода горивопроводи при предишното поколение, не знам дали и тук не е нещо подобно, в краката на пасажера някакъв колектор стойка на говивопроводите беше хлабав и с малка модификация се оправяше.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Малко ъпдейт за инфото:

Днес оставих колата в Дружба в София. Приемчикът беше доста настойчив, че понякога проблема не се "виждал" от пръв поглед и можело да се наложи да остане за повече време там, което е абсурдно, защото не съм от София. По телефона, като разговарях с дамата, ми каза, че днес само ще я погледнат да не е нещо "сериозно". Предполагам, че са биалетки обаче, защото вчера я закарах на канал при едно приятелче, да я огледаме. Биалетките имат доста нетипичен ход с леко "почукване" като ги раздвижа, сякаш няма смазка на ябълката на самата биалетка. Ще го видим какво ще кажат шкода, ще до-ъпдейтна темата за колегите тук [smilie=pleasantry.gif]
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Ъпдейтвам отново:

Говорх с приемчика, след малко ще отида да си взема колата. Направили са тест драйв 10км гледали са я отдолу, нямало нищо разбито и тропащо. При тестдрайва са установили едно единствено "похлопване", което нямало как да се установи така. И препоръката е, да си взема колата и да си я карам, пък като се счупи да я дам да си я оправят. Пътувам доста и тия звуци на кола на 3 месеца не са много приятни, при положение, че всъщност аз ги чувам на всяка неравност/легнал полицай.. Тотално некадърна и несериозна работа се оказват нещата [smilie=fool.gif]

П.Пако имам новини, ще пиша под поста тук отново :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ами нали ги разбираш,биалетки,това онова,оправи си я. Твоя приятел ще ти помага.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

bega4kata написа: 14.06.2024, 18:07:11 Ами нали ги разбираш,биалетки,това онова,оправи си я. Твоя приятел ще ти помага.
Нали ще отпадне гаранцията, приятел. Що пишеш глупости [smilie=pardon.gif]
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

bega4kata написа: 14.06.2024, 18:07:11 Ами нали ги разбираш,биалетки,това онова,оправи си я. Твоя приятел ще ти помага.
Ей, ама много сте докачливи майсторите.
Сакън някой нещастник да не си помисли да изказва мнение за нещо техническо.
Или да се оплаче, че официалния сервиз не може да му оправи чисто новата кола, която тропа.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не съм докачлив,давам му съвет,кво да ги чака Тея от Еуратек некадърни и несериозни(както колегата ги нарича).
Щом има познания от смазка на ябълката.

Какво искаш,хем си важен и е абсурдно да оставиш колата щото не си от София,хем проблема не се проявява постоянно. Те там са ясновидци.
Правилно са те посъветвали,щом проблема се прояви по характерно и често,ще го локализират. [smilie=pardon.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
saniti

Škoda Фен

Гараж: BMW

Мнение от saniti »

На моя Супърб се появи едно скърцане отпред при минаване на легнали полицаи и на по дълбоки дупки. След 5 ходения до Еуратек и около 20к км търпене от моя страна, казаха,че било нормално и според тях колата е ок. Отидох при "кварталния" майстор с риск за гаранцията, поръчахме едни оригинални тампони на стабилизиращата щанга и колата заспа. Съмнява ме, че е единствения Супърб с такъв проблем, с който са се сблъсквали.
Така,че щом Еуратек не са намерили проблем, не означава,че няма!
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Че тия тампони си скърцат и са добре познат проблем. Странно.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Говорите за различни тампони :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”