Ремонтират го в момента... уж!
Кафявият кораб | Skoda Superb III, L&K, 1.8 TSI - 180к.с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@n_ivanov, ти голямо кулинарно ревю направи. Малко извън темата, ама и аз ще се включа по това. Жена ми е от Пловдив, та бая сме ходили там и сме ги обиколили повечето места. От тези, които описа, мога силно да препоръчам Айлякрия и то точно този сандвич с дърпано свинско. Просто е невероятен. Помня първият път когато го опитах как ядях с притворени очи и кимах тип “е това е “. Това ми се случва страшно рядко.
Паважа пък е много популярен, но за мен не е нещо особено, даже не знам от къде идва тази слава. Торото е точно стил Хепи, което между другото е Пловдивска верига, която пробива в София, Лондон и тн.
За Пловдив специално мога най много да препоръчам Сомбреро 2. Има и друга локация, ама тука самата атмосфера е по добра. Това е мексикански ресторант, порциите са огромни, най големите, които съм ял навън, цените са много добри за качеството и количеството. Всеки път ако преяждам там![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Паважа пък е много популярен, но за мен не е нещо особено, даже не знам от къде идва тази слава. Торото е точно стил Хепи, което между другото е Пловдивска верига, която пробива в София, Лондон и тн.
За Пловдив специално мога най много да препоръчам Сомбреро 2. Има и друга локация, ама тука самата атмосфера е по добра. Това е мексикански ресторант, порциите са огромни, най големите, които съм ял навън, цените са много добри за качеството и количеството. Всеки път ако преяждам там
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Значи добре, че не съм минал
Този път това ни беше главната цел, почивка с обиколка на заведения или т.нар. кулинарен туризъм. За паважа, честно бях с големи резерви, но ме опровергаха (поне като за първи път, ще видим как ще се представят следващият път). За сандвича на айлякарията - и аз бях като теб първият път, когато го ядох.
Слагам го в чеклиста за следващото посещение.
- n_ivanov
Разбрах, че в Бургас са отворили автоматизирана автомивка, по подобие на тази на Мергел на околовръстното в София и реших, че неделя е добър ден за баня
Нямам снимка как изглеждаше преди, но цялата беше в прах и тук таме нацелено от гларус.
По време:

След:

Доволен съм от резултата - за около 10 минути цялата кола беше измита (измиване на шаси, шампоан, активна пяна, изплакване х2, вакса, изсушаване х2).
Нямам снимка как изглеждаше преди, но цялата беше в прах и тук таме нацелено от гларус.
По време:

След:

Доволен съм от резултата - за около 10 минути цялата кола беше измита (измиване на шаси, шампоан, активна пяна, изплакване х2, вакса, изсушаване х2).
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Напълно безконтактна ли е цялата процедура?
-
sntxs
Къде точно в Бургас се намира автомивката и каква е цената за едно измиване? Не знам дали по принцип си миеш сам колата, та ако може да направиш съпоставка на крайния резултат между твое миене и подсушаване и автоматичното такова ще съм благодарен ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
На входа на Бургас от към Варна точно на разклона за гробищата ми се видя че има автоматична мивка.
Бтв, във Варна си имаме такава и се справя много добре. Разбира се мухи на 1 седмица трудно ще свали
- n_ivanov
Да, напълно безконтактно е. На края човека искаше дори да подсуши части от колата, но аз му отказах (тя колата си беше почти суха, само на задната броня имаше малко мокри места, които на слънцето изсъхнаха за под минута).
- n_ivanov
Намира се до бившата бензиностанция на Марешки в Комлука. Цената е 10, 12 или 14 лева - за 10лв. включва шампоан, безконтактно, двойно измиване, двойно подсушаване. За 12лв. добавят вакса, а за 14лв. вакса и измиване на шасито.sntxs написа: 31.03.2024, 15:02:35 Къде точно в Бургас се намира автомивката и каква е цената за едно измиване? Не знам дали по принцип си миеш сам колата, та ако може да направиш съпоставка на крайния резултат между твое миене и подсушаване и автоматичното такова ще съм благодарен![]()
До този момент винаги съм си мил колата сам и мога да кажа, че съм много доволен от днешното измиване, като време спестих минимум 30-40 минути, а качеството е същото, че дори и по добро.
- n_ivanov
Тази на входа от Варна, мисля че е с четки и не съм виждал скоро да работи (може и да греша де). И аз имах мухи и дарове от гларусите на по седмица, но преди измиването минаха прозорците и по големите замърсявание с препарат, който да ги размекне и нямаше следа от тях след автомивката.Мичев написа: 31.03.2024, 16:39:54На входа на Бургас от към Варна точно на разклона за гробищата ми се видя че има автоматична мивка.
Бтв, във Варна си имаме такава и се справя много добре. Разбира се мухи на 1 седмица трудно ще свалиСправя се по-добре от мен де. Контактната част е само по джантите, но е опция и може да се пропусне. Най-скъпата програма е 20лв и автомобила излиза подсушен.
Къде се намира варненската, да мога да я посещавам когато съм във града?
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Тук - 59 бул. „Ян Хунияди“n_ivanov написа: 31.03.2024, 20:59:21 Къде се намира варненската, да мога да я посещавам когато съм във града?
https://maps.app.goo.gl/1QJ6F5znmGAyaVZW6 - в празния парцел който се вижда. Подхода е от първата възможна пресечка след светофара и после през локалното.
- n_ivanov
Най-сетне намерих малко време да сложа и аз джапанките. Зимните ги търкалях до този момент, понеже ги махам и на есен ще се оборудвам с нови апрески. По съвет на @skodko, от есента посетих Аутоком - много съм доволен от бързината и вниманието с което се отнесоха към мен, автомобила и гумите. Демонтаж, почистване и монтаж на 19ки излезе 95лв, а цялата процедура отне около 15 минути.
П.С.: Не обръщайте внимание на мръсотията, колата вече не изглежда така.

П.С.: Не обръщайте внимание на мръсотията, колата вече не изглежда така.

- n_ivanov
Да изтупам малко насъбралата се прах.
Миналата седмица се хванахме с жената и детето и отидохме малко на хлад в планината над Велинград, или по-точно на Юндола. Кораба беше натоварен с багаж, както му приляга (всеки знае една жена колко багаж може да вземе, а като се има в предвид, че сме и с дете на 1г.9м, работата отива на зле
), та в багажника се събраха - два куфара, два сака, 3 големи торби от типа на Икеа, комплект олекотени завивки за детето, още няколко торби с дребошлъци, маратонки, якета и не на последно място - детска количка (голяма и масивна, не от летните) която дори не я използвахме, но беше там - за калабалък и да уплътнява.
Целият този панаир се събра в багажника, а в купето остана само раничката с дневни принадлежности за детето и една торба с храната на детето за изпът.
На отиване маршрута беше следният: Бургас - Пловдив - Пазарджик - Велинград - Юндола. От Бургас до Пловдив карах по магистралата, след това влязох в Пловдив и направих малко градско там (непредвидена спирка, понеже бяхме забравили одеалото на детето, а то без него не може да заспи - та купувахме абсолютно същото одеало). От Пловдив хванах старият път към Пазарджик, от там през Варвара и нагоре към Велинград и крайната точка Юндола. Първите 50 километра от магистралата ги карах доста лежерно с включен АСС на 110км/ч, след това вече настъпах до 140км/ч и така до Пловдив. В отсечката Пловдив - Пазарджик - Варвара се движих със 100-110 км/ч, където позволява, а в населените места по ограничение 50км/ч. От Варвара нагоре хванах колона зад един камион и не се караше особено бързо, докато не го изпреварих малко преди Велинград и пак си хванах 90-100км/ч. От Велинград до Юндола няма много места, където да се вдигне повече от 60-70 км/ч. През цялото време се шофираше с включен климатик и обдухване на шофьорската седалка.
Всички тези детайли ги казвам главно заради разхода, който колата ми даде - напълно съм доволен от него:

Една снимка след като акустирахме.![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)

И няколко на пейзажа около базата:

Докато бяхме там естествено направихме няколко разходки с колата. Един от дните слязохме до Велинград за разходка, а на другият ден се качихме до язовир Белмекен и спортната база.
Това е разхода отиване и връщане до Велинград:

А тук една снимка от Южната стена на язовир Белмекен.

На връщане маршрута беше следният: Юндола - Белово - Септември - Динката - Магистрала Тракия - Бургас. До магистралата се движих със скоростта на трафика, а на магистралата включих АСС на 145км/ч, отново с работещ климатик и обдухване на седалките, че на места външната температура стигаше до 35 градуса.
Разхода който ми даде на връщане:

Снимка на целият разход забравих да направя (по-скоро компютъра изтри данните, след като заредих на следващият ден след като се прибрахме), но за изминати малко над 900км. средният разход беше 8.2
Миналата седмица се хванахме с жената и детето и отидохме малко на хлад в планината над Велинград, или по-точно на Юндола. Кораба беше натоварен с багаж, както му приляга (всеки знае една жена колко багаж може да вземе, а като се има в предвид, че сме и с дете на 1г.9м, работата отива на зле
На отиване маршрута беше следният: Бургас - Пловдив - Пазарджик - Велинград - Юндола. От Бургас до Пловдив карах по магистралата, след това влязох в Пловдив и направих малко градско там (непредвидена спирка, понеже бяхме забравили одеалото на детето, а то без него не може да заспи - та купувахме абсолютно същото одеало). От Пловдив хванах старият път към Пазарджик, от там през Варвара и нагоре към Велинград и крайната точка Юндола. Първите 50 километра от магистралата ги карах доста лежерно с включен АСС на 110км/ч, след това вече настъпах до 140км/ч и така до Пловдив. В отсечката Пловдив - Пазарджик - Варвара се движих със 100-110 км/ч, където позволява, а в населените места по ограничение 50км/ч. От Варвара нагоре хванах колона зад един камион и не се караше особено бързо, докато не го изпреварих малко преди Велинград и пак си хванах 90-100км/ч. От Велинград до Юндола няма много места, където да се вдигне повече от 60-70 км/ч. През цялото време се шофираше с включен климатик и обдухване на шофьорската седалка.
Всички тези детайли ги казвам главно заради разхода, който колата ми даде - напълно съм доволен от него:

Една снимка след като акустирахме.
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)

И няколко на пейзажа около базата:

Докато бяхме там естествено направихме няколко разходки с колата. Един от дните слязохме до Велинград за разходка, а на другият ден се качихме до язовир Белмекен и спортната база.
Това е разхода отиване и връщане до Велинград:

А тук една снимка от Южната стена на язовир Белмекен.

На връщане маршрута беше следният: Юндола - Белово - Септември - Динката - Магистрала Тракия - Бургас. До магистралата се движих със скоростта на трафика, а на магистралата включих АСС на 145км/ч, отново с работещ климатик и обдухване на седалките, че на места външната температура стигаше до 35 градуса.
Разхода който ми даде на връщане:

Снимка на целият разход забравих да направя (по-скоро компютъра изтри данните, след като заредих на следващият ден след като се прибрахме), но за изминати малко над 900км. средният разход беше 8.2
- sve
- Гараж: Roomster 1.4 TDI 80 hp
Superb II 2.0 TDI 170 hp, 4x4, 6DSG
Superb III 2.0 TDI 190 hp, 4x4, 6DSG
Сега чак забелязах темата ти колега...
Караме коли почти близнаци и сме от Бургас.
Караме коли почти близнаци и сме от Бургас.
Виждам, че си питал за видеорегистратор и мога да ти покажа как съм го реализирал при мен. Скоро не сме правили бургаска среща ...
- n_ivanov
@sve, Колега със сигурност трябва да ги съберем колите
Ще ми бъде интересно да видя как е монтиран видеорегистратора при теб. Аз още не съм се наканил да си взема.
Последната бургаска среща беше зимата, така че трябва скоро да си организираме една
Ще ми бъде интересно да видя как е монтиран видеорегистратора при теб. Аз още не съм се наканил да си взема.
Последната бургаска среща беше зимата, така че трябва скоро да си организираме една