VW
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
VW
Абе сопрете се бе. Ся ще дойде Петя Буюклиева да ви дръпне един роман по темата ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
VW
JORDITO, роман е добре! Да не се съберат неква зла банда да вземе да лопнат един на друг шпековете само, че тогава ще има - "Закривай!" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
VW
Баща ми кара Пасат 1.8TSI 180к.с. 7DSG
Купи го нов 2016г. Мисля, че е към 120к км. в момента.
Досега е сменил само водната помпа (консумативите не ги броя). Никакви други проблеми не е имал.
Старото поколение двигател 1.8 TSI 160к.с. беше проблемен. Баща ми имаше Пасат с този двигател. Гореше много масло от нов (над литър на 2000км.) и на 30к км. му смениха целия двигател. След смяната нямаше повече проблеми.
Купи го нов 2016г. Мисля, че е към 120к км. в момента.
Досега е сменил само водната помпа (консумативите не ги броя). Никакви други проблеми не е имал.
Старото поколение двигател 1.8 TSI 160к.с. беше проблемен. Баща ми имаше Пасат с този двигател. Гореше много масло от нов (над литър на 2000км.) и на 30к км. му смениха целия двигател. След смяната нямаше повече проблеми.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
VW
лайкshpeki написа: 14.05.2024, 19:21:41 Е то от твоя франкенщайн какво остана оригинално?
Всичко е сменяно по 5 пъти.
Ама викаш много здрави иначе.![]()
![]()
По темата,ако требва да се избира между
184 и 1,8
Няма нужда от коментар просто.
Трябва да си мазухист да си вземеш на старо 184-ка.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Flaviana
VW
Гледайки обаче обявите попадам на нещо, което е много интересно.
https://www.mobile.bg/obiava-1171656140 ... ake-r-line
Тази кола не е ли по-добра от Шкода? Тези стъкла без рамка как са? Ще бъде ли шумно вътре?
Някой може ли да ми даде някакво мнение? Не е тук мястото да питам, но не знам къде? Не съм търсила друго място.
Тази кола не е ли по-добра от Шкода? Тези стъкла без рамка как са? Ще бъде ли шумно вътре?
Някой може ли да ми даде някакво мнение? Не е тук мястото да питам, но не знам къде? Не съм търсила друго място.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
VW
Flaviana написа: 01.06.2024, 20:00:13 Гледайки обаче обявите попадам на нещо, което е много интересно.
По-добра в какъв смисъл? Шкода нямат директен конкурент на Arteon. Това е по-висок клас от Superb на практика го превъзхожда във всичко. Стъклата без рамки са по-скоро въпрос на вкус, отколкото на някакво практично решение. Като отваряш вратата автоматично падат с няколко милиметра, като я затваряш се вдигат за да влязат в жлеб на улътнението. Ако няма проблем с уплътненията и автоматичния механизъм няма разлика по отношение на шума в сравнение с прозорци с рамки. Той и като цяло е много по-добре обезшумен самия автомобил а и самите стъкла са двойни поне така пише в обявата.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
VW
Плюсовете на артеона са, че е по-добре обезшумен, една идея по добре сглобен интериор, по-директен е като управление. Плюсовете на супърба са по- големия багажник и повечето място отзад, отделно е по комфортен.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
- Flaviana
VW
Артеон ли е по-комфортен или Шкода?
Иначе на мен чак толкова място не ми трябва. Но пък за шума ми е важно. Предишната ми кола беше БМВ Х1 и не беше чак толкова добре. Сегашната също не е много.
Тази е много красива и супер цвят.
Иначе на мен чак толкова място не ми трябва. Но пък за шума ми е важно. Предишната ми кола беше БМВ Х1 и не беше чак толкова добре. Сегашната също не е много.
Тази е много красива и супер цвят.
- skodko
- Обратна връзка:
VW
Обратното. Шкодата като цяло е семейния избор.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- oggie
VW
Комфорта е въпрос на вкус, предназначение на автомобила, стил на шофиране, че дори и анатомически особености. Артеон е по-висок клас, по-добра сглобка, по-качествени материали и т.н Зависи с какво точно го сравняваш, като ниво на оборудване, двигатели и т.н Ако са заложени сходни конфигурации на Супърб и Артеон втория би трябвало да е превъзхождащ във всичко и това е отразено и в цената. Все пак това с което сравняваш нов Супърб е употребяван Артеон може и малко да е употребяван но не е нов. Примерно новият Супърб технологично в определени аспекти превъзхожда Артеона който по-скоро трябва да се сравнява с предното поколение. Абе с две думи иди виж го и ако се харесате помисли дали би платила тази цена за ползван автомобил щото за същите пари при Шкода ще си тръгнеш с чисто нова кола малко по-бюджетно изпълнение но пък чисто нова. Пък и с тоя бюджет ако ще купуваш втора ръка има доста избор от далеч по-качествени автомобили от този конкретен Артеон.
- Flaviana
VW
Да, може и да има избор, ако търсиш дизел. Аз обаче искам бензин. Много малък е избора на бензин коли. Семейна, не точно. Едно дете, мъж от време на време. Комби ми харесва. Искам да е максимално ново ама не чисто ново. И като търся няма някакъв особен избор за тези пари. Не искам да има батерия, да се зарежда и други такива. А и все пак трябва външно да ми хареса. Този артеон ми харесва повече от Шкода. Но вътре е малко стар някак си. Цвета е много хубав.
За това не знам кое е повече качествено от артеон за тези пари и бензин да е. Може джип но няма. Комби също няма. Аз звънях на Шкода. Много чакане за тази кола.
За това не знам кое е повече качествено от артеон за тези пари и бензин да е. Може джип но няма. Комби също няма. Аз звънях на Шкода. Много чакане за тази кола.
- skodko
- Обратна връзка:
VW
Кое му е по високия клас на артеона? Те са една и съща кола с различна опаковка. Все едно да кажеш, че пасат е по-висок клас... ми не е. Колежке, най-сигурният вариант е отиваш караш и двете коли и си преценяваш коя ти харесва повече.
- oggie
VW
Стар ти се струва защото е дизайн от 2017та М/у другото тази година този модел ще бъде спрян от производство и ще бъде заменен от ID Aero.
Артеон замества два модела СС и Фаетон поне такава е била първоначалната идея. Но да крайният резултат е един малко по-качествен и по-приятен за окото Пасат.skodko написа: 01.06.2024, 22:57:00 Кое му е по високия клас на артеона? Те са една и съща кола с различна опаковка. Все едно да кажеш, че пасат е по-висок клас... ми не е.
Последно промяна от oggie на 01.06.2024, 23:07:00, променено общо 1 път.
-
silent
VW
Кой каквото и да ти говори Шкода си е Шкода бюджетна марка на ВАГ групата поне за момента. Отделен е въпроса че сбъркаха посоките и тръгнаха да се отказват от ДВГ автомобилите и решиха че с малко пипане и различни емблеми ще ги докарат до доизживяване и вероятно ще гризат дървото. Въпреки това кат няма друго прилично за по къси пари които хич не са къси ги купуваш. Никога не бих си позволил Супърб ако мога да си позволя Артеон.