Точно !blindbard написа: 15.05.2024, 17:55:08Възможно е това да е звука при охлаждането на тръбите и компонентите по изпускателната система. Обикновено се проявява първите няколко минути след изключване на двигателя.fryeruk написа: 30.04.2024, 23:00:06 oggie написа: ↑25.04.2024, 21:33:38
Моята има някакво тиктакане след, като я заключа. Едва се чува на затворен гараж. Не знам след колко време изчезва щото не съм седял да я чакам но на другия ден, като отида да я отключа го няма.
Тиктакането го има и при мен от ден първи. Изчезва след около 5-6 мин след заключване.
Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
maiden
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Да започна с това,че досега никога не съм имал проблем с медията или с Android Auto, но от последните ми две пътувания до Стара Загора забелязвам един проблем. Всеки път когато минавам от едно и също място Android Auto се "изключва" и се опитва да се свърже отново. И това продължава така докато не се отдалеча с поне 100-200м от това място. В началото не бях обърнал внимание,че се случва все на едно и също място, но уикенда нарочно минах няколко пъти от там и се разкачаше всеки път. Предполагам има нещо, някакъв вид сигнал, който влияе на безжичната връзка между телефона и колата. Аз друго обяснение нямам.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
Sec8200
- Гараж: под наем
neshtoZabavno, виж дали телефонът ти губи и тпй сигнал. Може да има jammer - да пазят някой наоколо.
А може да попадаш на някой, който просто успява да ти дропва WiFi връзката, за да те излъже да се закачиш на друга и т.н.
Трета опция - има ли посолство в близост?
Интересен казус .. къде е това
А може да попадаш на някой, който просто успява да ти дропва WiFi връзката, за да те излъже да се закачиш на друга и т.н.
Трета опция - има ли посолство в близост?
Интересен казус .. къде е това
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
@Sec8200, Нямам проблем със сигнала на телефона, но не съм обръщал внимание дали се опитва да се върже към някоя мрежа, защото шофирам, но следващия път ще погледна. Случва се всеки път като минавам покрай Търговската гимназия на центъра. Минавал съм много пъти по същия път без проблеми.Скоро завършиха ремонта на булеварда, по който се минава и тогава започна и това странно явление при мен.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
На има няма 500 км на колата започна да пука нещо отпред при завиване надясно. Не съм имал време да се занимавам, вече сме на 1700 км и мисля да си запазя час в понеделник в ЕТ. Някой срещал ли е подобно пукане при неговата О4? Питам, за да съм подготвен да насоча приемчика, за да се избегне ситуацията дето се разкравам напразно, получавам служебния отговор - нищо и няма, и после пукането продължава.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Ако опира предна лява гума в подкалник или нещо друго което е разместено дали е О4 или не... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Stefan_doc
- Гараж: Шкода Октавия 2.0 TSI 190 4 x 4
Към колегата с проблема с "пукането". Аз съм с О4 вече съм на 16 хил.км. От няколко месеца имам и аз някакво пропукване така бих го описал в предницата което го забелязвам при маневриране и въртене на волана и на дясно, което е моментно и го има при движение с 1- 2-3 км/ч . При посещение в ЕТ за това, за което бях запазил час по пътя взе, че заваля дъжд и съответно там нямаше абсолютно никакъв проблем. Впрочем след измиване на колата или при каране в дъжд въпросното пукане изчезва за няколко дни, докато изсъхне отдолу. Ако има развитие при вас ще съм благодарен да споделите, че почвам да намразвам колата точно, заради това, а я гледам като "писано яйце"
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Днес разбрах защо ми се отваря вратата на багажника. Доста често при слизане колата присвятква и централното заключване опитва да се задейства. Понеже карам със седалка дръпната до края и си нося в ключовете в страничен джоб на крака явно ги натискам в рамката на вратата при слизане. Изобщо не бях погледнал, че има и бутон за багажника на дистанционното. Явно натискам всичките бутони и вината не е в клетата Октавия.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
@oggie, хубаво е, когато човек сам стигне до дадено заключение 
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Не предполагах, че е оттам. Ключа седи в силиконов калъф и така седи в джоб на кожен ключодържател. Не предполагах, че толкова силно ги мачкам в рамката на врата. Всеки път това се случва, когато съм с карго панталони със странични джобове и всеки път докато съм в гаража, който е тесен и не мога да отворя вратата нацяло. Изобщо не съм поглеждал ключа откакто е в ключодържателя. Та да не петня нечестно репутацията на модела, понякога грешката е в потребителя, може би по-често отколкото предполагаме.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Звъннах днес, най-ранният час беше за 17ти юни
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Октавиа 4 рс няма MAF сензор, има два MAP-а.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Не знам техническите подробности на двигателя. След безрезултатната смяна на дроселовата клапа казаха, че ще сменят някакъв сензор за въздуха. Затова ги попитах в ЕТ "MAF сензора ли ще сменяте?", отговориха ми "Да". Затова така съм казал тук.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Здравейте,
Малко проблемче – но да попитам някой сблъсквал ли се е с нещо такова:
От някакво време дясната тъч-лампичка на централния плафон (този който е до водача и SOS-бутона) се държи доста странно:
Светва от само себе си, в някои случаи ту светва ту изгасва като при всяко такова светване/изгасване издава стандартния пук-пук звук, който би трябвало да се чува само ако я докосвам – и който в случая ми е дразнещ. Т. е. карам си аз по светло (даже не я виждам светлината от лапичката), но това пук-пук непрекъснато си е досада. А всъщност това си е един стандартен звук при докосване (същия който го има и при докосване на Home примерно на Инфотейнмънт системата). Всеки телефон има такъв звук, но и има опция да го изключиш – тук май няма – или поне аз не намерих такава опция?!.
Някой път като се светне я докосвам за да се изгаси, но не реагира и то при много опити. В други периоди си работи и реагира на докосване абсолютно нормално – и тази „нормалност“ може да продължи дни наред….
Не знам дали е възможно това светване да има връзка с Инфотейнмънт системата - на няколко пъти ми се прояви след като съм ползвал Андроид Ауто (но може и да си внушавам). Друг път – рестартирах Инфотейнмънта – не се оправи – но след „рестаране“ на колата се оправи (но може и пак да си внушавам – просто така да се е случило).
Явно при следващото ходене при Еуратек ще питам – но като ходя за нещо друго… Тъпото е че най-вероятно няма да мога да им го демонстрирам… че както писах проблема не е постоянен.

Малко проблемче – но да попитам някой сблъсквал ли се е с нещо такова:
От някакво време дясната тъч-лампичка на централния плафон (този който е до водача и SOS-бутона) се държи доста странно:
Светва от само себе си, в някои случаи ту светва ту изгасва като при всяко такова светване/изгасване издава стандартния пук-пук звук, който би трябвало да се чува само ако я докосвам – и който в случая ми е дразнещ. Т. е. карам си аз по светло (даже не я виждам светлината от лапичката), но това пук-пук непрекъснато си е досада. А всъщност това си е един стандартен звук при докосване (същия който го има и при докосване на Home примерно на Инфотейнмънт системата). Всеки телефон има такъв звук, но и има опция да го изключиш – тук май няма – или поне аз не намерих такава опция?!.
Някой път като се светне я докосвам за да се изгаси, но не реагира и то при много опити. В други периоди си работи и реагира на докосване абсолютно нормално – и тази „нормалност“ може да продължи дни наред….
Не знам дали е възможно това светване да има връзка с Инфотейнмънт системата - на няколко пъти ми се прояви след като съм ползвал Андроид Ауто (но може и да си внушавам). Друг път – рестартирах Инфотейнмънта – не се оправи – но след „рестаране“ на колата се оправи (но може и пак да си внушавам – просто така да се е случило).
Явно при следващото ходене при Еуратек ще питам – но като ходя за нещо друго… Тъпото е че най-вероятно няма да мога да им го демонстрирам… че както писах проблема не е постоянен.

- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Пробвай да забършеш хубаво плафона със спирт например и чиста кърпа. Понякога подобен тип сензорни бутони правят номера, ако има отпечатъци/мазнина по тях.
Иначе тези лампи се святкат/изгасят и без докосване. Махаш с ръка близо под лампата и готово
Иначе тези лампи се святкат/изгасят и без докосване. Махаш с ръка близо под лампата и готово