Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

smoke написа: 12.04.2024, 19:34:38 грешка P006800 - Throttle Position Correlation.
...
Констатацията им е, че има проблем с дроселовата клапа - била трептяла (вместо да стои в стабилно положение) и така компютърът отчитал нестабилни показания от нея. Казаха, че ще поръчат нова клапа и ще сменят моята гаранционно.
Смениха дроселовата клапа, бяха направили след това 5 км тестово каране без проблем. Но когато аз отидох да си взема колата от ЕТ, още при запалването на колата на паркинга проблемът се появи отново. Ще поръчат и MAF-сензора за смяна по гаранция. Общо взето, ремонтът май ще е със смени на това и онова по въздушния тракт докато се оправи проблема.

Казаха ми, че проблеми като с моята нямали с другите RS-и. А моята била редовен посетител на сервиза, вече я били запомнили. Ха-ха-ха :)
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

smoke написа: 30.04.2024, 13:11:29 Казаха ми, че проблеми като с моята нямали с другите RS-и.
Да бе, да. [smilie=sarcastic.gif]
Те на всички така казват.
Обикновено за първи път чуват за съответния проблем.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Това бъзикане по автомобила не вещае нищо хубаво. Защо не се допиташ до някой малко по-грамотен. Да не правят нищо за не ти отпадне гаранцията, само да диагностицират къде е проблема и после пак се върни в ЕТ и им кажи какво точно да правят. Явно някой се упражнява с колата ти и така в един момент от един проблем ще се сдобиеш с няколко. На времето така си бях купил една Опел Вектра Ц на около 60 000км почна да се дави и да губи мощност. Беше гаранционна и я бях оставил при дилъра да умуват, седя около 3 седмици. А днес а утре, един ден отивам вече на война, намирам си колата във вътрешния двор паркирана с отворен прозорец пълна с прахоляк върху белия кожен салон. Идва един умник от сервиза ламбда сонди ще сменяме, ама може би е от инжектори ама може да е катализатор ама преди да я подкарват ми прави лична услуга чакаме някакъв Сигнум записан след няколко дни да обслужване ще му извадят ECUто да го пробват на моята кола щото можело да е и от него. Теглих им едни майни, казах му да отваря вратата защото си тръгвам и ако не е отворена ще мина през нея. Отидох в едно малко сервизче в което работеха хората, които всъщност са били първите сервизни техници работили за Опел в началото. Отне им има няма 10 минути диагностика и ремонт пред сервиза без дори да вкарвам колата, изкараха въздушния сензор пръснаха му контактната повърхност с някакъв спрей и колата заспа.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

oggie написа: 30.04.2024, 17:54:25 Това бъзикане по автомобила не вещае нищо хубаво. Защо не се допиташ до някой малко по-грамотен. Да не правят нищо за не ти отпадне гаранцията, само да диагностицират къде е проблема и после пак се върни в ЕТ и им кажи какво точно да правят. Явно някой се упражнява с колата ти и така в един момент от един проблем ще се сдобиеш с няколко.
Споко. Колата си върви като звяр, няма някакъв реален проблем. Нямам притеснения, че ще решат проблема. Ще го решат.
ABBC3_OFFTOPIC
На мен скоростна кутия и спортен диф ми смениха, че не съм притеснен, а ти се опитваш да ме филмираш за някакъв дросел или подобно.
В този тон - преди години в блока ни във Велико Търново един юнак купи апартамента на приземния етаж и искаше да му избива стената и да прави магазин. Хората от блока не се съгласиха и той започна да плаши, че щял да извика мутри, за да ги пребият. Чичо Стефан (съседът до нас) му каза:
"Абе момче, аз преди 9-ти (септември 1944 г.) съм лежал в затвора СЪС СМЪРТНА ПРИСЪДА, ЧАКАЩА ИЗПЪЛНЕНИЕ, а ти мен с мутри ще ме плашиш!" :)))
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Не ги слушай ще ти оправят колата. Слагат ОЕМ нови части, а понякога това е начина за да стигнеш до реалния проблем.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Мнение от fryeruk »

oggie написа: 25.04.2024, 21:33:38 Моята има някакво тиктакане след, като я заключа. Едва се чува на затворен гараж. Не знам след колко време изчезва щото не съм седял да я чакам но на другия ден, като отида да я отключа го няма.
Тиктакането го има и при мен от ден първи. Изчезва след около 5-6 мин след заключване.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

smoke написа: 30.04.2024, 13:11:29 Смениха дроселовата клапа, бяха направили след това 5 км тестово каране без проблем. Но когато аз отидох да си взема колата от ЕТ, още при запалването на колата на паркинга проблемът се появи отново. Ще поръчат и MAF-сензора за смяна по гаранция.
Малко развитие по случая:
= Преди около месец цъфна грешка P006800 (Throttle Position Correlation). Колата си върви нормално във всякакви режими;
= В ЕТ Надежда калибрираха дроселовата клапа, бяха направили 9 км тест и ми върнаха колата. След като направих аз 6-7 километра, при следващото палене грешката цъфна пак;
= Поръчаха, доставиха и смениха дроселовата клапа, бяха направили след това 5 километра тест без проблем. Когато отидох да си взема колата и я запалих, грешката цъфна пак (т.е. не е от клапата);
= Поръчаха и миналата седмица смениха и MAF-сензора. След като направили 10-15 километра, грешката цъфнала пак (т.е. не е и от MAF-сензора);
= Проверили са и маркучите - надули са ги с нещо, за да видят да не би да има пробив или хлабава връзка някъде;
= Казаха, че техните идеи се изчерпали, затова направили запитване до Чехия какво да правят;
= В Чехия (каквото и да значи това) прехвърлили запитването до по-високо ниво (каквото и да значи това);
= Оттам са ги инструктирали да направят някакви замервания с някакъв специален уред. В България ЕТ имали 1 такъв уред, но той сега бил някъде в провинцията, затова другата седмица ще го транспортират в София и ще ме викнат да измерят.

Това е засега. Колата е при мен, върви си както и преди без никакви признаци на проблем (като изключим грешката, която регистрира). Чакам развитието другата седмица.
Последно промяна от smoke на 15.05.2024, 17:18:49, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Малко е комично това... сменили това - не е. Сменили онова ... не е. Можеше да ти сменят още 10 тина неща преди да питат по-високото ниво...
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Смятай ако не е гаранционна и клиента трябва да си плаща...
Изображение
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

fryeruk написа: 30.04.2024, 23:00:06 oggie написа: ↑25.04.2024, 21:33:38
Моята има някакво тиктакане след, като я заключа. Едва се чува на затворен гараж. Не знам след колко време изчезва щото не съм седял да я чакам но на другия ден, като отида да я отключа го няма.
Тиктакането го има и при мен от ден първи. Изчезва след около 5-6 мин след заключване.
Възможно е това да е звука при охлаждането на тръбите и компонентите по изпускателната система. Обикновено се проявява първите няколко минути след изключване на двигателя.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тц. Бръмчи нещо при заключване, бръмчи нещо при отключване. При мен даже като отворя предният капак на загасена кола, нещо почва да бижика за няколко секунди... Живее си някакъв собствен живот [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

nmnikolov написа: 15.05.2024, 17:30:45 Смятай ако не е гаранционна и клиента трябва да си плаща...
Е то ако не е гаранционна, трябва да си мазохист да се занимаваш с тях :)
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Не не е това цъкане точно, като тиктакане е. М/у другото два пъти вече ми се отваря вратата на багажника от самосебе си. Тръгвам да вадя колата от гаража гледам свети, че е отворен багажника, помислих си че не съм го затворил. Следващия път докато паркирам назад в гаража и се отвори сам. И туй ли ще е от комфортния модул? Бях писал по-назад, че веднъж я открих със смъкнати стъкла на всички врати и съм изключил комфортното отваряне. М/у другото по същото време в което багажника е бил отворен в MySkoda ми даваше, че е свален прозореца на лявата врата пък той действитено беше вдигнат.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Цецо75 написа: 15.05.2024, 17:07:53 Малко е комично това... сменили това - не е. Сменили онова ... не е. Можеше да ти сменят още 10 тина неща преди да питат по-високото ниво...
Има си протокол за действие, в случая TPI. Да не мислиш,че някой си ги измисля тия ремонти ? Тая клапа и тоя MAF сензор кой ще ги плаща иначе?
Изпълнили са процедурите по TPI, но грешката остава и съвсем естествено резолюират проблема до технически съпорт в Чехия.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

oggie написа: 15.05.2024, 18:07:22 даваше, че е свален прозореца на лявата врата пък той действитено беше вдигнат
На мен това ми се случи един път, само че с пасажерския. Отидох да проверя и действително като натиснах бутона му за затваряне се вдигна с може би 1 или 2 милиметра, но се дозатвори, иначе визуално изглеждаше затворен. Преди да я оставя явно не съм затворил до горе, с фукцията auto. Иначе проблем със свалянето, както беше писал до сега (чук чук на дърво [smilie=pleasantry.gif] ) не съм имал. Единствено веднъж ми позиционира колата на около километър от мястото, където я спрях. Отидох, дадох контакт и изключих, след което се позиционира правилно. [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”