smoke написа: 30.04.2024, 13:11:29
Смениха дроселовата клапа, бяха направили след това 5 км тестово каране без проблем. Но когато аз отидох да си взема колата от ЕТ, още при запалването на колата на паркинга проблемът се появи отново. Ще поръчат и MAF-сензора за смяна по гаранция.
Малко развитие по случая:
= Преди около месец цъфна грешка P006800 (Throttle Position Correlation). Колата си върви нормално във всякакви режими;
= В ЕТ Надежда калибрираха дроселовата клапа, бяха направили 9 км тест и ми върнаха колата. След като направих аз 6-7 километра, при следващото палене грешката цъфна пак;
= Поръчаха, доставиха и смениха дроселовата клапа, бяха направили след това 5 километра тест без проблем. Когато отидох да си взема колата и я запалих, грешката цъфна пак (т.е. не е от клапата);
= Поръчаха и миналата седмица смениха и MAF-сензора. След като направили 10-15 километра, грешката цъфнала пак (т.е. не е и от MAF-сензора);
= Проверили са и маркучите - надули са ги с нещо, за да видят да не би да има пробив или хлабава връзка някъде;
= Казаха, че техните идеи се изчерпали, затова направили запитване до Чехия какво да правят;
= В Чехия (каквото и да значи това) прехвърлили запитването до по-високо ниво (каквото и да значи това);
= Оттам са ги инструктирали да направят някакви замервания с някакъв специален уред. В България ЕТ имали 1 такъв уред, но той сега бил някъде в провинцията, затова другата седмица ще го транспортират в София и ще ме викнат да измерят.
Това е засега. Колата е при мен, върви си както и преди без никакви признаци на проблем (като изключим грешката, която регистрира). Чакам развитието другата седмица.