Въпроси за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Въпроси за Карок
Здравейте колеги,
Искам да си купя защитни елементи за задните калници, да не ми набива пясък в уплътненията от задните колела. Повечето продукти са за Карок 2016-2021. Въпросът ми е, има ли изобщо разлика конструктивно между Карок 2021 и 2024 от гледна точка на калници?
Искам да си купя защитни елементи за задните калници, да не ми набива пясък в уплътненията от задните колела. Повечето продукти са за Карок 2016-2021. Въпросът ми е, има ли изобщо разлика конструктивно между Карок 2021 и 2024 от гледна точка на калници?
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
spaldingrs, като вариант може да погледнеш и тук: viewtopic.php?t=2656&start=165
След близо две години употреба съм доволен от цялостната защита на вратите и праговете, както и от качеството на лепилото.
След близо две години употреба съм доволен от цялостната защита на вратите и праговете, както и от качеството на лепилото.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- spaldingrs
Въпроси за Карок
@blindbard,
Благодаря! Аз имам уплътнения, но ме дразни набиването с пясък между тях. Искам да сложа предпазители, но не съм сигурен дали ще станат.

Благодаря! Аз имам уплътнения, но ме дразни набиването с пясък между тях. Искам да сложа предпазители, но не съм сигурен дали ще станат.

- pufpaf
- Гараж: Karoq, 1.5 TSI, 6MT
Въпроси за Карок
Привет съфорумци. Взех да се заглеждам по Karoq и виждам, че има няколко модела на склад които отговарят на изискванията.
Не мога обаче, да разбера разликата между Karoq Selection 2024 и Vision 2022![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Основното между наличните автомобили на сайта на Еуратек е DSG при модел 2024 и ръчка при 2022... до тук ясно, но от там на сетне леееко се обърквам в оборудването ... давам няколко примера:
Selection 2024 - Пакет Light
Vision 2022 - Poor weather light, cornering light and highway light; Matrix beam
^-- звучи ми едно и също
Selection 2024 - Темпомат и ограничител на скоростта
Vision 2022 - Адаптивен темпомат (без проследяване за спиране) и ограничител на скоростта
^ -- Selection пък има допълнително "Front Assist" - това ли е "проследяване за спиране" на Vision-а?
Останалите разлики, не са ми особено важни (поне ако правилно съм ги разкодирал)
Имам и още един въпрос - активен или пасивен TPMS ползват? Идеята е за зимата да се вземе втори комплект джанти. Ако е с активен TPMS - трябва ли да се "обучават" сензорите при всяка смяна?
Благодаря предварително, и се извинявам за лаишките въпроси!
Не мога обаче, да разбера разликата между Karoq Selection 2024 и Vision 2022
Основното между наличните автомобили на сайта на Еуратек е DSG при модел 2024 и ръчка при 2022... до тук ясно, но от там на сетне леееко се обърквам в оборудването ... давам няколко примера:
Selection 2024 - Пакет Light
Vision 2022 - Poor weather light, cornering light and highway light; Matrix beam
^-- звучи ми едно и също
Selection 2024 - Темпомат и ограничител на скоростта
Vision 2022 - Адаптивен темпомат (без проследяване за спиране) и ограничител на скоростта
^ -- Selection пък има допълнително "Front Assist" - това ли е "проследяване за спиране" на Vision-а?
Останалите разлики, не са ми особено важни (поне ако правилно съм ги разкодирал)
Имам и още един въпрос - активен или пасивен TPMS ползват? Идеята е за зимата да се вземе втори комплект джанти. Ако е с активен TPMS - трябва ли да се "обучават" сензорите при всяка смяна?
Благодаря предварително, и се извинявам за лаишките въпроси!
- blindbard
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
Вторият вариант включва матрични LED светлини, първият - не.pufpaf написа: 21.05.2024, 00:11:40 Selection 2024 - Пакет Light
^-- звучи ми едно и също
Първият вариант е класически темпомат. Вторият е със спазване на дистанция при достигане на друг автомобил /каква да е си го определяш ти/ и движение с неговата скорост. При изпреварване автомобилът сам набира до предварително зададената от теб скорост.pufpaf написа: 21.05.2024, 00:11:40 Selection 2024 - Темпомат и ограничител на скоростта
По принцип ползват пасивна система. Ако е активен TPMS, си го пише изрично.pufpaf написа: 21.05.2024, 00:11:40 Имам и още един въпрос - активен или пасивен TPMS ползват? Идеята е за зимата да се вземе втори комплект джанти. Ако е с активен TPMS - трябва ли да се "обучават" сензорите при всяка смяна?
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Въпроси за Карок
Не си прав! Аз съм с пакет Light на Карок MY24 и си е с матрични светлини.
- blindbard
- Обратна връзка:
Въпроси за Карок
nitro, прав си, но трябва да го добавиш допълнително към ниво Selection, докато в Edition е включен.
-
nitro
Въпроси за Карок
Да, така е. Просто казвам, че пакет light е с LED Matrix.blindbard написа: 21.05.2024, 13:02:17 nitro, прав си, но трябва да го добавиш допълнително към ниво Selection, докато в Edition е включен.
- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Въпроси за Карок
Karoq Selection 2024 е новата конфигурация (набор от екстри), която е от началото на годината. Тази конфигурация е стандартна и идва директно от Чехия.pufpaf написа: 21.05.2024, 00:11:40 Привет съфорумци. Взех да се заглеждам по Karoq и виждам, че има няколко модела на склад които отговарят на изискванията.
Не мога обаче, да разбера разликата между Karoq Selection 2024 и Vision 2022![]()
Vision 2022 е респективно стара конфигурация. Vision обаче е пакет, който Еуротек са договорили като конфигурация за БГ пазара, респективно е с малко по-добра цена, отколкото ако си добавяш екстрите допълнително над даден пакет.
Аз съм с Vision Пакета и съм много доволен. След като излезе новият пакет Selection ги сравних и във Vision има доста "глезотийки", които липсваха в Selection, за сметка на това, ценово са доста близко. Това, което има в Selection, а за съжаление го няма във Vision е lane assist & side assist. Мисля, че и Selection идва с 16' гуми/джанти, докато Vision е с 17.
Обобщено, ако lane assist & side assist са ти задължителни - взимай Selection 2024. Ако не са ти задължителни, бих избрал Vision'а, заради повечето допълнителни екстри. Най-добре отиди на място и там ще ти дадат повече инфо.
- pufpaf
Въпроси за Карок
Благодаря на всички за полезната информация!
В Еуратек като разлика ми споделиха само за Lane assist, което ... предвид наличието на маркировка по пътищата ни - не знам доколко ще е полезно.
Side assist вече е по-смислено, малко накланя везните
Вече за останалите "гелзотиики" ... ще има още чудене ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
В Еуратек като разлика ми споделиха само за Lane assist, което ... предвид наличието на маркировка по пътищата ни - не знам доколко ще е полезно.
Side assist вече е по-смислено, малко накланя везните
- pufpaf
Въпроси за Карок
Пак съм аз
Търсих из техническите характеристики на Karoq но така и не намерих достоверна информация за пътен просвет. По различни сайтове дават от 16 до 18 cm - което е меко казано объркващо. Излиза, че Kamiq е по-висока?
Long story short - гаража ми е с кофти спускане, и трябва да вкарвам колата (Astra H - дават ѝ 160mm ground clearance) под ъгъл, че иначе има опасност да задере в бордюра/тротоара.
Хич не ми се иска да взема нова кола и да се окаже, че не мога да я прибера в гаража, или ще откъртя нещо отдолу![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Търсих из техническите характеристики на Karoq но така и не намерих достоверна информация за пътен просвет. По различни сайтове дават от 16 до 18 cm - което е меко казано объркващо. Излиза, че Kamiq е по-висока?
Long story short - гаража ми е с кофти спускане, и трябва да вкарвам колата (Astra H - дават ѝ 160mm ground clearance) под ъгъл, че иначе има опасност да задере в бордюра/тротоара.
Хич не ми се иска да взема нова кола и да се окаже, че не мога да я прибера в гаража, или ще откъртя нещо отдолу
-
nitro
Въпроси за Карок
Това зависи от размера на гумите, но ако те интересува ще измеря колко е просвета и ще ти пиша.pufpaf написа: 28.05.2024, 10:13:14 По различни сайтове дават от 16 до 18 cm - което е меко казано объркващо.
- spaldingrs
Въпроси за Карок
При Селекшън и Вижън мисля има разлика и в рейлинга на покрива като визия. Ако не греша, при Вижън, както съм аз, са сребристи, а Селекшън са черни.
- pufpaf
Въпроси за Карок
хм ... все си мислех, че външният диаметър е еднакъв при различен цолаж ...
@nitro, не се занимавай, утре ще отида до ЕТ и ще питам на място. Явно информацията която съм гледал по различните сайтове е за различни модификации.
Благодаря за отзивчивостта!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Въпроси за Карок
Направо вземи една за тест драйв и я пробвай в гаража?