С Октавия 2 ФЛ съм. Климатроникa не го изключвам никога и винаги седи на AUTO. На предната Октавия, която беше О1 пак бях с Climatronic и също седеше винаги включен на автоматична позиция. По моите виждания, двете системи се справят чудесно с предвидените им задачи. На О1 имаше недомислица с филтъра за купето и се овлажняваше, което водеше до запотяване на стъклата. Но при О2 е перфектно. Мога да кажа, че към О3 и С3, които съм карал също нямам забележки. В Субару примерно - не успявам да си уцеля температурата и все бъзикам градусите и силата. Просто за сравнение го давам.
Относно миризмите, практиката е следната. 5 минути преди пристигането на крайната дестинация, климатика се изключва, за да може конденза да изветрее и да не става среда за развъждане на бактерии. Другия вариант е със спрей за климатици, веднъж годишно да се чисти системата.
Бутоните Auto и AC - кога работят?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Аз практикувам със спрея 2 пъти годишно .Дори и да няма характерни миризми/особено ако се пуши на затворено/ мисля , че бактерии винаги се зараждат и трябва да се морят.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не коментираме AUTO-то, a AC бутона. Според препоръките, AC не трябва никога да се изключва. Което според мен лятото ще доведе до миризми.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Е, изключваш го 5 минути преди да спреш колата. Да има време да изсуши питата и да не се случва проблема с миризмата