Ако успее да изгори маслото за DSG ще доста фрапантноdpenov написа: 16.05.2024, 15:14:12 Освен да изгори определна марка масло по-бързо не вярвам нещо по-фрапантно да се случи.
Всичко за маслата
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Всичко за маслата
Бееееее.....
-
Вик
Всичко за маслата
Предполагам, когато трябва да направиш избор за нещо, което не си запознат взимаш първата дума на първият човек без никакви допълнителни въпроси ? Хора, никой не се опитва да оспорва авторитет или да подлага на съмнение казаното. Чисто и просто с опитвам да събера някаква информация от вряли и кипяли хора като вас.Цецо75 написа: 16.05.2024, 14:00:04 Вик, На база опит хората си написаха - OEM или Ravenol. Какво очакваш, химически анализ на маслата ли? Това е, оттук насетне колата си е твоя, решението също.
П.С. Аз също бих сменил сервиза.
-
Вик
Всичко за маслата
В крайна сметка ще дам повече за оригиналното за модела тъй като ми се струва най-сигурно.dpenov написа: 16.05.2024, 15:14:12 @Вик, Сложи си каквото масло си решиш стига да е по спецификацията. Ако не ти харесва маслото след като го покараш го сменяш с друга марка и толкова. Освен да изгори определна марка масло по-бързо не вярвам нещо по-фрапантно да се случи.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Всичко за маслата
А така, по сложния начин стигнахме до правилното решениеВик написа: 16.05.2024, 15:21:02 В крайна сметка ще дам повече за оригиналното за модела тъй като ми се струва най-сигурно.
Защо ти казаха да смениш сервиза - DSG се знае, че е капризно откъм масло и обслужване. От опит се знае, че с ОЕМ масло ядове няма. Равенол също са пробвали колеги и са доволни. Това е. Никой не му се експериментира да пести 30-40-50лв. за агрегат дето струва 5000 (примерно). На двигателя и да е лошо маслото, най-вероятно няма и да разбереш. На DSG не е така. Това сервизите, които се занимават основно с VAG и DSG го знаят и въобще и не отварят приказка да експериментират с друго. Имай предвид, че маслата имат и ментета, та не гледай най-тънката оферта за ОЕМ масло, а магазин дето ти вдъхва доверие.
Айде сега, добре дошъл във форума.

Бееееее.....
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Всичко за маслата
@Цецо75, тотално съм изпуснал че става въпрос за ДСГ, а не за моторно.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Всичко за маслата
Че аз отговарям на Цецо @ЦецоNOL,Вик написа: 16.05.2024, 13:46:27 В крайна сметка да оставиш безполезен коментар, който не допринася с нищо е по-добре
Накратко - отиваш в Еуратек и взимаш 6 литра х 60 лв плюс филтър 60 лв. Оттам насетне кой ще го сменя е твоя работа. Ако решиш да го правиш в Еуратек, по спомен цената беше 550 лв заедно с труда.
Такива Феби, меби и т.н. на ВАГ кутия забрави.
Също така доста колеги са слагали Равенол и няма проблем с кутията.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Всичко за маслата
Аз съм с Кодиак, 2.0 ТДИ - DSG7 - ОЕМ масло!Вик написа: 15.05.2024, 21:03:07 Здравейте! От скоро имам Кодиак 2020 TSI 2.0. и е време за смяна на маслото на DSG-то. Каква марка масло препоръчват от Шкода и изобщо кое масло се счита за добро? Предлагат ми Феби в един сервиз.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Всичко за маслата
Единствената причина сервиз да ти предложи Febi е незнание в много аспекти.
1-во както горе са писали DSG не се погажда с всякакво масло
2-ро като чукнеш ОЕ номера в доставчиците за части FEbi ти изкарват готови комплекти с филтър и определено количество масло и на сервиза му е най-лесно да метне в количката нещо, без да го интересува утре като ти загине нещо в кутията, че си 5 бонбона вътре...
Да ОЕ маслото е скъпо, но пък се сменя рядко, на 60хил км и разход 500-600 лв мисля е напълно поносим предвид стойността на автомобила.
п.с. За кой , кой е във форума е трудно да се ориентира един нов потребител, та може да сме и малко по-толерантни. Сега ако си е магаре и си знае неговото да се оправя
Но аз преди време бях си харесал някакъв мерцедес и се регистрирам във форума на мерцедес, питам там нещо да ме посъветват и ме направиха на 2 стотинки защо изобщо питам, колко съм бил зле , защо си позволявам да питам и стоях в ступор и викам баааа как да си махна регистрацията хахахахаха
1-во както горе са писали DSG не се погажда с всякакво масло
2-ро като чукнеш ОЕ номера в доставчиците за части FEbi ти изкарват готови комплекти с филтър и определено количество масло и на сервиза му е най-лесно да метне в количката нещо, без да го интересува утре като ти загине нещо в кутията, че си 5 бонбона вътре...
Да ОЕ маслото е скъпо, но пък се сменя рядко, на 60хил км и разход 500-600 лв мисля е напълно поносим предвид стойността на автомобила.
п.с. За кой , кой е във форума е трудно да се ориентира един нов потребител, та може да сме и малко по-толерантни. Сега ако си е магаре и си знае неговото да се оправя
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Всичко за маслата
ABBC3_OFFTOPIC
Как 5000 ! На мен преди 5 години на запитване за нова РЪЧНА кутия за старата ми О2 ми казаха 9500 лв! За нова DSG ще искат сигурно 15000 лв, ако не и повече :)Цецо75 написа: 16.05.2024, 15:28:27 На никого не му се експериментира да пести 30-40-50лв. за агрегат дето струва 5000 (примерно).
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Всичко за маслата
И ти какво им каза? Ще взема две, едната да си я държа за резерва
-
Вик
Всичко за маслата
Благодаря на всички за коментарите. Може ли да препоръчате и читав сервиз за в бъдеще. Четох добри неща за Флийт и Трансексперт.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Всичко за маслата
+1 и за двата сервиза.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Всичко за маслата
@smoke е изключително близо до цената - ето примерно за DQ381 - 17616 лв.smoke написа: 16.05.2024, 16:39:12ABBC3_OFFTOPICКак 5000 ! На мен преди 5 години на запитване за нова РЪЧНА кутия за старата ми О2 ми казаха 9500 лв! За нова DSG ще искат сигурно 15000 лв, ако не и повечеЦецо75 написа: 16.05.2024, 15:28:27 На никого не му се експериментира да пести 30-40-50лв. за агрегат дето струва 5000 (примерно).

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Всичко за маслата
След тоя скриин шот, мисля на новия колега му се изпари всякакво желание за експерименти с маслото. Признавам си и мен ме изненада цената, все си мислех, че не минава 10-ка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Всичко за маслата
Привет на всички и успешна нова Седмица

Повечето от Вас, особено другарите , които се знаем покрай колите почти 20г вече, знаят, че празни приказки и просто нещо ей така за спорта не казвам.
И гледам да съм обективен и подкрепен с някаква фактология.
Бил съм мега неук , но благодарение на хора, които не си пазиха знанията само за тях и тяхна лична изгода понаучих доста неща не само за двигателите, но и основно с това, което се занимавам в момента - АВТОМОБИЛНО МАСЛО.
И в частност RAVENOL
Ето един отворен мотор как му изглежда “дъното” след 60 000+ километра с RAVENOL:
РАЗРАБОТЕН С RAVENOL BRAKE IN SAE 30
RAVENOL VST 5/40 + RCS 5/40 около 30 000км
RAVENOL RRS 5/50 последните 30 000+ км на постоянно пребиване и 470+ кс.
Смятам е редно да отбележа, че най - важното при разработката е с какво масло се разработва колата и след това как.
Първият ми проект 2006г Brake in масло звучеше като Тъмната страна Силата.
Непонятно ми е 2024г майстори да препоръчват разработка на двигател с части за 10 000+ лева с масло 10/40 от Лукойла
и разработки по 3000км
Brake in маслата са изключително богати на Цинк и с ниски или никакви фрикционни модификатори , което е важно за хонинга на цилиндрите основно.
Освен това още преди 15г имаше програми на диностендовете в БГ за разработка на двигател.
Качваш я, разработва се на диното и после си ти.
Някои от проектите ми - хората ги разработиха с две ходения София - Вакарел -София - достатъчни да се натовари колата както трябва на всички предавки и толкоз.
После идва ТОП сериала:
Аз слагам еди си какво масло и съм много доволен
Гледаш ли температура - НЕ
Гледаш ли налягане - НЕ
Масло за тестове в чужда и реномирана лаборатория пращал ли си - ъ? Какво е това
На колко сменяш - е как - инженерите са по-умни от нас - казват 30 000км , ама си сменям на 20-25к
, нищо че правилната смяна трябва да е на моточасове
, но това е друга тема.
Както и факта, че НЕ ВИНАГИ маслото по спецификация от производителя е ОК за определен климатичен регион и горива
Смятам на снимките се вижда ясно какво и що.
Поздрави,
Цецо

Повечето от Вас, особено другарите , които се знаем покрай колите почти 20г вече, знаят, че празни приказки и просто нещо ей така за спорта не казвам.
И гледам да съм обективен и подкрепен с някаква фактология.
Бил съм мега неук , но благодарение на хора, които не си пазиха знанията само за тях и тяхна лична изгода понаучих доста неща не само за двигателите, но и основно с това, което се занимавам в момента - АВТОМОБИЛНО МАСЛО.
И в частност RAVENOL
Ето един отворен мотор как му изглежда “дъното” след 60 000+ километра с RAVENOL:
Смятам е редно да отбележа, че най - важното при разработката е с какво масло се разработва колата и след това как.
Първият ми проект 2006г Brake in масло звучеше като Тъмната страна Силата.
Непонятно ми е 2024г майстори да препоръчват разработка на двигател с части за 10 000+ лева с масло 10/40 от Лукойла
Brake in маслата са изключително богати на Цинк и с ниски или никакви фрикционни модификатори , което е важно за хонинга на цилиндрите основно.
Освен това още преди 15г имаше програми на диностендовете в БГ за разработка на двигател.
Качваш я, разработва се на диното и после си ти.
Някои от проектите ми - хората ги разработиха с две ходения София - Вакарел -София - достатъчни да се натовари колата както трябва на всички предавки и толкоз.
После идва ТОП сериала:
Гледаш ли температура - НЕ
Гледаш ли налягане - НЕ
Масло за тестове в чужда и реномирана лаборатория пращал ли си - ъ? Какво е това
На колко сменяш - е как - инженерите са по-умни от нас - казват 30 000км , ама си сменям на 20-25к
Както и факта, че НЕ ВИНАГИ маслото по спецификация от производителя е ОК за определен климатичен регион и горива
Смятам на снимките се вижда ясно какво и що.
Поздрави,
Цецо

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣