Предварително ревю на Skoda Superb IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- ostavime
- Гараж: Deville
@gbuyukliev, това се опитвам да обясня в последните няколко седмици, но хората си държат на тяхното. Казвам, че да купиш кола в края на модела е убийствено за евентуална продажба след време. Вечно твоя си е. Тука ми се смяха и ме подиграваха, като казвах, че веднъж губиш 15% от покупката и още толкова като излезе новият модел, който вече е факт.
И за отстъпката обяснявах, че не се смята така, защото добавяйки екстри си ги плащаш, а сега реално са включени, и за очакваното поскъпване с 20-30% (може да се провери назад в темата кой какво е писал)... еее, ама накрая като нямаш какво да кажеш, обясняваш, че материалите били евтини.
Въпроса не опира до гордост на "спечелил спора", а до това да признаеш грешката си.
А и спора винаги е бил градивен и конструктивен. Никога не съм обиждал никой тук, за сметка на някои изказвания по мой адрес. И те се виждат в темата, но... карай.
И за сетен път казвам, че всеки сам прави избора къде и как да си харчи парите, които сам е изкарал и изкарва.
Който си е купил старата ще си я кара с кеф, сигурен съм, но дали за някаква малка разлика не е сгрешил, само той ще си знае. Съмнявам се да ги плащате кеш тия коли. Сметнете си разликата във вноската на месец и ми кажете колко е. Пребрежимо и смешно малка.
И да кажеш, че в новия модел няма нищо ново е нелепо.
И за отстъпката обяснявах, че не се смята така, защото добавяйки екстри си ги плащаш, а сега реално са включени, и за очакваното поскъпване с 20-30% (може да се провери назад в темата кой какво е писал)... еее, ама накрая като нямаш какво да кажеш, обясняваш, че материалите били евтини.
Въпроса не опира до гордост на "спечелил спора", а до това да признаеш грешката си.
А и спора винаги е бил градивен и конструктивен. Никога не съм обиждал никой тук, за сметка на някои изказвания по мой адрес. И те се виждат в темата, но... карай.
И за сетен път казвам, че всеки сам прави избора къде и как да си харчи парите, които сам е изкарал и изкарва.
Който си е купил старата ще си я кара с кеф, сигурен съм, но дали за някаква малка разлика не е сгрешил, само той ще си знае. Съмнявам се да ги плащате кеш тия коли. Сметнете си разликата във вноската на месец и ми кажете колко е. Пребрежимо и смешно малка.
И да кажеш, че в новия модел няма нищо ново е нелепо.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Когато ти започнеш да ми изкарваш или даваш парите, щете помоля за съвет къкво да си купя.shpeki написа: 14.05.2024, 10:16:06 Купи си някоя още по-старичка на 10 години, съвсем ще ти е евтино.
Мислех да не пиша повече, ама за пореден път 2-3 човека, се опитват да обяснят на едни други 20-30 човека как са се прецакали.
За мен няма никакво значение, дали колатами е нова на 3 или 5 години, щом ми върши работа и е безопасна и надеждна за семейството ми. Никога не са ме вълнували материалните неща и кое колко струва и каква марка е. За мен важно е даденото нещо да ми върши работа за целта за която съм го взел. Колата в нашето семейство я имаме главно за разходки до приятни места, преживявания и жената да ходи с нея до офиса ( което е не повече от 10% от годишните километри ). За мене колата е инструмент за придвижване, а не нещо което да показва социалния ми статус. И съм много щастлив от живота, че нямам такива терзания като @shpeki, или @gbuyukliev, че видишли не съм с новия модел и това ще ме направи нещастен.
-
shpeki
Виждам, че нямаш терзания и другите нямат терзания дето се счупиха да обясняваъ как новия модел ще е с 20-30% по-скъп, как материалите са по-евтини и какви ли не глупости. Отвътре ви гложди как сте се минали и сега се опитвате да се самоубеждавате, че не сте.Архимандрит Дионисий написа: 14.05.2024, 11:51:20 И съм много щастлив от живота, че нямам такива терзания като @shpeki, или @gbuyukliev, че видишли не съм с новия модел и това ще ме направи нещастен.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Спорът не е градивен. В него винаги едната страна иска да надделее над другата.
Дискусията, от друга страна е градивна. В нея хората излагат идеите и аргументите си, но не се опитват да надделеят над другата страна. Опитват се да стигнат до истината.
В тази тема се получи точно спор като се коментира личен избор. При коментиране на такъв тип личен избор с подобни аргументи не може да се стигне до истина, която да е валидна за всички.
-
atom
Така говорите все едно за последен път сте купили или някой е купил нова кола.
Живот и здраве, ще минат 10-ина години и пак ще сме в магазина или в мобилето.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Живот и здраве, ще минат 10-ина години и пак ще сме в магазина или в мобилето.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Пак едно и също нещо дъвчем. Цената на новата наистина е много по добра отколкото очаквах аз. Но пак е по скъпа.
Моята е 190 к.с, което е около 3,5к лв по скъпо от 150к.с. Отделно цвета струва пари + някои екстри (които вече са си включени). Моята беше 73к.
Аналогично ако ще има 190к.с от новият модел ще е около 90к такава като моята (+ цвят естествено). Може би ще има и някои други екстри, които на мен не ми трябват и без това не искам да плащам за тях.
Как и да го смятате трябваше да дам 17к повече за новият модел. Това за моята покупка за 23% повече.
Сега дали бих дал 17к само за да ми изглежда колата по различен начин? Ами не, аз не бих, защото е почти същата кола с различна визия. Това най малко ме бърка мен, защото нито сегашната, нито новата са ми особено красиви. Ако толкова държах на интериор и екстериор, най вероятно щях да търся друга марка.
Иначе и на мен, както и на спорещите, новият модел ми се струва по-хубав. Но не 17к по хубав за моя конкретен случай.
Аз моята я взех в кеш, можех и щях да взимам дори по скъпа кола. След тестове, сравняване и отрезвяване разбрах, че са пари на вятъра и не мисля да давам повече за кола.
Моята е 190 к.с, което е около 3,5к лв по скъпо от 150к.с. Отделно цвета струва пари + някои екстри (които вече са си включени). Моята беше 73к.
Аналогично ако ще има 190к.с от новият модел ще е около 90к такава като моята (+ цвят естествено). Може би ще има и някои други екстри, които на мен не ми трябват и без това не искам да плащам за тях.
Как и да го смятате трябваше да дам 17к повече за новият модел. Това за моята покупка за 23% повече.
Сега дали бих дал 17к само за да ми изглежда колата по различен начин? Ами не, аз не бих, защото е почти същата кола с различна визия. Това най малко ме бърка мен, защото нито сегашната, нито новата са ми особено красиви. Ако толкова държах на интериор и екстериор, най вероятно щях да търся друга марка.
Иначе и на мен, както и на спорещите, новият модел ми се струва по-хубав. Но не 17к по хубав за моя конкретен случай.
Какво значение има кеш ли е не е ли? Нали накрая пак ги даваш тия пари. Или като е разсрочено не е същото?ostavime написа: 14.05.2024, 11:47:50 Съмнявам се да ги плащате кеш тия коли. Сметнете си разликата във вноската на месец и ми кажете колко е.
Аз моята я взех в кеш, можех и щях да взимам дори по скъпа кола. След тестове, сравняване и отрезвяване разбрах, че са пари на вятъра и не мисля да давам повече за кола.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Така ще изчакам да излезе и моята моторизация на ценова листа и ще ти кажа точно колко е разликата.shpeki написа: 14.05.2024, 12:08:26 Виждам, че нямаш терзания и другите нямат терзания дето се счупиха да обясняваъ как новия модел ще е с 20-30% по-скъп, как материалите са по-евтини и какви ли не глупости. Отвътре ви гложди как сте се минали и сега се опитвате да се самоубеждавате, че не сте.
Моята оферта беше 75 000лв. с боя допълнително подгрев на волан и предно стъкло. Толкова щях да платя на ЕураТек за да карам нова кола.
Ако сега тази моторизавия излезе 90 000лв. за пряко в пари това са 20% разлика.
И ти ми викаш, че нямало разлика. Няма нов - стар модел и в двата случая говорим за нова кола. Която ще ме радва и ще ми върши една и съща работа.
И за пореден път ти самия се опитваш да убедиш 30 човека как са се минали. Вече ставаш смешен.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Не е нужно да се гледа L&K на новия Superb. Не знам какво всеки се е хванал да сравнява L&K на стария с L&K с новия (не визирам конкретно теб), като има значителна разлика в екстрите. Аз се загледах в екстрите и ниво Selection има адски много екстри. Много от екстрите от S3 FL Л§К са включени вече в Selection. Да, в момента няма твоя мотор в ценовата листа, но по-мощният 265 кс. ниво Selection е 83460 лв. без боя. Иначе допълнителни екстри, които са важни са:Архимандрит Дионисий написа: 14.05.2024, 12:23:31 Така ще изчакам да излезе и моята моторизация на ценова листа и ще ти кажа точно колко е разликата.
Моята оферта беше 75 000лв. с боя допълнително подгрев на волан и предно стъкло. Толкова щях да платя на ЕураТек за да карам нова кола.
- Адаптивен темпомат и функция "Follow-to-stop" - 802 лв.
- Пакет Light&View - LED Matrix светлини отпред с 36 пиксела, динамичен контрол
на ъгъла на осветяване, светлини за лошо време и за движение по магистрала,
LED задни светлини с анимиран пътепоказател, Две светлини за мъгла отзад и две
светлини за заден ход - 3 492 лв.
- Пакет Acoustic - затъмнени 75% задно и задни странични стъкла, акустични
странични стъкла и допълнително обезшумяване на интериора - 672 лв.
- Пакет Climate - челно стъкло с подгряване, подгряване на волана, подгряване на
предни и задни седалки с разделено управление - 1004 лв.
- Звукова система CANTON с 14+1 високоговорителя - 1 281 лв.
- Пакет Drive Plus - Адаптивeн контрол на окачването DCC Plus с 2 клапана и
прогресивно управление - 2115 лв.
В същото време гледам априлската ценова листа за S3 FL и там имаме L&K бензин, TSI / 206 kW / 280 к.c., 7DSG, 4x4, EU6 с намалени ДДС-то за 80717 лв. (отново без боя).
- ostavime
- Гараж: Deville
Да да, глупости. На кой ги разправяте тия?!? Нямало никакво значение, дали била нова или на 5 години. И имала екстри, които аз така или иначе не ползвам и не искам да ги плащам. Сигурно, да. Ама давам 70-80 бона за кола. Давам ги, щото не ми дреме и не ме вълнува. Дооообре.Архимандрит Дионисий написа: 14.05.2024, 11:51:20Когато ти започнеш да ми изкарваш или даваш парите, щете помоля за съвет къкво да си купя.shpeki написа: 14.05.2024, 10:16:06 Купи си някоя още по-старичка на 10 години, съвсем ще ти е евтино.
Мислех да не пиша повече, ама за пореден път 2-3 човека, се опитват да обяснят на едни други 20-30 човека как са се прецакали.
За мен няма никакво значение, дали колатами е нова на 3 или 5 години, щом ми върши работа и е безопасна и надеждна за семейството ми. Никога не са ме вълнували материалните неща и кое колко струва и каква марка е. За мен важно е даденото нещо да ми върши работа за целта за която съм го взел. Колата в нашето семейство я имаме главно за разходки до приятни места, преживявания и жената да ходи с нея до офиса ( което е не повече от 10% от годишните километри ). За мене колата е инструмент за придвижване, а не нещо което да показва социалния ми статус. И съм много щастлив от живота, че нямам такива терзания като @shpeki, или @gbuyukliev, че видишли не съм с новия модел и това ще ме направи нещастен.
То и стар кенеф на 20 години ще ти върши същата работа. Що не взе такъв? От точка А до точка Б.
Значи хем не те вълнува, хем купуваш ново и го избираш със дни, седмици и месеци. Или се хвърляш на първата. Странно мислене.
А сигурност, а надеждност, а комфорт, а икономичност... или и това не е важно?
Не знам кой лъжете. Себе си ли или...?
@gbuyukliev, "вечно твой" е сравнение, клонящо към това, че ако я продаваш след 5 години няма да вземеш за нея никакви пари. Но за сметка на това, ако си взел нова, която на практика ще има 2-3 месеца разлика като години, ще вземеш доста по-добри пари според мен при продажбата. Това имах предвид.
Иначе и аз не разбирам хората, които купуват морално остарял автомобил. Оказва се, но те не го признават, че разликата в цената изобщо не е голяма, както говореха.
Нищо друго не съм твърдял още в началото.
Темата започна със - "Не си имал пари за новата, за това си взел старата" (или нещо такова, цитирам по памет)
- Stoyanov
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Абе ти верно си малко сбъркан. Няма ТОЛКОВА значение не дали колата е нова, а дали дизайна и е нов. Няма ТОЛКОВА значение, когато това опира до не малко сума разлика. В двата случая все е чисто нова кола, която идва с всичките предимства на нова кола. Хората, които взимат такава, го правят заради нещо, което явно ти не разбираш.ostavime написа: 14.05.2024, 13:52:23 Да да, глупости. На кой ги разправяте тия?!? Нямало никакво значение, дали била нова или на 5 години. И имала екстри, които аз така или иначе не ползвам и не искам да ги плащам. Сигурно, да. Ама давам 70-80 бона за кола. Давам ги, щото не ми дреме и не ме вълнува. Дооообре.
То и стар кенеф на 20 години ще ти върши същата работа. Що не взе такъв? От точка А до точка Б.
А стар кенеф на 20 години не е ясно колко ще свърши същата работа. Ама за разликата в цената между стария и новия модел, може да си вземеш и един 10-годишен кенеф
След 5г за нея няма да вземеш никакви пари... Еми интересно, аз като търсих нова кола, не намерих 5-годишни на никакви пари.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Stoyanov -
И аз така - митове и легенди, как на Автомобила му падала Цената като мине на 2-3 светофара от магазина. Аз такъв Автомобил, с паднала Цена след няколко завоя, не съм видял в Живота си до сега, който е 43 Години някъде. Нито съм чул дори.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Ми скъсаняци сме, бе братStoyanov написа: 14.05.2024, 14:03:43 Иначе и аз не разбирам хората, които купуват морално остарял автомобил.
- Stoyanov
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@i_popov, не знам как си ме цитрал, ама това не съм го казвал аз ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Само минавам да кажа, че темата стана 51 страници където хора се хлебят кой, какво си е купил.
Различни хора, различни идеали.
Различни хора, различни идеали.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Точно така. Различни хора, различни предпочитания. То веднага могат и други хора да се включат и да кажат, че да дадеш и 75к. за S3 пак е лудост и съвсем спокойно може да се мине и с по-евтина кола пак нова - примерно О4 или дори и още по-нисък клас. Пак ще те вози от точка А до точка Б. Иначе основният спор за разликата между стария и новия Superb в крайна сметка май всички останахме положително изненадани до някаква степен с цената. Вече кой предпочита за по-малко пари да вземе предния намален модел или новия си е личен избор и е тъпо да се нападаме за него. И не забравяйте, че много хора не могат дори 75к. да извадят за кола, камо ли 99к...